HERRJUNIORER 18

Seger i premiären mot FBC
2019-10-13 10:00
Det var tuffaste möjliga start på seriespelet för våra Pojkar B. FBC Engelholm gästade Munkahallen och hade samlat ihop ett riktigt vasst gäng. Många spelare som finns med i grannföreningens Pojkar A såväl som juniorlag. På pappret en tuff utmaning för ett relativt nytt MIBK Akademi som på slutet fått in ett par spelare från Åstorp och Örkelljunga.
Förstärkningar som visade sig nyttiga både i det fysiska men också i anfallsspelet där man skapa trygghet och stabilitet vilket smittar av sig på övriga i laget. Det märktes att det fanns stor respekt för motståndet då snacket i omklädningsrummet var mer om vilka spelare man skulle möta än hur man faktiskt skulle spela. Vi var dock överens om en spelplan och bestämde oss för att fokusera på vår egen insats med än vem som stod på andra sidan.

Tycker också att de första minuterna ger avtryck på hela matchen där vi drar sätter upp ett bra tempo och skapar en två tre bra chanser direkt. Engelholm som gått ut lite lugnare får svår att dra upp något tempo trotts att man är ett grymt skickligt innebandylag. Övriga delen av perioden blir relativt chansfattig och Milton i målet behöver göra en räddning. Tror inte motståndarnas målvakt heller förtar sig. Mycket täcka skott lite slarv och mycket närkamper ligger bakom chansfattigheten.

Andra perioden hinner knappt börja innan FBC tar sig fram och gör 0-1 . Ett mål som skulle sänka vilken underdog som helst men inte MIBK ano 19/20. Istället bjuds man in i matchen via en utvisning på en bortaspelar som tappade humöret efter en tuff närkamp. På de först tre minuterna av utvinningen skapas inte mycket utan hemmalaget väljer ta timeout och korrigera lite. Ett drag som ger resultat och Jacob Pålsson sätter viktiga 1-1 etter att smugit in i slottet. Ett par läge till hinner man med innan FBC åter är fulltaliga. Hoppet är tänt och MIBK har hittat in i matchen.

I tredje blir det lite mer fullt ös framåt. I en kontring med vindsnabb Pontus hittar bollen via två snabba passningar Melvin som i öppet mål sätter 2-1. 2 minuter senare så tar åter Pontus initiativ från kanten och bryter in, sätter 3-1 och det blir uppgivet i bortalägret. Dock sätter man in en växel till och MIBK får  verkligen jobba med försvarsspel. Men vi sliter hårt, krigar och har bestämt oss för att vinna den här matchen. Mitt i den här pressen från Engelholm hittar bollen till Jacob som inte tvekar utan drar dit avgörande 4-1 och matchen känns för första gången klar. Vi fortsätter kring in i det sista och på slutet handlar det lika mycket om att undvika frustrerade motståndare som att freda sitt eget mål.
Vi vinner, FBC får sin utvisning med två sekunder kvar (utan skada dock), vi håller tätt i två av tre perioder.
Det kostade svett, energi och ett par "overbody injurys" men det var det värt den dag som denna.

Nästa omgång spelas mot VV84 lördagen den 26:e Oktober kl 14.30 i Munkahallen.

SERIESEGER!! 2021-12-19 18:38
Mika blir huvudansvarig2021-12-16 12:36
P16 läggs ner…2021-12-08 15:04
Seger mot Eslöv!2021-12-05 20:25
Seger i Derbyt! 2021-12-04 10:10
Sällsynt DERBY! 2021-11-30 16:26
P16 vidare i USM!!!2021-11-30 11:24