2016-10-31 11:49
Röke IBK vs. Munka-Ljungby IBK
Resultat: 4-4 e.förl. (0-0, 2-1, 2-3, 0-0)

I lördags rullade bilarna mot Hässleholm för match i Q-poolen mot serietvåan Röke IBK.

Vi kom till match med en tunn trupp och under hela uppvärmningen saknade vi fortfarande någon spelare och målvakt som rullade in någon minut innan matchstart. Inte de bästa förutsättningarna, men ack så taggade vi var ändå!

Första perioden hände det inte så mycket i. Matchen stod och vägde lite, båda lagen hade några farliga lägen var, dock utan utdelning. Vi drog på oss en 2 minuters utvisning för obstruktion och spelade ett bra boxplay där Röke inte kom till något direkt farligt läge.
Det stod alltså 0-0 på tavlan efter första perioden.

Vi krigade på bra även i andra perioden och skapade en del farliga lägen. Dessvärre tog Röke ledningen med 1-0 efter 7.11 spelade, detta i samband med ett frislag.
Vi fortsatte kämpa och skapa lägen, men olyckligt vis så kom även 2-0 målet för Röke 16.14.
Strax härefter får vi en utvisning med oss då en Rökespelare åker ut 2 minuter för slag. Vi spelar ett bra powerplay där vi rullar runt bollen och kommer till en del avslut. Vi utnyttjar det på max och när klockan står på 19.57, 3 sekunder innan periodpaus gör vi 2-1 genom Nellie Sjögren, ett välbehövligt powerplaymål innan pausen.

Trots få spelare så orkar vi genom en enorm vilja och positiv inställning kämpa på även i tredje perioden. Denna perioden var nog den perioden som det blev mest fart och fysik i.
3.57 in i tredje perioden ökar Röke på sin ledning till 3-1, lite frustrerande, men vi gav aldrig upp! Att vika ner oss fanns inte på kartan för vår del utan vi gick såklart för kvittering.
7.06 spelade så sprätter Tina Olofsson upp bollen i krysset och det står nu 3-2.
3 minuter senare på en frislagsvariant kvitterar vi till 3-3 genom Elin Myhrman.
Nu har vi hämtat upp matchen och har en enorm energi och tro på oss själva.
13.48 på klockan drar en Rökespelare på sig en 2 minuters utvisning för otillåten trängning, när hon skickar en Munkaspelare rakt in i sekretariatet. Vi tar väl tillvara på även detta powerplay och 15.08 tar vi ledningen med 3-4 genom Nellie Sjögren som gör sitt andra mål för dagen. Vilken lättnad, inom loppet av 8 minuter hade vi nu gjort 3 mål, nu skulle vi "bara" hålla kvar ledningen i 5 minuter, som är lång tid i innebandy.
Vi tar timeout med 4 minuter kvar av tredje perioden och lugnar ner oss lite, vi vet att det är mycket tid kvar och att mycket kan hända på kort tid.
Klockan på 17.54 tar Röke timeout. Här pratar vi om att Röke mest troligt kommer att plocka målvakten och att vi ska försöka hålla i bollen.
Tyvärr, genom en bjudning från oss, kvitterar Röke till 4-4 med 2 minuter kvar av tredje perioden. Såklart väldigt surt när vi hämtat upp 2-0 underläge, hämtat upp matchen, kvitterat och även tagit ledningen.

Matchen går till förlängning där vi såklart vill knipa den sista poängen. Men förlängningen slutar mållöst och matchen slutar oavgjort 4-4 e.förl. En poäng till oss och en poäng till Röke alltså.

Målgörare: Nellie Sjögren 2, Tina Olofsson, Elin Myhrman.
Assister: Tina Olofsson 2, Erica Råå, Linnéa Olsson.

Nästa seriematch är redan imorgon tisdag 1/11 kl. 20.00 i Munkahallen då FC Helsingborg kommer på besök.
Vi hoppas såklart på ett bra stöd från läktaren och vi jagar vidare på vår första 3-poängare!
Med samma inställning, positivitet, glädje, kämparglöd och enorm tro på oss själva så är 3 pinnar inte långt borta!