F06/07/08

Förlust mot Lund
2022-11-18 14:00

Efter två veckors uppehåll stod Lund för motståndet i Munkahallen. Ett lag som vi vet är bra, riktigt bra.

Munkatjejerna var extremt koncentrerade och rivstartar matchen. Från 4:16 till 5:44 gör vi tre mål. Det är inga slumpmål heller utan frukten av ett bra spel. Vi äger denna första perioden och det är lite snöpligt att Lund får göra ett mål efter 12:15. 3-1 i paus med mersmak för oss.

Andra perioden startar med en tekningsvinst och en felpass som gör att Lund kan göra 3-2. Nu börjar vi frångå det spel vi kan spela och börjar göra det svårt för oss. Samtidigt som Lund flyttar fram i banan. Vi får en skada och det som varit vår match glider mer och mer över till Lund. Efter 14:12 kommer också kvitteringen men bara 9 sekunder senare så gör vi 4-3. Perioden kan nog sammanfattas med ett ställningskrig.

Tredje perioden fortsätter som den andra avslutades fram till 7:10 är spelat och vi pressar framgångsrikt och kan göra 5-3. Nu känns det som att vi ligger närmast att vinna. Känslan varar bara en dryg minut tills Lund gör mål igen. Nu blir det nervöst och efter 13:12 kan Lund rinna igenom och göra 5-5. Med bara 34 sekunder kvar kommer 5-6 på ett skott som vår målvakt är på men som ändå studsar retfullt sakta in över linjen.

Totalt sett en bra match mellan två bra lag som Lund tar alla poängen i!

Vi kan konstatera två nya målskyttar på kontot!

Målskyttar: Tova Wirén 2, Amanda Viktor, Jelina Karlsson samt Filippa Herrström

Bjärred borta blev bra!
2022-11-01 15:34

Förra helgen åkte vi till Bjärred för match mot deras duktiga tjejer. Ett lag som vi sakta men säkert närmat oss under de senaste säsongerna. Det brukar alltid bli bra och välspelade matcher och så även denna gång.

Första perioden hinner knappt starta innan Bjärred tar ledningen med 1-0. Vi försöker ruska av oss den dåliga starten och börjar spela ganska hyggligt. Med lite drygt 4 min kvar så kan vi kvittera genom Johanna Runfors.

Efter lite taktiksnack där vi belyser Bjärreds uppspel så går vi ut och gör en riktigt bra andra period. 4 mål av oss jämnt fördelade under perioden gör att vi kan gå till pausvila med en skön känsla.

Efter ytterligare lite snack om hur vi kan störa Bjärred samt hur vi bör agera i anfallszon så spelar vi av tredje perioden på ett stabilt och säkert sätt. Vi gör ytterligare ett mål och vinner således med 6-1. Eloge till Bjärred som alltid försöker spela innebandy.

I Munka hittar vi tre stycken tvåmålsskyttar: Johanna Runfors, Amanda Viktor samt Tova Wirén.

Seger mot Båstad!
2022-10-21 11:12

I lördags så spelade vi första matchen hemma mot Båstad som vann vår serie senaste säsongen. Ett lag som vi inte lyckats besegra på flera försök innan lördagens match.

Båstad saknar några tjejer som är iväg på fotboll och "parkerar bussen" redan från start. Något som vållar oss en del bekymmer i uppspelsfasen. Dryga tio minuter in i första perioden så bryter Filippa Johnsson ett uppspel och går på en egen spelvändning. Ett snyggt skott i bortre burgaveln ger oss ledningen med 1-0. Med bara 13 sekunder kvar av perioden så är Båstad i anfall och på en studsande boll så klipper deras nr 14 till på volley och får en perfekt träff från nästan ingen vinkel. 1-1 är ett faktum.

I andra perioden så fortsätter vi trumma på och lyckas göra två mål.

Tredje perioden ser ut som de två första, med mycket bollinnehav från vår sida och ett väl försvarande Båstad som inte orkar producera något farligt när dom väl får tag i bollen.

Seger med 3-1 mot ett motstånd som vi aldrig besegrat är vi nöjda med. Spelet? Vi kan bättre.

Värt att notera: vi är redan uppe i sex olika målskyttar!

Målskyttar: Filippa Johnsson, Tova Wirén samt Amanda Viktor

Seger i premiären!
2022-10-13 15:35

I lördags så var det äntligen dags för seriematch igen. Ett välbekant motstånd men en ny fin hall, inte Arenan utan Tingdalshallen.

