HERRJUNIORER 18

Blandade resultat i genrepet
2020-09-22 12:00
Det blev lite av varje resultatmässigt men på det stora hela en lyckad dag. Under söndagen spelade MIBK sina sista träningsmatcher för denna försäsong. Först ut var de långväga gästerna från FBC Karlskrona. Ett lag som precis innan förlorat mot FBC Engelholm. Till denna match ställde vi upp med vårt P05-lag. Ett lag som var i stort intakt. Saknades gjorde bara nyförvärvet från Förslöv, Samuel Santesson.
Det var gästerna som satte dit bollarna även om vi på inget sätt spelade dåligt. Underläge 1-4 i början av tredje borde var en rejäl uppförsbacke. Men vi krigar på och tar oss in i matchen. Spelet faller på plats både defensivt och offensivt även om vi lyckligtvis har massor kvar att träna på. Underläge vänds till seger 6-4.

Direkt efter väntar nu match. Denna gång är det Gårdarikes P04 som står för motståndet. Ett resligt gäng som har stor potential och huserar till vardags i HJ18-serien. MIBK ställer upp med en blandning av 04 och 05 spelare. Saknas gör Affe Göransson och Linus ”Bele” Serneholt. Gårdarike inleder bäst och tar också ledningen med 0-1. Spelmässigt så blir vi bättre ju längre matchen går. Kvitteringen kommer 1-1 men kort efter gör gästerna 1-2 viket är resultatet i pausen. MIBK kvitterar tidigt till 2-2 och får även chansen i numerärt överläge.  Den chansen tar man inte utan gästerna tar åter ledningen med 2-3. Den här matchen har vi dock bestämt att vi inte ska förlora och 3-3 kommer ett par minuter senare. En dubbelutvisning avslutar matchen som spelas av och båda lagen är nog nöjda med ett oavgjort resultat.

Sista matchen för dagen spelas åter mot FBC Karlskrona. Åter är det en blandning av 04 och resterande av 05 truppen. Energin något lägre matchen igenom vilket gör att antal chanser och mål blir färre. Karlskrona gör 1-0 ganska tidigt, en ledning som vi kvitterar innan paus. 1-1 inför den andra och sista perioden. Matchen står och väger och vi skapar absolut det mesta och bästa. Det är dock gästerna som gör det sista målet och vinner med 1-2.

På det hela tre väl genomförda matcher mot ett bra motstånd. En välbehövlig genomkörare efter Lerum Cup. Nu väntar seriepremiär får Pojkar A till helgen.