SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Med glädje och stolthet ger vi förutsättningar åt alla
HERRAR DIV.1

Munka-Ljungby IBK
9 - 8
Pixbo Wallenstam IBF
Munka-Ljungby IBK9 - 8Pixbo Wallenstam IBF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 24 oktober, 16:00
Plats:Munkahallen
Serie:Herrar Div 1 Södra Götaland   Tabell >>
Samling:14:30
Elias avgör i förlängningen
2021-10-24 21:55
Elias har satt avgörande 9-8. Foto Roger Nielsen

Det blev en målrik match i Munka denna söndag. Vi fick slita hårt för att kunna kvittera, det tog till 18:43 i sista perioden och för att sedan avgöra i förlängningen.

Vi får en smakstart på matchen och kan göra både 1-0 och 2-0 innan Pixbo vaknar till, men det gör de sedan med besked. De lyckas vända till 2-4 innan perioden  är slut.

Andra perioden slutar 3-3 i gjorda mål och ställningen är 5-7 när den är slut. Pixbo straffar oss hårt när vi tappar boll på fel ställen. Vi är inte riktigt på tårna och det utnyttjar de.

Vi visar bra karaktär och lyckas komma ifatt till slut, en utvisning efter 17:14 i tredje blir kostsam för Pixbo. De vill ha frislag tidigare då de tycker att en av deras spelare blir hårt ansatt, han blir lite irriterad över det och då händer det som händer ibland, ett slag utdelas på en Munkaklubba i frustration, och leder till en tvåa i utvisningbåset.

I powerplayet kvitterar Jonahan Olsson när han stänker in 8-8, detta efter ännu ett bra powerplay som vi gör mål i.

 

Det vi tar med oss efter denna matchen är att vi aldrig ger oss, utan sliter hårt i 60 minuter och det ger resultat. I denna matchen lyckades vi även med vårt powerplay, den spelformen har vi slitit lite med under de tidigare matcherna. Vi har forfarande en del att förbättra och är defintivt inte där vi vill vara. Vi får fortsätta jobba med och gnugga på detaljerna, så kommer vi också att nå dit.

 

Vi ställde några frågor till Elias som avgjorde matchen:

 

Hur kändes det avgöra i förlängningen?

Såklart kul att vi kunde avgöra och vinna i förlängningen, Max och Jönne gör det bra och står för framspelningen så jag kunde bara sätta till klubban och lägga in den under målvakten. Skönt att vi kunde plocka med oss extrapoängen.

 

Varför lyckas ni inte vinna under ordinarie tid?

Framförallt tycker jag Pixbo straffar oss väldigt hårt med sina kontringar. De var ju unga spelare som hade mycket fart och bra teknik. Dessutom en bra målvakt som gjorde några viktiga räddningar för dem. Samtidigt kommer vi inte upp till nivån som vi vill, men krigar oss tillbaka in i matchen. 

 

Måns är sjuk och Johannes tog hans plats, hur funkade det för er femma tycker du?

Dockan kommer in och gör det sjukt bra. Han levererar både mål och assist framåt, samt några viktiga brytningar bakåt. Vi släpper in något mål i kedjan på rent slarv, men vi gör även en hel del mål framåt, så med facit i hand tycker jag vi gör en bra match. 

 

Vi tackar Elias för intervjun.


<< Tillbaka

 
 
Aktuellt
Stötta oss!
Sponsorer