Innan fem minuter har spelats så har vi tagit ledningen med 2-0. Båda målen inprickade av Johanna Runfors som mötte sitt gamla lag. Med lite drygt 30 sekunder kvar av perioden släpper vi in ett mål.

Det är ett nervöst gäng tjejer som försöker lugna ner sig något i pausen men den mentala anspänningen är stor. Vi gör två mål till i den andra perioden och leder således med 4-1 inför sista. Ändå är tjejerna fortsatt supernervösa.

Vi ledare får lugnat ner spelarna något inför sista perioden och när målen trillar in i jämn takt så sänks axlarna.

Slutresultatet skrivs till välförtjänta 7-1 även om Åstorp inte på något sätt är ofarliga.

Målskyttar: Johanna Runfors 3, Tova Wirén 2, Hanna Lindstedt samt Alma Karlsson

Två kryss
2022-03-25 12:45

Med två matcher kvar att spela så har vi fortfarande chansen att vinna serien. I nästsista matchen så tar vi emot Malmö FBC på hemmaplan. Ett lag som blandat och gett under säsongen, mycket beroende på vilka spelare som kan spela.

Då skribenten inte kunde närvara på matchen så kan det bara konstateras att det var en välspelad match som vi vänder underläge 0-2 till 4-2 för att sedan sluta oavgjord 4-4.

Målskyttar: Alma Karlsson, Hanna Lindstedt, Mizella Rosenkvist samt Tella Gille

I sista matchen väntade topplaget Båstad borta. Ett lag vi förlorat tre raka matcher mot. Seger krävdes för att överhuvudtaget ha en chans på seriesegern men då skulle vi även ha tur med andra resultat.

Matchen börjar i ett bra tempo för att sen aldrig slå av på takten. Två duktiga lag spelade bra innebandy och det enda som störde var egentligen domarnas attityd som det finns mycket att skriva om, fast det tänker jag inte göra. Första perioden var på väg att sluta mållös tills Amanda bestämmer sig för att slå in bollen framför mål från en position bakom målet. En lycklig studs senare så hade vi tagit ledningen med en sekund kvar.

Andra perioden är bara 16 sekunder gammal när Alma Karlsson kommer fri och gör 0-2. Samma Alma blir märkligt utvisad efter 5:10. Båstad passar då på att göra sitt första för kvällen.

I tredje perioden så utökar vi återigen ledningen, nu till 1-3 genom Tilda. Kort därefter kan Båstad göra 2-3 och efter ungeför halva perioden så kommer även 3-3. Avslutningen blir dramatisk med chanser åt båda håll men resutatet står sig. Ett resultat som innebär att vi inte längre har chans på seriesegern.

Målskyttar: Självmål, Alma Karlsson samt Tilda Stensson

Trots att vi i stunden önskar mer så kan vi konstatera att vi gjort en strålande säsong och har haft en enorm utveckling.

Nu närmast väntar Skånemästerskapen innan vi åker till Örebro.

Seger mot Åstorp
2022-03-10 15:41

Åstorp borta är en inte alldeles lätt match att vinna. Åstorp vill spela innebandy och är skickliga på att spela diagonalpass som hela tiden river upp sår i försvaret. Så blev det även nu, efter 8:36 så kan Åstorp ta ledningen med 1-0. Vi försöker och försöker men kommer inte till så många lägen. Fast Alma Karlsson kan med bara 28 sek kvar av första perioden göra 1-1.

Alma var inte färdig där utan bara 49 sek in i andra så gör hon 1-2 på egen hand. Hon gör även 1-3 efter 5:59. Hattrick! Tella Gille som äntligen är tillbaka kunde ytterligare utöka ledningen efter 7:14 och nu kändes det som att vi kunde få en behaglig resa mot slutsignalen. Ett mål till görs i perioden, av oss men i fel kasse. 2-4 inför tredje.

I tredje gör Mizella Rosenkvist sitt första mål för säsongen på ett välplacerat skott i bortre. Åstorp smyger emellan med ett mål innan Hanna Lindstedt avslutar målskyttet fram till 3-6 med 47 sek kvar.

En välspelad match mellan två lag som försöker spela innebandy.

