SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Med glädje och stolthet ger vi förutsättningar åt alla
HJ18/P16

MIBK klara för ”Innebandyfest”
2023-02-09 14:00

Munka-Ljungby IBK har för första gången någonsin kvalificerat sig för SM-slutspelet (Även kallat innebandyfesten). Slutspelet avgörs i Falun den 30:e Mars till en 2:e April. Efter seger i första kvalomgången väntade ett nytt kval som spelats i helgen. Där lyckades MIBK med minsta möjliga marginal säkra andraplatsen och en biljett till ”innebandyfesten”. Men det satt hårt inne och motståndarna IBK Lund, Växjö och Öjaby bjöd verkligen upp till kamp ända in till slutet.

 

 

 

 

 

 

MIBK v.s IBK Lund 

I första matchen så var det IBK Lund som stod för motståndet. Ett lag som vi under många år hade hårda bataljer med i seriespelet. Oftast gick vi  segrande från matcherna. Men lag och spelare utvecklas och så har även IBK Lund gjort. Mest imponerande var insatsen av målvakten denna match. IBK Lund får också en smakstart då man gör mål på ett frislag redan i minut två. Ett mål som innebär att MIBK får jaga hela matchen. För att försvåra jakten så sätter Lunds stjärna Olle Grip snyggt dit 2-0, även det i första perioden. Lund har greppet och deras förstafemma imponerar spelmässigt. I andra bjuds MIBK in i matchen genom ett antal tveksamma domslut. Trots spelövertag så lyckas man inte få hål på Lunds duktiga målvakt. I tredje fortsätter Lund drabbas av utvisningar. Det krävs dock en andra straff i matchen för att få håll på målvakten. 12.51 in i sista perioden griper MIBK det sista halmstrået när Albin sätter 2-1  på straff. I samband med detta har också Lund dragit på sig en utvisning för protest. I följande powerplay så lyckas vi också göra 2-2. Med 20 sekunder kvar får vi också chansen att avgöra matchen på frislag men det går utanför. Märklig match där man till viss del lider med IBK Lund. Men oavgjort gör att vi fortsatt är med i matchen! I den andra matchen så vinner Växjö IBK enkelt (6-1) mot Öjaby som för dagen är tråkigt desarmerade. Även IBK Lund slår Öjaby med 5-0 innan det är dags för vår andra match.

 

MIBK v.s Växjö IBK 

I andra matchen ställs vi mot Växjö IBK. En förlust skulle innebära en jobbig sista omgång. Seger för IBK Lund då skulle innebära att MIBK missar avancemang. Men nu gör MIBK sin bästa match för dagen mot det kanske bästa motståndet. Första perioden blir mållös men absolut inte händelselös. Bra fart och framförallt så har vi fått till det defensiva spelet.  En gyllene tredjeminut i andra perioden gör vi  både 1-0 och 2-0 vilket ger oss ett övertag. Innan perioden är slut har dock Växjö reducerat till 2-1. Tredje perioden börjar med att vi drabbas av en utvisning. Detta löser vi dock på ett bra sätt. Kvitteringen till 2-2 kommer dock någon minut efter då ett skott från distans hittar in. Firma Envall/Ahlin vill dock annat och sätter dit 3-2 vilket står sig fram till det återstår ett par minuter av matchen. Växjö tar ”time out” och väljer att ta ut sin målvakt. Det slutar med två nya MIBK mål och seger 5-2. Två mål som ska visa sig betydelsefulla lite senare. En match återstår för MIBK men innan dess så besegrar Växjö relativt enkelt IBK Lund med 5-1.

 

Öjaby Sport SK v.s MIBK 

Så är vi då framme vid den sista matchen för dagen. MIBK har spelat till sig ett ypperligt läge, seger oavgjort eller till och med förlust med ett mål skulle räcka. Kanske även förlust med två mål om man själv lyckades göra något. Motståndarna från Öjaby hade inget att spela för, förlorat båda sina matcher och väntat i ett antal timmar på att spela den sista matchen Kanske var det också dessa omständigheter som gjorde att MIBK bokstavligen ställde in skorna i inledningen av matchen. Likt zombis såg man på när Öjaby kontrade in fyra raka mål och det stod 4-0 efter 9 minuter! Inte ens en ”time out” kunde väcka laget. Oscar Envall lyckas dock reducera till 4-1 innan en behövlig paus väntar. Det kändes som vi var på gång och på rätt väg. Men gästerna lyckas lobba in även 5-1 i början av den andra perioden. Ett mål som hade sänkt vilket lag som helst, vilken dag som helst. Dock inte MIBK den här dagen. En massiv forcering inleddes mot ett allt tröttar Öjaby. Forceringen underlättades inte av ytterligare en storspelande målvakt.  Efter många försök mot det låga försvaret lyckas vi göra 5-2 innan den är dags för vila igen. Ett mål till behövs och balansen mellan att trycka på med allt eller hålla sig kall är hårfin. Trots öppna lägen i början av perioden lyckas inte bollen hitta in. Men från ett halvläge lyckas Albin Tanor rulla in 5-3 under målvakten. Av bara farten sätter därefter Calle K 5-4 och det ser sjukt ljust ut igen. Öjaby backar hem för att bärga sin första seger för dagen. MIBK vet att resultatet tar dem vidare och matchen rullas av på ett mycket tryggt sätt. Slutsignal! Förlust men ändå en seger. Konstigaste känslan i världen. MEN VI GICK TILL FESTEN! Hur spelar mindre roll om ca två månader när vi sätter oss på bussen till Falun 

 

Lottningen är klar och vi möter Warberg IC, AIK och Hagfors i gruppspelet. Mer om motståndare och innebandyfesten kommer längre fram!


Nyhetsarkiv
Äventyret över!2023-04-02 15:23
Redo för USM2023-03-30 14:42
Succé i USM kvalet2022-11-16 13:09
Klart för KVAL i USM!2022-11-09 15:45
 
Aktuellt
Stötta oss!
Sponsorer