SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Med glädje och stolthet ger vi förutsättningar åt alla
DAMER DIV.2

Tränar- och ledarstaben för D2 klar inför kommande säsong!
2020-07-06 23:00
Nellie Sjögren, Johan Löfdal och Carolina Karlsson
Efter en tids letande och hårt jobb har vi landat i en lösning för tränar- och ledarstaben som vi är väldigt nöjda med.

Staben kommer innehålla två spelande tränare i Carolina Karlsson & Nellie Sjögren som har med sig många års erfarenhet av spel i klubbens div 1-lag (numera allsvenskan).

Vid deras sida kommer Johan Löfdal, med erfarenheter som tränare från både ungdomssidan och klubbens olika damlag, finnas som matchcoach.

Intervjuer med samtliga kan ni läsa här nedan.


Carolina Karlsson, spelande tränare:

1. Nu är det klart att du ska ingå i ledarstaben i form av två spelande tränare kommande säsong och vid din sida får du Nellie Sjögren. Hur känns det?
- Det känns fantastiskt bra att få göra detta tillsammans med Nellie. Detta är ju något nytt för både mig och Nellie och därför känns det även superbra att vi får hjälp av Johan Löfdal som matchcoach. 


2. Varför valde du hoppa på detta uppdraget?
- Jag hade bestämt mig för att trappa ner lite och därför valt att inte följa med laget upp i allsvenskan utan istället satsa på att spela i D2 laget. Sen när frågan kom angående om jag kunde tänka mig att vara spelande tränare så såg jag en chans att kunna vara med och påverka och samtidigt så tyckte jag att det kunde bli en härlig blandning mellan yngre hungriga spelare och äldre rutinerade. Vilket gjorde att jag valde att tacka ja. 


3. Vi blickar lite framåt. Vad tror du om säsongen?
- Jag tror det blir en spännande säsong där det som jag tidigare nämt kommer vara ett lag bestående av både yngre och äldre spelare vilket jag tror kan bli vår styrka. Resultatmässigt är det svårt att säga något men jag hoppas framförallt på att det kommer finnas en enorm spelarglädje, en bra sammanhållning och gärna en hel del vilja och finns det så brukar även vinsterna komma.


Nellie Sjögren, spelande tränare:

1. Nu är det klart att du ska ingå i ledarstaben i form av två spelande tränare kommande säsong och vid din sida får du Carolina Karlsson. Hur känns det?
- Det stämmer. Det känns både spännande och roligt! Vi är ju nya på det här så det är lite nervöst men det ska bli riktigt kul! 


2. Varför valde du hoppa på detta uppdraget?
- När jag fick frågan tyckte jag framförallt att det kändes kul att få möjlighet att vara med och påverka både på och utanför plan. Jag tyckte det kändes som en rolig utmaning att få blanda både yngre och äldre spelare och att jag dessutom får dela detta med Carolina och Johan gjorde att jag hoppade på tåget. 


3. Vi blickar lite framåt. Vad tror du om säsongen?
- Jag tror att det kommer bli en riktigt rolig säsong! En god lagsammanhållning och mycket skratt brukar kunna ge effekter även på resultattavlan!


Johan Löfdal, matchcoach:

1. Nu är det klart att du ska ingå i ledarstaben som matchcoach kommande säsong och du har Nellie Sjögren och Carolina Karlsson som spelande tränare vid din sida. Hur känns det?
- Det känns mycket bra. Ska bli roligt att få stå i båset igen! Delvis ny roll som ”bara” matchcoach, men det ska bli spännande.


2. Varför valde du hoppa på detta uppdraget?
- Upplägget med Carolina och Nellie som spelande tränare lockande väldigt mycket!
- Vi vill försöka få ihop ett intressant lag bestående av yngre talangfulla tjejer som vill framåt och några lite äldre, kvalitativa och rutinerade som kan hjälpa dessa yngre framåt och samtidigt själva ha kul på planen. Det känns som att vi kan få ihop en bra och rolig mix och detta vill jag vara med på!
- Sen för egen del så känner jag att motivationen och tiden till att stå i båset finns igen efter ett sabbatsår.
- Dessutom kan man få en del adrenalinkickar genom att stå i båset, det vill jag åt igen!


3. Vi blickar lite framåt. Vad tror du om säsongen?
- Jag både hoppas och tror på en rolig och intressant säsong där vi som lag kommer ha väldigt kul ihop. Resultaten på plan kommer synas därefter tror jag!
- Nu är tanken att vi ska skola in lite yngre tjejer som kommer underifrån, vilket är en utmaning, men det ska bli väldigt rolig att hjälpa till i deras fortsatta utveckling mot fullfjädrade seniorspelare.
- Både Nellie och Carolina är bra förebilder för alla yngre i föreningen, därför tror jag att de två passar som handen i handsken för deras nya uppdrag. Här har man en bra grund att bygga på och luta sig mot!


Seniorsansvarig Martin Envall:
- Efter att det stod klart att förra säsongens tränare och ledare inte skulle fortsätta har vi arbetat en längre tid för att säkerhetsställa att rätt tränare och ledare blev tillsatta till detta laget.
- För oss var det viktigare att det blev rätt än att det gick fort, inte minst då alla som önskat haft möjlighet att sommarträna med andra lag i föreningen under tiden.
- Vi är otroligt glada att vi lyckats få klart med denna meriterade ledarstab som vi är övertygade om kommer bli helt perfekt för denna grupp. 


Nyhetsarkiv
Guldvärvning till D2!!!2020-08-17 20:30
Mitt i veckan match2019-11-12 20:07
MIBK akademi - Willands2019-10-23 21:19
Seger mot IBK Lund2019-10-19 19:08
Vinst i seriepremiären 2019-10-13 10:25
Träningstider2019-08-06 18:57
Provträningar med D22019-07-08 13:00
Ledarstaben är klar2019-07-08 09:18
Ledarstaben är klar2018-04-27 22:03
 
Aktuellt
Stötta oss!
Sponsorer