Serie:Herrar Div 3 Skåne   Tabell >>
Samling:18:45
H3: Vi går på julledighet som obesegrade
2021-12-20 07:10

I fredags vankades sista matchen för detta året när Bjärred gästade Munkahallen. En på förhand oviss match då Bjärred huserar på en tredjeplats i tabellen och minnena från en jämn match i premiären. Så blev det verkligen inte denna gången. Som så många andra matcher i serien så handlar det för vår del om att själva dra upp tempot i matcherna gentemot bussen med handbroms i på motsvarande sida.

Första perioden startar inte i något jättetempo utan det är två lag som känner på varandra där vi har det mesta av bollinnehavet. Det dröjer dock inte längre än att klockan hinner slå 06.38 innan första målet noteras. Det är lagets måltjuv Leo Ahl som så många gånger förr står på rätt plats på en retur, denna gången ifrån Biffen. För dem som följer Leo så är det en imponerande poängproduktion från en spelare med en rörelseyta stor som en rockring. Man borde kanske ta lektioner för att slippa springa så mycket nu på äldre dar? Matchen trummar på och vi fortsätter äga boll och försöker dra upp tempot. 15.23 gör Dahl sitt första för kvällen på pass från Casper "Goe" Ivarsson.

Andra perioden blir en händelsefattig historia där det endast blir ett mål in på kontot. Det är Simon Andreasson som håller sig framme på en retur ifrån undertecknad. I övrigt en rätt sönderblåst period där gossarna med pipa iklär sig rollen att försöka hindra resultatet från att rinna iväg.

Tredje perioden får vi äntligen fart på boll och fötter samtidigt som Bjärred börjar tappa gnistan. 03.10 på klockan slänger Biffen iväg ett patenterat dragskott i bortre kryss och 4-0 är ett faktum. Dryga halvminuten senare kommer även 5-0 då undertecknad, på pass från "Goe", visar att man inte vill vara sämre än biffen och bågar in ett skott i motsvarande kryss. Här går luften ur både motståndare och domare som ger upp att försöka jämna ut matchen och domslut börjar blåsas åt bägge hållen. Vi stänger ner dagens andra boxplay innan det är dags för "Goe" att vända och vrida i slottet och till slut hitta nätet bakom målvakten i Bjärred. Kvällen avslutas med att Dahl gör sitt andra för matchen, på pass från Joel. Årets hittills hårdaste slagskott? Varken målvakt, domare, publik hinner uppfatta att bollen är inne och vänder i nättaket innan det till sluts döms mål. Matchen slutar 7-0 och ännu en seger in på kontot och vi avslutar detta året som obesegrade.

Vi vill tacka publik och funktionärer under och kring matcherna för detta året och önskar alla en God Jul och gott nytt år!