Viktig seger för H2 mot FBC Helsingborg i helgen!
2017-02-14 23:53

H2 hade en viktig match i kampen kring sträcket för att hålla sig kvar i div 2 i lördags. Matchen blev en jämn tillställning där vi trots en ganska bra start på matchen släpper in första målet i matchen. Vi fortsätter att spela ganska bra och skapar ett par farliga chanser och får även utdelning via Max och Joel. Vi lyckas i första perioden även neutralisera ett Powerplay från Helsingborg på ett föredömligt sätt.

Inför andra pratar vi om att vi måste skjuta mycket mer och vara lite aggressivare i vår egen zon.  Perioden hinner knappt börja innan spelare som vi pratat en del om inför matchen Robin Holmqvist får lite för mycket tid och kvitterar till 2-2. Vi spelar i denna period väldigt slarvigt och tappar mängder med bollar på mittplan. Vi ska vara glada över att Helsingborg inte utnyttjar dessa lägen. De gör dock efter ungefär halva perioden 2-3. Precis innan perioden hinner ta slut gör Lindén ett riktigt zorromål och ställningen är 3-3 efter 40 minuters spel.

Till tredje perioden pratar vi om att nu måste vi börja spela enklare, mer skott på mål och ha trafik framför deras målvakt. Vi väljer vi att gå ner på folk och spela på två linor istället. Vi gör redan i första minuten 4-3 genom Robin N. I perioden spelar vi smartare, bjuder inte på lika mycket lägen men skjuter kanske inte så mycket som jag hade önskat. Matchen är otroligt jämn och när Max gör sitt andra mål för dagen skapar vi oss ett bra utgångsläge inför de sista 10 minuterna. Vi får även möjlighet att punktera matchen i ett Powerplay men utnyttjar inte den chansen. Helsingborg meriterade ledarstab med bland annat Juha Kivilehto (spelare och sportchef i FCH) samt deras huvudtränare Mika Ahonen på bänken väljer att ta en time-out med 3,5 minut kvar att spela. De får på ett lite turligt sätt in en reducering. De trycker där efter på för en kvittering men ett hårt arbetande Munkalag försvarar sig på ett förtjänt fullt sätt och kammar hem tre härliga poäng.

Med tre matcher kvar att spela ligger vi med en match mer spelad ett poäng över strecket. Vi har dock enbart tre poäng upp till en 5:e plats i en serie som är otroligt jämn runt detta kvalstreck. För oss väntar på söndag en tuff bortamatch mot tabell trean Malmö FBC Ungdom.