HERRJUNIORER 18

Seger i tidig seriefinal
2020-10-25 11:30
Efter förlusten mot IBK Lund i den senaste omgången var det ett hungrigt MIBK som tog emot serieledarna Lönsboda. Det blev som vanligt en jämn och bra match lagen emellan. När det hela var över så kunde dock MIBK räkna hem tre poäng. Segern betyder nu att det är helt jämnt i toppen.
Första perioden
Vi hade bestämt oss för att fortsätta spelet från förra helgen. Ett spel som kräver en hel del av alla spelare på planen. Vi lyckas till viss del men jobbar hela tiden för att hitta mer rätt. Lönsboda med sin fysik och fart vinner mer närkamper och löser det hela bättre än tidigare motstånd. I slutet av perioden får vi dock utdelning när Pontus snyggt spelar fem Jacob som distinkt sätter 1-0. Psykologiskt skön mål vilket gör att vi kan fortsätta jobba med vårt spel.

Andra perioden
I inledningen av andra perioden kvitterar Lönsboda ganska tidigt till 1-1. Detta efter att vi tappat lite positioner i eget försvarsspel. Dock dröjer det bara 40 sekunder innan Samuel trollar in 2-1. Detta från sin tillfälliga forwardsposition. Calle står för framspelningen till detta magiska mål. Några minuter senare får gästerna en utvisning. PP chefen Elias har taktiken klar och efter lite tveksamheter så hittar passningarna rätt och Liam sätter 3-1 i nättaket. Ny passningspoäng av Pontus. Det fortsätter hända saker i andra perioden och efter 10 minuter så reducerar Lönsboda till 3-2. Men minuten senare så utökar MIBK med ett viktigt mål. 4-2 av Liam framspelad av Alfred. Resultatet står sig hela vägen in till pausen.

Tredje perioden
MIBK har en liten defensivare utgångspunkt i tredje perioden. Väljer att jobba mer med kontringar mot ett Lönsboda som ser lite slitet ut. Blir lite mindre chanser och matchen rullar på. Ett misstag leder till att gästerna får en straff. Man skickar fram lagets notoriska målskytt men Oscar sträcker ut och kniper straffen. Fortsatt 4-2 och tider är på väg att rinna iväg för gästerna. 14.14 drabbas dock MIBK av en "billig" utvisning. I spel 6 mot 4 reducerar Lönsboda till 4-3 med 30 sekunder kvar på matchklockan. Gästerna lyckas dock inte får till någon riktigt klar målchans men gör verkligen ett försök. Lite tonårs gnabb på slutet men fantastiska tre poäng in på kontot.

Vi fortsätter att utveckla vårt spel. Idag möter vi ett fysiskt mycket starkt lag som hittar brister i vårt spel. Brister som vi behöver jobba vidare med. Även lyfta fram våra målvakter idag som båda agerar stabilt och säkert. Ser fram emot kommande matcher!
Nästa helg är laget helt spelledigt.....

SERIESEGER!! 2021-12-19 18:38
Mika blir huvudansvarig2021-12-16 12:36
P16 läggs ner…2021-12-08 15:04
Seger mot Eslöv!2021-12-05 20:25
Seger i Derbyt! 2021-12-04 10:10
Sällsynt DERBY! 2021-11-30 16:26
P16 vidare i USM!!!2021-11-30 11:24
Seger mot IBK Lund 2021-11-28 17:49