Målskyttar: Alma Karlsson 3, Tella Gille, Mizella Rosenkvist samt Hanna Lindstedt

Seger mot Vv-84 och "förlust" mot Häljarp!
2022-03-04 08:30

Två matcher att rapportera sen senast.

Först tog vi emot Vv-84 på hemmaplan. Vi får en bra start på matchen med tvåmålsledning efter halva perioden. Här spelade vi bra innebandy. Fast jag vet inte om det smög in sig en känsla av att det skulle gå lätt då det var seriejumbon vi mötte eller vad? Hur som så gick vi ner oss rent spelmässigt även om vi hade bra kontroll på händelserna. 2-0 efter första perioden och med en bräcklig 2-1 ledning inför tredje så försökte vi växla upp. Matchbilden ser ganska likadan ut som tidigare fast efter tolv minuter kan Hanna Lindstedt göra 3-1 på ett frislag och när sedan Vv får en utvisning så är segern hemma.

Målskyttar: Hanna Lindstedt 2 samt Tilda Stensson

På måndagen tog vi emot Häljarp i en sedan tidigare uppskjuten match. Första perioden speglar matchen i övrigt vad gäller spelet, nämligen att vi har bollen mest och tillbringar mycket tid i anfallszon medan Häljarp kontrar. Häljarp gör det så pass framgångsrikt så att de leder efter första perioden med 1-0.

I andra perioden så ger vi vårt bollinnehav resultat när vi samtidigt ökar farten. Vi gör tre mål på tre olika sätt som alla är frukten av vår bollskicklighet. Första målet görs i powerplay, andra på inbrytning från en position bakom mål och tredje är ett direktskott på pass över centrallinjen.

Tredje perioden fortsätter som tidigare och efter 6:12 kan vi göra kvällens andra powerplay-mål. Snyggt spel bakom mål resulterar i att vi får en fri spelare framför mål som kan avsluta snyggt. Bara en dryg halvminut senare kan Häljarp reducera men det känns ändå lugnt. Sen efter 10 min så utbryter "kaoset". Vi får en 5-minuters utvisning för en tackling som om den hade skett på en annan plats än vid sekretariatet antagligen hade renderat i en tvåa. Efter en diskussion mellan ledare och domare om lämpligheten i beslutet så drar undertecknad på sig en 2+10 min utvisning. 5 mot 3-spel i två min alltså som tjejerna klarar galant. Fast när Häljarp därefter drar på sig en utvisning för slag så blir det nervöst då vi "bara" ska klara av det. Häljarp med inget att förlora sätter full press och lyckas vinna bollen två gånger om och göra två mål.

Det som kändes som en seger på gång förvandlades till en "förlust".  Vi drar många lärdomar av detta och det är trots allt det viktigaste.

Målskyttar: Hanna Lindstedt, Tilda Stensson, Alma Karlsson samt Amanda Viktor.

Seger i Landskrona!
2022-02-14 11:01

Bortamatch mot Landskrona Falcons och då kom äntligen första segern under 2022. Känslan inför matchen var god även om vi saknade tre tongivande spelare. Träningarna under veckan hade varit bra och förhoppningsvis får vi lite kontinuitet på träningarna framöver och slipper sjukdomar och skador.

Matchen börjar som förväntat med bollinnehav från vår sida och kontringar från Falcons. Vi gör många saker rätt trots att det i paus står 0-0. Taktiksnacket är enkelt, träffa mål, annars spelar vi bra.

Andra perioden gör vi just det, träffar mål. Hanna Lindstedt två gånger om på snygga skott i farten, Alma Hedin på ett frislag samt Amanda Viktor på ett långt uppspel med bara en tiondels sekeund kvar.

Tredje perioden blir lite av ett ställningskrig där vi försöker hålla uppe spelet. Falcons kan göra två slumpmål innan "den feta damen" sjöng för gott. En rättvis seger med 4-2 där domarna ska ha ett omnämnande. Alla tjejerna tyckte att det var jätteroligt att få spela en match där domarna verkligen var bra och som vågade blåsa för slag.

Målskyttar: Hanna Lindstedt 2, Alma Hedin samt Amanda Viktor

Förlust mot Bjärred
2022-02-10 16:26

I söndags kom Bjärred till besök i Munkahallen. Bjärred som är och ska vara ett topplag i denna serien började som det också, redan efter 27 sekunder gjorde dom 0-1. 43 sekunder senare stod det 1-1 efter att Hanna Lindstedt gjort mål. Målkalas trodde nog dom flesta på i detta läge men icke. Målvakterna börjar storspela och det dröjer ända till 1:50 in i tredje perioden innan matchens tredje och sista mål görs. Tyvärr för vår del av Bjärred.

