Sommarsnack - Olle Schultz, Tränare H2
2019-07-19 13:12

Inför denna säsong har H2 en ny tränare i form av Olle Schultz men det innebär inte att klubban läggs på hyllan för nummer 35 utan han kommer kombinera dessa på ett bra sätt.

Vi tänkte stämma av lite med hur hans sommarplaner ser ut, hur han ser på kommande säsong och vem i H2 som verkligen är säkrast på att sätta en straff.

Hallå Olle, hur står det till med dig?

- Det är bara bra med mig. Just nu njuter jag av semester i kombination med bra väder och försäsongsträning inför en ny säsong, precis som en bra sommar skall vara.

Till säsongen 2019/2020 har du uppgraderat din roll i H2 till att vara tränare också, hur har din första tid som ansvarig varit?

- Det har varit speciellt, att vara tränare inkluderar ett stort ansvar inte bara sportsligt utan även humanitärt att säkerställa att alla i truppen mår bra och samtidigt är stimulerade och får nya utmaningar. Jag tror och hoppas att jag kommer att växa in i rollen på ett bra sätt och förhoppningsvis kan jag även kombinera det med att vara en bra spelare på planen.

Förra säsongen var lite av en missräkning men där ett stabilt kval gjorde att vi lyckades behålla tillhörigheten i division 2, hur ser du på kommande säsong för MIBK:s del?

- Laget är under en generationsväxling och flertalet spelare som varit tongivande i klubben i flertalet år valt att lägga klubban på hyllan. Det kommer att vara många spelare som kommer att få axla nya och större roller i laget kommande säsong, vilket är väldigt spännande och kommer att vara nyttigt för de yngre spelarna i laget. Vi har ett slagkraftigt JAS-lag med många talanger som kommer att ta stora kliv i sin utveckling i H2 under säsong, inte minst Elias Pålsson, Gustav ”Biffen” Nilsson och Eric Pålsson som redan nu knackar på dörren till klubbens division 1 lag.

Det har varit både sol och regn hittills denna sommar men vad gör du helst för att njuta av sommaren?

- Jag njuter av sommaren genom god mat och dryck tillsammans med familj och vänner.

För alla som inte känner dig så bra vad gör du när du inte håller på med innebandy?

- Jag jobbar som redovisningsansvarig till vardags och spenderar en del tid i löpspåret. För tillfället byggs det hus och till vinter går flyttlasset till Ängelholm. På fritiden är jag allmänt sportintresserad och följer premier league slaviskt där favoritlaget är Arsenal

Sommarträningen körs på för fullt, hur har det sett ut för gruppen under denna tid?

- Det har varit både upp och ner med tanke på semestrar och dylikt, mycket ansvar läggs på spelarna själva att se till att man är reda när serien drar igång.

En varm och skön sommarkväll och du startar upp grillen, vad grillar du helst?

- Flankstek eller hamburgare hamnar ofta på grillen.

Efter några säsonger i MIBK har du sett en del straffar genom åren, kan du redan nu nämna en spelare som kommer vara en säker straffskytt i H2 kommande säsong?

- Jag måste nog säga Anton Lantz på den som är en spelare med fina handleder, en spelare som jag tror kommer att charma munka-publiken under säsongen.

Som avslutning på denna lilla intervju får du försöka se in i framtiden om vilka lag som får ta på sig guldhattarna i SSL 19/20, dam respektive herr?

- Herr: Storvreta, Dam: KAIS Mora IF

Vi tackar Olle för att han tog sig tid till ett sommarsnack och önskar ett stort lycka till under kommande säsong samt en härlig sommar!