HJ18/P16

Succé i USM kvalet
2022-11-16 13:09

MIBK lyckades vinna två av två matcher i första kvalet till USM. Det betyder att man nu är vidare till regionskval. Fyra lag som gör upp om två platser till innebandyns ”FEST”. Det såg på förhand tufft ut då Munkahallen skulle gästas av Åstorp/Kvidinge och FC Helsingborg. Förutsättningarna var att laget som slutade etta i gruppen skulle gå vidare. I egenskap av arrangerande förening så var det MIBK som skulle inleda och avsluta matchdagen. Mittenmatchen spelades således mellan Å/K och FCH.

Match 1

MIBK v.s Å/K

MIBK började matchen med tre hela formationer. Utgångspunkten var att spela på mycket spelare inledningsvis. Något som visade sig ge ett bra resultat. MIBK förde matchen och skapade absolut det mesta och bästa. Å/K var dock långt ifrån ofarliga. Efter lite mer än halva först ”halvleken” var det MIBK som tog ledningen med 1-0.  Ett resultat som stod tiden ut. I inledningen av andra så gör MIBK även 2-0 men det riktiga islossningen kommer aldrig i matchen. Med precis två minuter kvar får Å/K utvisning och MIBK kan enkelt rulla av matchen. En skön seger och en bra start på dagen.

Match 2

Å/K v.s FCH

Resultatmässigt så följs lagen åt länge i matchen. Men spelmässigt är det tydligt att FCH är det bättre laget samtidigt som Å/K tar vara på sina lägen. Viggo Wallin sticker ut och är också tungan på vågen med sina mjuka handleder. 4-4 med 14.17 spelat av andra halvlek blir till 7-4 vid full tid. Två mål av just Viggo i öppet mål. Resultatet betyder att MIBK måste vinna sista matchen för att gå vidare.

Match 3

FCH v.s MIBK

MIBK får en smakstart med 1-0 efter bara 48 sekunder när Liam lite turligt bryter fram. FCH kvitterar i numerärt överläge till 1-1 efter tveksam utvisning och turlig studs. 19.15 sätter också Amadeus dit 2-1 till MIBK och direkt på tekning serveras Albin en macka till 3-1. 4 sekunder!!!! Mellan målen. Därefter väntar paus i ledning 3-1. Känslan är god och nu ska vi ”bara” knyta ihop det hel. SOM VI GÖR DET! Albin överträffar Viggos handleder och sätter 4-1. Två nya mål som får innebandygudarna på magiskt humör ger 6-1. Matchen är avgjord, allt är över, alla njuter! MIBK har tagit vår segrar och är klara för nästa omgång i USM.

Preliminärt spelas nästa omgång Söndagen den 5:e Februari i Munkahallen. Det är förutom MIBK, IBK Lund, Växjö IBK och Öjaby som gör upp om platserna i innebandyfesten.

Äventyret över!2023-04-02 15:23
Redo för USM2023-03-30 14:42