Samling:12:30
Förlust mot Malmö SSL i SKM och vinst mot Stanstad!
2020-02-03 21:19
I förra veckan hade vi två tuffa matcher framför oss. På tisdagen var det dags för semifinalen i Skånemästerskapen där Malmö FBCs SSL-lag stod för motståndet.
I denna match var vi fullt medvetna om att det skulle bli ett tufft motstånd, samtidigt som pressen helt låg på Malmö att vinna matchen. Vi såg matchen som ett gyllene tillfälle att faktiskt få spela den innebandy som vi vet att vi kan spela utan att för den del behöva jaga något. Vi har trots allt en del seriematcher framför oss som kommer innebära ett avgörande kring hur denna säsong kommer sluta. Efter första perioden stod det 1-4 till Malmö vilket vi inte var missnöjda med. Målen vi hade släppt in var trots allt enstaka individuella misstag och inget vi hängde upp oss på. Andra perioden slutade 2-6 och i tredje tutar vi och kör utan att ha något att förlora. Sista perioden vinner vi trots allt med 3-2. En härlig känsla som vi inledde matchen mot Stanstad med.

Målgörare: Nathalie Britzén Bengtsson, Wilma Holmkvist, Emmy Nilsson, Sofia Henriksson, Emilia Cleasby
Assister: Moa Schörling 2, Emmy Nilsson, Wilma Holmkvist, Angelica Forsborn
Matchens lirare: Maja Birgersson, Bella Hellsviken

I lördags gästade nämligen Stanstad oss. Denna match var betydligt mer svängig då vi i andra perioden, av någon anledning, tappade energinivån helt vilket också medförde att resultatet blev 2-2 inför tredje. Redan 03.27 in i perioden sätter Nathalie Britzén Bengtsson 3-2 följt av Wilma Holmkvists 4-2 mål 07.23. Till slut väljer Stanstad att plocka ut sin målvakt viket Amelie Uhr utnyttjar och "stänker" dit 5-2 i tom kasse med endast 22 sekunder kvar av matchen.

Målgörare: Wilma Holmkvist 2, Alice Sjögren, Nathalie Britzén Bengtsson, Amelie Uhr
Assister: Emmy Nilsson, Emilia Cleasby, Tina Delin, Moa Norling
Matchens lirare: Maja Birgersson, Tina Delin och Angelica Forsborn På torsdag 6/2 väntar ett hett derby mot FBC Engelholm då vi kommer bege oss mot Kungsgårdshallen för att kriga oss till tre poäng. Klockan 20.00 går startsignalen - vi ses väl där?!