HERRJUNIORER 18

Seger i rafflande match
2019-11-13 08:03
MIBK Akademi åkte på lördagen ner till Höllviken för spel mot Skånes kanske bästa lag. Som vanligt en grymt tuff uppgift inte minst då man redan förlorat mot laget två gånger denna säsong. Höllviken som tidigare säsongen varit riktigt vassa har inför denna spetsat till det ytterligare med flera grymt duktiga spelare. Men det fanns ett antal saker som gjorde att vi på förhand trodde på en skräll.
Vi fick en dålig start på matchen då hemmalager redan efter 2.47 tar ledningen med 1-0. I resterande del av perioden så är det hyfsat jämnt chansmässigt men Höllviken har det mesta av bollen. Även i spel med en man mer så får man inte till det riktigt. Inledningen av andra blir om möjlig ännu sämre. 2-0 efter 9 sekunder och därefter 3-0 efter 30 sekunder!!!! När vi dessutom får en utvisning mot oss så känns det som matchen glider ifrån oss helt. Men vi klarar utvisningen och resultatet står sig perioden ut.
Inför tredje pratar vi mycket om att tro på det hela vägen. Sätta de chanser som vi hittills har skapat men inte gjort mål på. Detta i kombination med att hemmalaget ställer ut skorna och tror att segeran är hemma gör att vi kan vända matchen. 1-0 på friläge efter slarv på mittplanen i hemmaläge. 3-1 och klockan står på 03.20. När klockan står på 10.26 sätter vi dit 3-2 och hoppet lever på riktigt. Vi tar en time-out och sägerl att vi kommer att få lägen och att vi inte tar målvakten förrän precis på slutet.
Med minuten kvar kastar vi iväg ett skott från mitten som tack vare spelare framför mål slinker in vid stolpen. 3-3 och glädjen är total. Men det är en minut kvar, massor av tid i innebandy och nu har Höllviken fått fart igen.
Vi krigar på så mycket vi bara kan. Det är 15 sekunder kvar när en hemmaspelare tappar klubban och sparkar iväg bollen. Utvisning och vår boll på mitten av planen. Vi tar en kort diskussion och bestämmer oss för att hålla i bollen sista tiden och plocka med oss 1 poäng hem från Höllviken.
Publiken vill dock något helt annat och skriker på spelaren med bollen att ta ett avslut. Med några sekunder kvar tar spelaren bollen framåt, tar skottet från mitten av planen. Skottet täcks bort och bollen hamnar ute till vänster. En smekande passning hittar över hela planen till en friställd spelare som kan placera in 3-4 med 1 sekund kvar!!!!!!
Vi vinner! Vi har vänt 0-3 till seger 4-3 mot ett av södra Sveriges vassaste lag.

Här kan du hitta matchen i efterhand. Tyvärr så missade filmaren att sätta igång kameran efter Time-Outen och sista delen finns inte med. Den var dock riktigt grym ;)

Nu väntar åter dubbla matcher i helgen då vi spelare mot Helsingborg på lördagar och Malmhaug på söndag.