F06/07/08

Serieledning!
2021-12-02 14:16

Sent på söndagskvällen var det dags för match mot Åstorp/Kvidinge. Historiskt har det alltid varit jämna matcher lagen emellan och så skulle det förbli.

Vi tar tag i taktpinnen direkt från start och spelar med bra fart. Redan efter 3:54 får vi en straff. Åstorps målvakt gör dock en snygg räddning och det står fortfarande 0-0. Vi trummar vidare men får inte in bollen. Efter 9:41 får vi en utvisning mot oss men ett enormt slit av boxplay gör att vi nog skapar bästa läget under dessa två minuter.

Andra perioden fortsätter i samma stil där vi har mycket boll. Efter 5:21 så snappar Emelie Bjärenstam upp bollen, som en Åstorpsförsvarare slängt ifrån sig efter bra press av våra forwards, och kan sätta 1-0. Nästa femma vill inte vara sämre och bara 24 sekunder senare har vi 2-0 av Amanda Viktor efter en fin pass över centrallinjen av Tella Gille. Med lite drygt två minuter kvar får vi en 2 + 10 min utvisning. Ett enormt slit igen av de fyra på planen leder till att Åstorp inte kan göra mål.

Tredje perioden fortsätter även den i samma stil med en skillnad i att Åstorp kan göra 2-1 efter 10:41 då vi blir passiva i egen zon. Trots att två ribbskott grinar oss i ansiktet så kan vi rida ut stormen och kan inkassera femte raka segern. Vi kan även konstatera att vi är serieledare!

Nu väntar två svåra matcher mot tufft motstånd innan vi kan fira jul och blicka framemot Gothia Cup.

Målskyttar: Emelie Bjärenstam samt Amanda Viktor

Förlust mot Lund2022-11-18 14:00
Bjärred borta blev bra!2022-11-01 15:34
Seger mot Båstad!2022-10-21 11:12
Seger i premiären!2022-10-13 15:35
Två kryss2022-03-25 12:45
Seger mot Åstorp2022-03-10 15:41
Seger i Landskrona!2022-02-14 11:01