2016-10-16 19:20

Munka-Ljungby IBK - IBK Lund Elit

Resultat: 1-5 (0-1, 1-3, 0-1)

I fredagskväll tog vi emot IBK Lund Elit hemma i säsongens tredje match i Damernas division 1. Tyvärr blev det inte några poäng utan Lund fick med sig alla pinnar hem, trots att vi gjorde en väldigt bra match.

Första perioden slutade 0-1. Dock öppnade vi på ett bra sätt, hade mycket boll och stundtals tryckte vi ner bortalaget ordentligt. Energin och viljan fanns där hela tiden. Vi slarvade lite här och där men det är detaljer som går att putsa till.

På ett individuellt misstag där vi inte riktigt följer med i en båge gör Lund 0-1, detta efter 12.13.

I andra perioden skulle vi bara fortsätta köra på precis som vi gjort och fortsätta hålla huvudet högt, vi hade trots underläget spelat en bra innebandy och kände att vi absolut var med i matchen, inte bara resultatmässigt utan även spelmässigt.

Tyvärr utökar Lund på sin ledning tidigt i perioden och vi får inte riktigt den starten vi ville ha. Vi fortsatte dock köra på och vi skapade lägen både genom eget spel och på våra kontringar. Cirka 10 minuter efter Lunds andra mål gör dem även sitt tredje, detta kändes inte riktigt rättvist. Vi hade spelat bra långa stunder innan målet och det kändes som en reducering hängde i luften. Därför kom deras 0-3 lite i fel läge för oss. I detta läget kan man gå ner sig helt eller bara fortsätta mala på, vi valde det sista alternativet.

Den där reduceringen som hängt i luften nästan hela perioden kommer till slut. Med 17.52 på matchklockan visar Elin Myhrman fin teknik genom att skära in från fickan, dra förbi två bortaspelare och därefter stänka upp bollen i nättaket. Skönt mål och nu skulle vi fortsätta ligga på för ännu ett mål.

Tyvärr är det Lund som gör ytterligare ett mål innan perioden är slut. Detta är ett omdiskuterat mål då vi menar att vår målvakt hade handen på bollen innan en svartklädd spelare vispade in den i nätet, dock har vi inte domarna med oss i den situationen. Upprörda känslor från både spelare och ledare i hemmalaget! Men vi alla vet vilka som dömer. Bara till att glömma och gå vidare!

Tredje perioden fortsätter i samma stil som både första och framförallt andra perioden. Vi för stora delar av perioden och ligger på för en ny reducering. Vi är nära flera gånger om, dock studsar inte bollen vår väg denna gången, nästa gång får vi förhoppningsvis med oss några studsar istället.

Som sagt så fortsätter vi spela bra och gör vår kanske bästa period i matchen, men precis som tidigare i matchen är det Lund som gör målen.

Vi gör, trots förlust med 1-5, vår bästa match för säsongen på många sätt. Vi spelar en innebandy som lovar gott inför framtiden, vi tar fighten för varandra och framförallt är där ingen som faller ur ramen under 60 min rent inställnings- och viljemässigt. Vi fightas och vinner tuffa dueller fram tills slutsignalen går vilket tjejerna ska ha all cred för! Vi möter ett bra Lund som förmodligen kommer att vara med i toppen när säsongen ska summeras och bortalaget var mer effektiva idag.

Det finns mycket att ta med sig från denna matchen och det ska vi göra också. Egentligen är det enbart resultatet vi ska vara missnöjda med.

Målgörare: Elin Myhrman.
Assist: Linnéa Olsson.

Nästa match är på onsdag, borta mot Stanstad som öppnat resultatmässigt bra med två vinster och en knapp förlust. Ny tuff match att vänta, men tron på poäng är som vanligt stark om vi gör vad vi ska!

Toppmatch väntar!2023-11-17 20:19
Premiären är kommen!2023-09-27 16:22
Mika inför avgörandet2023-03-23 20:31
Kaffe kaka, tionde raka!2022-12-07 21:39
Sjunde raka mot Röke!2022-11-16 22:06
Seger i hemmapremiären!2022-10-11 18:00
Seriepremiär imorgon!2022-09-30 17:56
Jemth förblir blå!2022-09-20 11:45