SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Med glädje och stolthet ger vi förutsättningar åt alla
DAMER DIV. 1

Munka-Ljungby IBK
5 - 1
Pixbo Wallenstam IBF
Munka-Ljungby IBK5 - 1Pixbo Wallenstam IBF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 23 oktober, 15:15
Plats:Munkahallen
Serie:Damer Allsvenskan Södra   Tabell >>
Samling:14:15
Vinst i hemmapremiären för DA
2021-10-24 14:23
Obligatoriska vinnarbilden efter gårdagens match

Äntligen var det dags för hemmapremiär där motståndet var ingen mindre än Pixbo Wallenstam IBK. Nästan exakt ett år efter det att serien pausades pga en brinnande pandemi så var det hemmamatch igen i Allsvenskan, något vi längtat efter ett tag nu. Med en tajt förlust med 0-2 mot Göteborg i premiären och sedan en snörpig förlust i sudden med 3-4 sist mot Lindås så var det ett heltaggat lag som ställde upp inför hemmapubliken.

Vi börjar starkt och kommer till många bra lägen men det är efter ett starkt utfört boxplay som vi lyckas trycka in 1-0 på kontring genom Nathalie Britzén Bengtsson, ass Nellie Ohlsson Thörn. Chanserna avlöser varandra men det vill sig inte riktigt i den sista biten. Första perioden slutar 1-0.

 

När vi summerar andra perioden så kan man beskriva den som lite rörig då vi blir lite stressade och tappar lite struktur. Den perioden slutar 0-0 och resultatet från period 1 står sig alltså till sista perioden. Här lyfter vi oss ordentligt och fortsätter att trumma på i fötterna. Vilket också ger resultat när Jonna Svenson efter 5 min ökar på ledningen till 2-0 utan assist. 10:17 får vi ett PP som Linda Nilson utnyttjar på bästa sätt då hon efter lite siktande smäller upp bollen i nättaket från ingen vinkel alls och 3-0 på tavlan är ett faktum efter 10:50 spelade i period tre. Som vi vet så är det inga siffror att räkna med i innebandy och det gäller att vara påkopplad i 60 min. Pixbo lyckas också på en chansboll in mot mål svinga till och spräcka nollan 3-1 12:32 in i perioden. Men ingen panik över det utan ett fortsatt bra tugg på bänken ger ganska snabbt utdelning och med kyliga handleder sätter Anna Johansson Modig dit 4-1 när klockan står på 15:01. Pixbo tar timeout och plockar därefter ut målvakt flertalet gånger och försöker trycka på för att komma ikapp. Detta styr vi bort på ett grymt sätt och lyckas istället med att öka på i tom bur till 5-1 genom Victoria Sylwander, ass Jonna Svensson. Det är även det resultatet som vi skriver in som slutresultat.

En väl genomförd match sett över 60 min där alla skall känna sig nöjda med sin prestation. Vi ställer frågan till Maja ”Bigge” Birgersson som efter en tids skada äntligen är tillbaka i mål.

 

Hur känns det att vara tillbaka på plan 100%?
Det är en riktigt härlig känsla att vara tillbaka på plan. Så kul att nu äntligen även få vara igång med matcher efter nästan 1,5 års uppehåll. Ser fram emot vad säsongen har att erbjuda!

Vad är dina tankar efter matchen?
Först och främst är det riktigt härligt med att vi fick med oss 3 p, speciellt i en hemmapremiär där vi lyckas få till ett gäng snygga kassar också. Vi gör en bra match där vi är med från start och alla är taggade på att ta 3 poäng. Vi har bra kontroll på spelet innan vi tyvärr släpper in Pixbo lite i andra perioden, men till tredje visar vi återigen att det är vår hemmaplan och vi jobbar hela vägen in i sista sekund, där vi i sista sekunderna lyckas utöka vår ledning ytterligare. Vi krigar för varandra hela vägen och slutar aldrig kämpa! En riktigt rolig match att spela och nu tar vi med oss denna goa känsla inför nästa veckas träningar och fredagens match.

 

 

Vi tackar ”Bigge” för svaren och önskar henne lycka till under den fortsatta säsongen.

 

Nästa match är mot Lindome IBK på bortaplan fredagen den 29 oktober kl 19:30.


<< Tillbaka

 
 
Aktuellt
Stötta oss!
Sponsorer