Samling:12:00
Första förlusten för säsongen.
2019-11-18 12:31
Då var det dags för en av seriens tuffaste matcher. Bortamatch mot Röke.

Första perioden inleds med ett högt tempo för båda lagen där det är ett mycket böljande spel. Efter 12:45 lyckas Röke göra 1-0. Perioden fortsätter och vi börjar spela det spel vi vill mer och mer. Vi får bra rull på bollen och gör det svårt för Röke att hänga med. 19:57 lyckas vi peta in 1-1 vilket var ett väldigt viktigt psykiskt mål. Skönt att gå i pausvila med lika.

Andra perioden sätter vi fart ordentligt och börjar spela det spel vi vet att vi kan. 03:43 gör vi 1-2. Vi fortsätter kämpa och 10:13 gör vi ytterligare 1-3. Här känns det som vi har tagit över matchen helt och hållet och håller Röke utanför vårt spel.

Men redan efter någon minut känns det som att vi börjar slappna av och släpper in Röke i matchen igen. Vilket de tar vinning av och 17:28 reducerar Röke till 2-3 där vi tappar markering helt i slottet. Vi fick tyvärr en utvisning kort därefter vilket Röke utnyttjade och kvitterade till 3-3. Vi gick till pausvila med lika denna perioden också.

Tredje perioden startar också med ett högt tempo. Båda lagen skapar chanser men det är Röke som stäppar upp ordentligt och gör flera snabba mål och ställningen står 6-3 efter 11:48. Vi tar en time out för att försöka få in tjejerna på rätt spår igen. 13:38gör Röke ytterligare ett mål och och ställningen är 7-3. Vi vet om att i innebandy går det snabbt så vi fortsätter kämpa och 17:39 lyckas vi reducera till 7-4. Röke står emot bra och lyckas hålla ut de sista minuterna och vinner matchen med 7-4.

Stundtals av matchen spelar vi riktigt bra innebandy och då är det inte många lag som kan slå oss. I år är det en jämnare topp i serien som kämpar för att ta kvalplatsen och då måste vi spela den innebandy vi vet att vi kan i hela 60 minuter, vilket vi inte gör idag. Röke visar en vinnarskalle och vinner därför matchen.

Målgörare: Wilma Holmqvist, Carolina Karlsson, Alice Sjögren, Tina Delin.

Assister: Amelie Uhr 2, Sofia Henriksson.