Sammanfattningsvis en välspelad innebandymatch mellan två bra lag och med två bra målvakter.

Efter tre raka förluster så är revanschlusten stor inför söndagens bortamatch mot Landskrona.

Målskytt: Hanna Lindstedt

Förlust mot Gårdarike (igen)!
2022-01-21 10:16

I lördags var det dags för att starta upp serien igen efter julledighet. En ledighet som egentligen skulle avslutats med Gothia Cup men som tyvärr inte blev av. Vi spelade istället två träningsmatcher, den ena mot Båstad, som slutade med förlust och den andra mot Gantofta som vi kunde vinna.

Matchen mot Gårdarike startade lite trevande från båda lagen och efter 6:41 tar Gårdarike ledningen. Vi kvitterar mindre än två minuter senare genom Tella Gille. Ännu kortare tid, nämligen bara 36 sekunder senare, så gör Gårdarike mål igen. Innan perioden är slut så kan vi kvittera igen. Mål av Tilda Stensson på en fin passning från Amanda Wiktor. 2-2 i paus och frustrerade spelare som tycker att vi kan bättre.

I inledningen av andra perioden för Gårdarike två mål och vi behöver ta en timeout. Efter timeouten så spelar vi bättre och efter 11:04 kan Hanna Lindstedt göra mål.

Tredje perioden är knappa sex minuter gammal när Gårdarike återigen går upp i en två-målsledning. Tella Gille snor bollen på mittplan och sprintar ifrån försvaret och kan göra ställningen till 5-4 efter 7:19. Vi försöker göra en push men lyckas inte göra fler mål.

Grattis till Gårdarike som har blivit vårt bogey team.

Målskyttar: Tella Gille 2, Tilda Stensson samt Hanna Lindstedt

Förlust på hemmaplan!
2021-12-14 09:51

Seriefinal mot Båstad och vi kunde inte fått en bättre början. Redan efter 25 sekunder så gör Amanda Viktor 1-0. Tyvärr får vi inte rida på den vågen särskilt länge utan mindre än två minuter senare är det kvitterat.

Vi har genom hela matchen svårt att komma upp i den nivå vi vet att vi kan spela på. Kanske är det nerver eller så är det bara en sådan dag. Båstad spelar också bra så det kanske bara är så att vi mötte ett bättre lag. Matchen slutar med förlust 1-4.

Målskytt: Amanda Viktor

Nu ser vi fram emot att få åka till Gothia Cup (om bara smittspridningen håller sig i schack). Vi kommer stöta på några gamla bekanta i Bjärred och Kustens IF. Växjö som vi mötte senast i Gothia och som även vann A-slutspelet då men även några nya bekantskaper i Landvetter och Gnosjö.

Malmö borta, sjätte raka!
2021-12-09 10:40

På förhand trodde vi ledare att matchen mot Malmö skulle bli en tuff historia och det blev den. Fast det var mer saker utanför spelet som gjorde det tufft för oss.

Redan inför och under uppvärmningen så kändes vi sega. Att det inte spelades musik var felet tyckte tjejerna.

När matchen väl drog igång så tog det bara 40 sekunder innan Tella Gille gjorde mål. Inte hennes vackraste men lika mycket värt för det. Segheten höll i sig och Malmö kunde kvittera. 10:21 spelat och Amanda Viktor gör 2-1 till oss. Även det ett märkligt mål med sargstuds som letade sig fram till Amanda på bortre stolpen. 30 sek innan periodpaus kvitterar Malmö vilket känns onödigt.

Efter detta klarar vi av att växla upp en aning och kan på 4 minuter i andra halvan av period två göra tre mål. Alma Karlsson gör som vanligt och bryter in på första stolpen och sätter dit den. Filippa Johnsson öppnar målkontot för säsongen, dessutom första backmålet. Sen gör Tella Gille ett till. Här är matchen definitivt avgjord.

Period tre kontrollerar vi spelet bra och kan utöka till 6-2 via Filippa Herrström som också gör första målet för säsongen. Sen avslutar Tella GIlle som hon började med ett mål. Seger med 7-2 alltså.

