Serie:Damer Div 1 Skåne   Tabell >>
Samling:12:30
Fjärde raka, vinst med 20 i målskillnad!
2019-10-19 18:14
Under lördagen gästade Lönsboda IBK oss på hemmaplan. Ett nytt lag i divisionen för i år, spännande. Tankarna innan matchen var spridda då vi inte visste speciellt mycket om varken dess spelare eller spelstil.

Första perioden inleds redan efter 1 minut och 22 sekunder då Wilma Holmkvist sätter sitt första mål för matchen. Perioden fortsätter och vi har spelet under kontroll. Perioden slutar 5-0 till oss.

Andra perioden innehöll lite slarv från vår sida, vi tar på oss en utvisning då vi har för många spelare på plan, onödigt men Lönsboda lyckas inte komma igenom vårt starka boxplay. Frustrationen växer hos motståndarna och de tar på sig en fem minuters utvisning för hårt spel. Perfekt för oss då vi får möjlighet att träna på både fyra mot fyra och sedan powerplay i fem minuters tid.

Det tar inte mer än 6 sekunder innan Arta Tahiri inleder tredje och sista perioden med ett snyggt mål. Kort därefter bara efter 34 sek gör Amelie Uhr detsamma. Spelet fortsätter på deras planhalva och målen fortsätter att trilla in en efter en. En lucka i muren och Lönsbodas Ellen Gunnarsson lyckas reducera till 17-1 vid ett frislag mitt framför mål efter ca halva perioden. Men detta hindrar oss inte från att peta in ytterligare 4 mål och matchen slutar 21-1 efter 60 minuters spel.

Kort och koncist ville bollen vår väg och poänggörandet lossnade för de flesta spelarna i laget, skoj. I period ett gör vi fem mål, likaså i period två. Men i tredje perioden höjer samtliga nivån på spelet och vi lyckas peta in ytterligare 11 mål.

Målskyttar: Sofia Henriksson 4, Arta Tahiri 4, Emilia Cleasby 3, Wilma Holmkvist 2, Anna Johansson-Modig 2, Malin Forsell, Tina Delin, Amelie Uhr, Moa Schörling, Nathalie Britzén Bengtsson, Carolina Karlsson.

Assister: Alice Sjögren 4, Arta Tahiri 3, Anna Johansson-Modig 2, Amelie Uhr 2, Moa Schörling, Angelica Forsborn , Linda Nilsson, Wilma Holmkvist, Sofia Henriksson, Malin Forsell.

Matchens lirare: Sofia Henriksson, Alice Sjögren.

Stort tack till alla som kom och stöttade oss idag, hoppas vi ses i Bråhögshallen nästa söndag den 27 okt 15:30 då vi gästar IK Stanstad i deras hemmaborg.