Resultat: 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)

I tisdagskväll var det dags för ny match i vår hemmaborg, denna gången mot FC Helsingborg.

Ett lag som vi visste var snabba och skickliga med boll.

Vi förstod att det skulle bli en tuff uppgift för oss, men vi var också väl förberedda inför det.

Första perioden började vi bra. Vi hade ett par bra uppspel där vi gjorde precis så som vi sagt att vi skall göra. Det resulterade i några farliga avslut, dessvärre utan utdelning. Vi ägde stundtals mycket boll, vilket gjorde i att vi kunde spela runt bollen mycket.

När klockan stod på 10.43 in i första perioden tar FCH ledningen i matchen med 1-0. Detta när dem bryter in i en båge.

Vi kämpade vidare och jagade efter en kvittering. Denna kom 16.01 när vi bryter boll, får ett kontringsläge och Elin Myhrman kommer själv mot FCHs målvakt, hon assisterades av Nellie Sjögren.

Så slutar även första perioden, ställningen 1-1.

Andra perioden hann knappt börja innan vi bröt bollen på mittplan och kom i ett 2 mot 1 läge där Nellie Åkesson tog ledningen till oss med 2-1, assisterad av Matilda Nilsson, tiden 1.39.

Det skapades målchanser åt båda hållen och vi var nära på ett göra mål på ett frislag, men FCHs målvakt räddade.

Stundtals spelade vi riktigt bra i offensiv zon.

När klockan stod på 11.25 in i andra perioden skulle vår målvakt Katharina Arvidsson göra ett utkast när hon sprangs ner av en FCH spelare. Det blev såklart utvisning 2 minuter för obstruktion och powerplay väntade för oss.

Vi spelade runt och skapade en del bra chanser i vårt powerplay, men lyckades inte trycka dit bollen.

Andra perioden vann vi med 1-0 och ställningen var nu 2-1 till oss inför sista perioden.

I tredje perioden började FCH pressa väldigt mycket på våra backar, men vi löste det bra.

2.03 in i tredje perioden hade vi frislag i ena hörnet på vår egen planhalva, vi sköt en långboll över till motståndarnas planhalva och vi kom i ett friläge. FCHs back försökte hinna ikapp men drog då på sig en 2 minuters utvisning för låsning av klubba och det dömdes även till straff. Straffen räddades av FCHs målvakt.

Powerplay i 2 minuter väntade alltså för oss. Även i detta powerplay rullade vi runt bollen bra men lyckades tyvärr inte göra mål denna gången heller.

FCH fortsatte med sin press på oss i jakt efter en kvittering, denna kom 6.29 in i tredje perioden och det var kvitterat till 2-2.

Efter kvitteringen blev det väldigt mycket fram och tillbaka spel från båda lagen, nästa mål var ju väldigt viktigt..

Vi tog timeout när matchuret stod på 15.20. Vi behövde lugna ner oss lite och börja spela runt bollen mer igen, så som vi gjort tidigare i matchen.

Efter timeouten blev det farligt framför vårt mål och FCH var riktigt nära på att ta ledningen i matchen, men som tur är lyckades dem inte med det.

Istället rullade tiden vidare och det återstod 2 minuter av matchen med ställnigen lika.

18.17 rasslade det till i motståndarmålet och Nellie Sjögren gav oss ledningen med 3-2 assisterad av Viviana Lundberg, detta genom ett välplacerat skott från höga slott.

Det gick endast 13 sekunder!!! tills vi även gjorde 4-2 och detta genom ett frislag där vi drog iväg ett långskott från mittplan, bågade in i banan och bollen rullade in nere i målvaktens högra hörn. Målgörare Elin Myhrman, assisterad av Tina Olofsson.

Här tog FCH sin timeout och de plockade även ut målvakten, spel 6 mot 5.

Dem fick ingen utdelning på det utan vi vann även sista perioden med 2-1.

ÄNTLIGEN!!! Vi vann vår första seriematch för säsongen med 4-2. Ända sedan seriepremiären har vi kämpat och krigat för denna trepoängaren. Vi var så värda denna vinsten!

Efter att ha snubblat på målsnöret så många matcher så hade vi nästan glömt hur skönt det var att vinna och plocka 3 poäng i en match..! :)

Vi krigar som ett lag och tar jobbet för varandra i 60 minuter och det viktigaste av allt vi ger ALDRIG upp och vi tror på det vi gör hela tiden!

Ett stort tack till all publik som tog sig tid att komma och heja fram oss till denna underbara segern!

Målgörare: Elin Myhrman 2, Nellie Åkesson, Nellie Sjögren.
Assister: Nellie Sjögren, Matilda Nilsson, Viviana Lundberg, Tina Olofsson.

Nu är det en spelledig helg som väntar innan det på måndag den 7/11 är dags att möta FC Helsingborg IGEN, denna gången på bortaplan i Skånemästerskapen.

Nästa hemmamatch är fredagen den 18/11 kl. 20.00 i Munkahallen, då väntas ett DERBY mot FBC Engelholm, missa inte det!