Tyvärr blir det ett surt efterspel då en spelare i Malmö faller olyckligt i en närkamp med mindre än två minuter kvar. Inget fult alls utan en olycklig situation. Då Malmö har varit ganska hetsiga matchen igenom så blir detta för mycket för framförallt ledaren som istället för att lugna ner situationen eldar på den istället. Lite diskussion efter slutsignalen och vi kan lämna Malmö med tre nya poäng.

Målskyttar: Tella Gille 3, Amanda Viktor, Alma Karlsson, Filippa Johnsson samt Filippa Herrström

På söndag stundar en seriefinal mot Båstad! En som alltid mot Båstad tuff match.

Serieledning!
2021-12-02 14:16

Sent på söndagskvällen var det dags för match mot Åstorp/Kvidinge. Historiskt har det alltid varit jämna matcher lagen emellan och så skulle det förbli.

Vi tar tag i taktpinnen direkt från start och spelar med bra fart. Redan efter 3:54 får vi en straff. Åstorps målvakt gör dock en snygg räddning och det står fortfarande 0-0. Vi trummar vidare men får inte in bollen. Efter 9:41 får vi en utvisning mot oss men ett enormt slit av boxplay gör att vi nog skapar bästa läget under dessa två minuter.

Andra perioden fortsätter i samma stil där vi har mycket boll. Efter 5:21 så snappar Emelie Bjärenstam upp bollen, som en Åstorpsförsvarare slängt ifrån sig efter bra press av våra forwards, och kan sätta 1-0. Nästa femma vill inte vara sämre och bara 24 sekunder senare har vi 2-0 av Amanda Viktor efter en fin pass över centrallinjen av Tella Gille. Med lite drygt två minuter kvar får vi en 2 + 10 min utvisning. Ett enormt slit igen av de fyra på planen leder till att Åstorp inte kan göra mål.

Tredje perioden fortsätter även den i samma stil med en skillnad i att Åstorp kan göra 2-1 efter 10:41 då vi blir passiva i egen zon. Trots att två ribbskott grinar oss i ansiktet så kan vi rida ut stormen och kan inkassera femte raka segern. Vi kan även konstatera att vi är serieledare!

Nu väntar två svåra matcher mot tufft motstånd innan vi kan fira jul och blicka framemot Gothia Cup.

Målskyttar: Emelie Bjärenstam samt Amanda Viktor

Vinst i Bjuv!
2021-11-22 08:14
Matchvärmning och frukost i hallen!

På söndagen var det dags för en tidig match borta mot Vv-84 från Bjuv. Vi valde ett annat upplägg inför matchen och körde en halvtimmes matchvärmning i hallen följt av en gemensam frukost innan avfärd.

Inför matchen betonade vi spelplanens betydelse och vikten av att göra saker med bollen snabbt då hallen är erkänt liten. Vi börjar matchen bra och gör i stort det vi har kommit överens om. Förutom mål. 0-0 slutar perioden.

I andra börjar vi så smått att bli frusterade då bollen inte vill in och det leder till att vi vill göra saker på ett annat vis än vi gjort tidigare. Vi spelar svårare och mindre samspelt. precis när vi i ledarstaben funderar på att ta en time-out så kommer äntligen målet. Alma Karlsson kan få med sig bollen i ett halvt friläge och kan snabbt få bollen i sidled och rulla in bollen i mål. Nu släpper nervknutarna och vi hittar tillbaka till vårt spel. Knappa tre minuter senare ser Hanna Lindstedt att Vv-84:s försvar inte står rätt på vårt frislag och prickskjuter in bollen i krysset till en ledning med 2-0. Nu känns det ganska säkert då de chanser som Vv-84 skapar, inte vållar vår målvakt Jelina Karlsson några större bekymmer.

Tredje perioden blir lite annorlunda då Vv-84 lyfter upp högre i banan vilket skapar lite oreda i våra uppspel då hallen som sagt är ganska liten. Vi spelar ändå ganska stabilt och efter en fin frånvändning kan Tova Wirén lura bort sin back och lägga in bollen med en backhand under målvakten. Nu handlar det om att hjälpa Jelina att hålla nollan vilket hon gör med hjälp av en fin benparad i slutsekunden.

Två nya tjejer öppnade sitt målkonto idag och nu har sju tjejer gjort mål i serien. Vi siktar på fler!

Målskyttar: Alma Karlsson, Hanna Lindstedt samt Tova Wirén.