Andra raka segern för Akademin
2017-10-06 07:32
Onsdagskväll och sen bortamatch i de allra nordligaste delarna av skåne, i Lönsboda. Ett lönsboda som för ett par säsonger sen var ett mardröm till bortamatch i division 1 har nu till slut hunnits ifatt av verkligheten med att driva ett elitlag så långt från större folktäta orter och ramlat ett hack ner i hierarkin. Detta till trots så är de fortfarande en motståndare man aldrig kan räkna bort, och speciellt inte i deras hemmaborg där de tar många fina skalper säsong efter säsong.

Inför matchen pratade vi mycket om att Lönsbodas starkaste anfallsvapen var deras skyttar, som de utnyttjar flitigt då den trånga banan gör att varenda skottläge är ett farligt läge. För vår egen del talade Fredrik och Danne mycket om att vi skulle fortsätta på vad vi gjort bra i premiärvinsten mot Malmö: Slita hårt för varandra defensivt, minimalt med farliga bolltapp och att våga skjuta mycket även vi.

Matchen drar igång inför ett hundratal Lönsbodasupportrar och ca 10 tappra tillresta munka-supportrar.  Vi tar tag i taktpinnen direkt och låter bollen rulla med högt tempo, tar initiativ och utmanar våra motståndare som mest försöker dra ner på tempot och slå långa chansinspel på mål och försöka pilla dit returer. Detta resulterar ,efter ett par snygga kombinationer och två bra individuella prestationer, i både 1 och 2 mål till munka genom Mackan samt Gurra. tyvärr blev glädjen kortvarig då Lönsboda direkt på tekning knycker bollen och skjuter via munkatäck in den till 1-2. Spelet fortsätter på liknande sätt där bägge lagen är farliga i stunder men skärpan saknas och målen uteblir. Innan perioden är slut hinner dock Munka utöka När Ölme täcker skott snappar Jeppe “Snabbast i Össjö” Lindén upp bollen och vräker sig förbi 2 spelare på kanten innan han lägger in vårt tredje mål för kvällen.

Kvällens andra period blir en hackig historia med många utvisningar, protester och fula tacklingar. I spel fem mot tre lyckas Lönsboda reducera till 2-3 när bara 4 sekunder återstår av den första utvisningen. Vi reser oss dock snabbt. 2 minuter senare Tar lilja emot en långpass och smaskar in  2-4 på halvvolley. Efter ett snyggt lönsbodamål och ett munkamål i eftersvallet av vårt PP slutar andra perioden 2-2 i mål och tyvärr bara 6 munkaskott på hela perioden.

Inför tredje pratar vi om att börja skjuta lite mer igen och det ger resultat. Istället för att matchen ska ta liv och bli spännande så punkterar Gurra Lönsbodas drömmar i PP efter bara 20 sekunder. Lönsboda klarar inte av att kraftsamla till en forcering utan pressar lite halvhjärtat och dumpar boll i hörn men skapar egentligen inte mycket i tredje perioden. Istället av ett PP skott signerat Ludde och och en riktigt snygg soloprestation av mannen som aldrig passar, Marcus Johnsson, där han efter ett misslyckat köksväg försök helt enkelt tar tillbaka bollen snurrar upp tre gubbar och trycker in den bakom Lönsbodas målvakt.

Stabil insats av samtliga där vårt jobb i defensiven lägger grunden för vinsten. Det finns fortfarande mycket att jobba på offensivt men så länge vi håller antalet insläppta mål nere så har vi individuell kvalité till att vinna matcher ändå. Det känns mycket tryggt. Också plus att vi höll oss lugna när motståndarna började med fula tacklingar och efterslängar framåt slutet.

Matchens lirare: Olle Schulz som kämpade och slet både defensivt och offensivt samt bjöd på ett par av sina patenterade fotfinter!

Nästa drabbning väntar redan på lördag då vi tar emot en av seriefavoriterna Höllviken i Munkahallen. Nykomlingen Höllviken som vann stort i första matchen och förra året spelade DM-final mot sitt eget SSL lag. Värt att notera är att på Höllvikens laguppställning ingår Robin John som spelat i såväl H1 som H2 i Munka de senaste säsongerna och som varit en del av H2 truppen fram till för några veckor sedan. Ett kärt återseende som vi hoppas slutar roligast för Munka!

Café Styrelsen 21/112023-11-15 12:13
Tack!2023-10-19 10:45
Årsmöte 6/72023-06-23 09:48
Glad Midsommar!2023-06-22 14:51
BLI BUSSUPPORTER2023-02-13 11:30
GOTHIA CUP 20232023-01-02 13:00
SDF-SM 2023 2022-12-30 16:00
Silver i FCH Cup2022-09-17 22:00