Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Med glädje och stolthet ger vi förutsättningar åt alla

Sommarsnack - Martin Envall, Styrelse
2019-07-27 17:24

En höstdag 1990 grundades MIBK av då två 14-åriga killar vid namn Lars Persson och Martin Andersson, numera Envall. 

Nu när föreningen närmar sig 30-årsjubileum finns Martin fortfarande kvar inom föreningen och lägger ner mycket av sin tid åt föreningslivet. 


Vi tänkte ta ett sommarsnack med Martin om hur sommaren spenderas då Martin bl.a. är styrelsemedlem, senioransvarig samt tränare i MIBK.Hej Martin, hur står det till med dig?

- Allt bara bra med mig. Precis varit iväg en vecka på Gothia cup i fotboll där sonen Oscar spelat. Fantastisk upplevelse jag fått förmånen att uppleva både som spelare, ledare och nu som förälder.

 

Du är ju som nämns ovan inblandad i en del inom MIBK, hur fungerar ditt arbete sommartid?

- Jag haft väldigt intensiv period under mars-juni för att skapa så bra förutsättning som möjligt inför säsongen 19/20. Mitt fokus har legat i att ordna ledare till våra 5 seniorlag (Herr div 1 och div 2, dam div 1 och 2 samt juniorlaget). Totalt handlar det om ca 20 ledare, vilket inte varit enkelt. I skrivande stund ”bara” några mindre pusselbitar kvar.


Som förening växer MIBK för varje år, med fler medlemmar etc. Hur är status på MIBK som förening?

- Min uppfattning är att vi är en välskött förening med sund ekonomi. Vi är idag ca 500 medlemmar och växer hela tiden. Utmaningen framåt kommer vara att få tag på tillräckligt med halltider samt ledare.


 - Vi har väldigt stark styrelse vilket jag vet många föreningar har svårt att få ihop. Väldigt duktiga ledare både på ungdom och seniorsidan vilket jag är övertygad om är en framgångsfaktor. Vi driver en sportstuga vi hyr ut, vi driver en fritidsgård, ansvarar för städning av hallen, har eget kansli och har totalt 6st anställda (en del timanställda). Väldigt många personer engagerar sig i föreningen och de som kommer in utifrån är imponerade av vår organisation och förening.


- Under föregående säsong är vi några stycken i styrelsen som fått lägga en hel del tid/engagemang på diskussioner med kommunen kring drift/städning av hallen i Munka Ljungby som vi ansvarat för en länger tid. Kommunen väldigt nöjda med det arbete föreningen utfört och ingen annan hall i kommunen är de skick som Munkahallen vilket bekräftas av kommunen. Kommunen kan inte utföra det billigare själva, ändå valde kommunen säga upp avtalet. Vi har just nu ett tillfälligt avtal med kommunen året ut, vilket innebär att möte/förhandlingar kring detta kommer fortsätta under hösten 2019.


- Utöver detta med kommunen är vi även några i styrelsen som fått lägga väldigt mycket tid på möten med arbetsförmedlingen för bidrag som inte blivit utbetalda på det sätt vi anser att de borde, både vi och vår advokat som är inkopplade menar att de är skyldiga oss en större summa.

 

Sommaren har bjudit på varierande väder så här långt, hur spenderas dina sommarmånader?

- Jag älskar sommaren, dock får de inte bli för varmt. 😊 

- Eftersom jag har aktiva barn i föreningslivet så styr deras aktiviteter en hel del. Var som sagt på Gothia cup förra veckan, två veckor framåt nu kommer det bli se mkt innebandy där Oscar och Julia är med och spelar Outdoor. Förutom det har jag redan varit på Ystad Saltbadhus och kommer snart åka till VANN spa också med familjen och några vänner. Vidare kommer jag åka till Säffle och träffa släkt och vänner.

 

En härlig sommarkväll med 20 grader i luften och solen på nedgång hemma hos Envalls, vad läggs då på grillen?

- Grillen kommer ofta fram hos familjen Envalls! Eftersom jag har bestämda barn som jag skämmer bort så blir det alltid minst 2 olika saker, oftast 3 saker. Fläskfilé, kyckling och en korv till Nellie är nog det vanligaste.

 

Föregående säsong tog sig båda seniorlagen till Allsvenskt kval, Juniorlag som skördade stora framgångar både i serier och Skånemästerskap, Hur ser du på kommande säsong ur två föreningsögon?

- Min uppfattning är att både H1 och D1 har så bra lag så de båda bör gå två gå till kval. Vår förhoppning är att båda lagen går hela vägen, även om det i så fall kommer innebära utmaningar att få ihop de ökade kostnaderna det innebär om de går upp.


- När det gäller H2 kommer man i år har betydligt fler juniorer i laget än tidigare, vilket vi ser som positivt. Vår förhoppning är att man kan utvecklas där som junior och sen gå vidare till H1. Förutsättning för laget ska klara sig kvar är att det finns en stomme kvar av seniorspelare. Vår förhoppning är att generationsskiftet ska gå bra och man ska klara sig kvar utan kval.


- När det gäller JAS laget gör vi en intressant satsning ihop med Örkelljunga jag ser som väldigt positiv. Man kommer ha en meriterad huvudtränare och träna 2 dagar i veckan ihop med vårt H2 lag. Vår förhoppning är att man går vidare från sin grupp och går till JAS slutspel, även om vi inser att det kommer bli tufft. I serien hoppas vi man kan ligga i toppen.


- När det gäller D2 har det varit lite stökigt med ledare mm, men hela ledarstaben är klar nu sedan en tid. Att det blev sent klart med ledare har påverkat att det varit svårt att göra klart med spelare mm. Därav är truppen just nu under uppbyggda, därav av svårare att sätta målsättning redan.


Som en av grundarna till föreningen för snart 30 år sen vad är dina tankar efter den stora succén då hela föreningen tillsammans med publik och samarbetspartners samlade in över en kvarts miljon till Barncancerfonden Södra?

- Jag tycker det är helt fantastiskt! För mig personligen betyder de otroligt mycket, för föreningen innebar det att vi fått väldigt positiv respons vilket bland annat innebar att vi blev utsätt till årets förening av Skånes IBF.


- Även om vi var många som lagt ner väldigt mycket tid och engagemang hade det aldrig gått om inte Alf Jensen först kommit på idén och sen varit motorn som drivit det. Väldigt glad att han valde gå med i vår styrelse för ett år sedan. Vår målsättning är att köra liknande event även denna säsong!

 

Som avslutning på denna lilla intervju får du försöka se in i framtiden om vilka lag som får ta på sig guldhattarna i SSL 19/20, dam respektive herr?

- Herr: Hoppas det blir Växjö Vipers, en förening som jag följt mycket de senaste 6 säsonger då Niklas (lillebror) tagit dom från nykomling till topplag! Han lyckades med bedriften att ta dom till slutspel alla 6 säsongerna, var extremt närma att vinna SM guld ett år då vi var på plats med familjen och titta i Globen.


 - Jag tror tyvärr det blir det blir Storvreta som vinner SM guld detta året, anledningen jag skriver tyvärr är för föreningen har ett antal miljoner i skulder vilket jag anser är ekonomisk doping.

- Dam: Tror att det blir IKSU som vinner som har fantastik bra lag.


Vi tackar Martin för att han tog sig tid till ett sommarsnack och önskar ett stort lycka till under kommande säsong med alla åtagande samt en härlig sommar.

 
På gång
Stötta oss!
Sponsorer