HJ18/P16

Redo för USM
2023-03-30 14:42

Just nu befinner sig MIBK på väg till Falun för att spela USM. Eter två lyckade kval ska man nu göra upp om vilket lag som är bäst i Sverige. Totalt är det 16 lag uppdelat på fyra grupper där ettan och tvåan går vidare till kvartsfinal medan övriga spelar placeringsmatcher. MIBK spelar i grupp F tillsammans med Warberg IBF, Hagfors IBS och AIK. Nedan följer en liten genomgång av våra motståndare.

Matcherna följer ni på innebandy.se eller via innebandy.tv!

Hagfors IBS

Slutade på en förstaplats i sin grupp före bland annat Örebro. Man segrade i samtliga matcher och en målskillnad på +13. Man har ett antal spelare (6) som representerade Värmland i SDF_SM. Ett Värmland som där överraskade och vann sin grupp. Många spelar till vardags i div 1 med Hagfors. En spelare som sticker ut är #9 Viggo Vestlund, poängstark center med bra blick och bra avslut. En motor i detta Hagfors. På förhand så är Hagfors laget att slå i en jämn grupp.

Warberg IBF

Även Warberg slutade först i sin regionsgrupp. Ett jämnt lag som verkligen sliter som ett kollektiv. Man har släppt in otroligt lite mål vilket en stabil defensiv vittnar om. Laget hade totalt åtta spelare med i Hallands SDF-SM lag. Ska vi nämna någon spelare speciellt så får det blir kapten Olle Asklöf. Olle som även bidragit en hel del i Warbergs JAS lag och som alltid stå för energi!

AIK IBF

Ett lag som vi kanske har minst koll på. Slutade tvåa i sin grupp efter en förlust mot Salem IF. Jakob Jonsson är en spelare som är en riktigt spetsspelare och den ende spelaren i Stockholm SDF-SM lag. Jakob som under många säsonger levererat assist till tidigare AIK spelaren Måhlberg. Men det finns en rad andra spelare att hålla koll på som Tannemyr och Barragan för att nämna ett par.

Nu kör VI! MIBK

Äventyret över!2023-04-02 15:23