SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Med glädje och stolthet ger vi förutsättningar åt alla
Goalie Academy 2019

Daniel Pålsson - Instruktör Goalie Academy, 27-29 oktober
2019-09-13 07:00
Daniel "Pålle" Pålsson - Målvaktstränare FCH

Följ oss på Facebook och Instagram

@goalieacademyfloorball


Läs mer om 

Goalie Academy 2019Här kommer en intervju med Daniel Pålsson, målvaktstränare i FCH

Berätta vem du är och hur din innebandybakgrund ser ut?

Daniel Pålsson, 34 år och bor i Ängelholm. Sambo och en dotter på två år och väntar tillökning i vinter. jag började stå i mål som 13 åring och genom åren tog jag mig upp till gamla div 1(allsvenskan idag) med både fbc Engelholm och Munka Ljungby. Jag fick tyvärr lägga av redan som 24 åring men mitt sista år blev jag mer och mer intresserad av specialträning, fick lite mer skott från vissa ställen. Så när jag slutade så sadlade jag om till målvaktstränare direkt och har tränat målvakter sedan dess. Jag har varit i Munka i många år men har följt Edling genom hans karriär så det blir min sjunde säsong i Fch. Jag har även hjälpt till på NIU i Helsingborg, Malmös damer, distriktslagsverksamheten under några år, sen är jag även ute och föreläser och instruktör på olika läger.

På vilket sätt jobbar du med dina målvakter i Fch?
Jag jobbar mycket med att vara ett bollplank åt målvakterna under de vanliga träningarna, jag ser dem och olika situationer vilket gör att vi kan diskutera olika lösningar. Det viktiga är att utgå från individen, alla målvakter fungerar olika. Vi har även specifika målvaktsträningar där vi tränar olika moment. Men stora signumet i min värld är förflyttningar och positionsspel. Där lägger vi mycket kraft. Vi jobbar även med videoanalyser och mentala aspekter.


Du har jobbat med Edling i tio år, berätta hur ert samarbete fungerar efter så lång tid?
Först och främst är det ganska unikt att ha jobbat så många år tillsammans, ingen är gladare än mig. Vid denna tidpunkten så känner vi varandra innan och utantill, jag vet när jag kan trycka på vissa knappar och likaså när det inte är rätt läge. Vi har en ganska bra balans i sättet vi arbetar på. Det har varit ett hårt jobb att komma hit och där är vissa stunder där han har tyckt mindre bra om mig men det har lönat sig. Hårt jobb och ödmjukhet har varit ledordet genom alla år. Nu är Jonte ganska självgående, jag bollar situationer med honom och vi använder även en del videoanalyser. Sedan pratar vi nästan dagligen med varandra så jag hoppas och tror att jag har skapat en trygghet för honom. Men genom åren har vi arbetat jättemycket med specifik målvaktsträning, just tekniken i förflyttningarna, att kunna ta sig från punkt A till B och även C ibland, likaså att komma i så bra position som möjligt i alla lägen, det är Jonte grym på, det leder till att det ser så naturligt och lugnt ut i hans rörelser. I mina ögon är Jonte topp 3 bäst i Sverige på de tekniska delen sen kryddar han det med ett extremt bra utkast. Ett minne jag har i bakhuvudet som bevisar på målmedvetenhet och hårt arbete är när Fch mötte Växjö borta en torsdagskväll och gör en mindre bra match, träningen dagen efter gick heller inget vidare och han ringer mig på kvällen och vill ha en extra träning för att hitta känslan igen inför söndagens fight mot Falun, så vi hittade en tid på lördagsmorgonen klockan 8 , där vi körde en timme ren målvaktsträning och det gav resultat genom att han storspelade mot Falun.


Vilka målvakter jobbar du med i år?
Jonathan Edling, Filip Nielsen och Mattias Qvarfordt. Enormt spännande trio. Edling har rutinen medans Filip och Qvarfordt är stora talanger. Filip är uppflyttad i år och har spelat div 2 och Jas tidigare, påminner lite om Qvarfordt i sin spelstil, enormt snabb i kassen och sjukt vältränad. Mattias har tillhört oss nu i några säsonger, lite mindre i kassen men är extremt snabb och hittar oftast rätt position i målet. Matte har
även haft en dubbellicens med Munka för att få speltid, men har fått känna på hetluften på riktigt i SSL mot både Mullsjö, Storvreta och Pixbo bl.a. Har representerat både u19 och även varit med i guldsteget. Alla tre har olika stilar vilket är underbart att jobba med.


Vad har du för förväntningar på lägret?
- Det skall bli grymt kul med ett målvaktsläger på hemmaplan, jag har gästat norra delen av Sverige(Boden & Piteå) de tre senaste åren där Pontus Boman har arrangerat ett liknande läger som bara växer för varje år. Så det är väldigt kul att någon klubb i södra Sverige försöker ta efter då det knappt finns några målvaktsläger här nere i skåne. Det skall bli väldigt kul att få träffa engagerade målvakter som vill utvecklas och likaså de andra instruktörerna. 


Vi tackar Daniel för intervjun och ser framemot ett grymt målvaktsläger.


 
Aktuellt
Stötta oss!
Sponsorer