Matchreferat FCH borta & inför IBK Finn-Lund
2016-11-11 19:10

FC Helsingborg vs. MIBK

Resultat: 3-2 e.förl. (1-0, 1-1, 0-1, 1-0)

Ny match mot FCH stod alltså på schemat för vår del i måndags, denna gången på bortaplan och nu i åttondelsfinal i DM. Andra matchen mot samma motstånd på 7 dagar vilket gör att det är två lag som har ganska bra koll på varandra, än mer än vanligt.

Vi kommer till match med en del skador, några fick stanna hemma och en del fick följa med och testa. Ovanpå det har vi några sjukdomar och sen innan några spelare som lämnat landet för att sig om ute i världen. Inte den starkaste truppen vi mönstrat i år med andra ord.

Inför matchen trycker vi på att vi ska fortsätta göra det vi gjort bra de senaste matcherna och utnyttja våra styrkor. Vilja och framförallt glädje är två viktiga punkter för oss som vi verkligen vill få fram av tjejerna vilket vi lyckats med den senaste tiden.

Matchen startar på ett ganska så väntat sätt då FCH äger mycket boll och flyttar upp väldigt högt med hela laget. Vi jobbar hårt i defensiven och håller hemmalaget utanför vår box och kommer i en del kontringar. När vi börjar bli lite varma i kläderna får vi stundtals igång ett bra roll på offensiv planhalva.

Efter 15.36 tar FCH ledningen och 1-0 står det också på tavlan när första perioden är över.

Inför andra perioden vill vi fortsätta vårt tighta försvarsspel men våga ha lite mer eget spel när vi väl har bollen. Vi ska inte bli av med den för enkelt utan spela runt och hålla bollen inom laget.

Andra perioden ser mer eller mindre ut som den första. Vi fortsätter att ha ett väldigt bra och tight försvarsspel, kontrar när tillfälle ges och håller även i bollen lite mer även om vi fastnar lite väl ofta i offensiva sarghörn. I andra perioden drar vi tyvärr på oss en ny skada vilket vi verkligen inte behöver för tillfället. Många matcher på få dagar sätter sina spår.

Vi kvitterar till 1-1 efter 15.07 i perioden genom Viviana, assist Julia. Skott från back och styrning. Detta var Vivis först mål för säsongen!

Tyvärr låter vi FCH ta ledningen på nytt ca 3 minuter efter på ett frislag där vi inte riktigt är med på noterna.

I tredje perioden får vi igång lite mer eget spel på offensiv planhalva och skapar lite fler lägen. Försvarsspelet ser fortsatt bra ut och det som släpps igenom ser Sofie till att plocka.

Vi lcykas med bedriften att dra på oss fler skador i denna perioden vilket inte underlättar för oss i vår jakt på en ny kvittering.

För att få lite extra vila och andas ut tar vi Time Out efter 18.51, nu ska vi gå för det i sista minuten. Kvitteringen kommer till slut, skam den som ger sig! 19.42 på klockan och Tina skickar in kvitteringen, assisteras av Astrid.

Matchen går till förlängning där tyvärr FCH är snäppet starkare och avgör efter 3.55 på ett friläge där vi slarvat lite på mittplan.

Med tanke på alla skador, sjukdomar och övriga orsaker till en ganska så tunn trupp gör vi en bra match där vi aldrig viker oss och ger FCH en match. Framförallt försvarsspelet såg bra ut där vi spelar tight och tufft. En viktig sak vi också tar med oss är att Sofie gör en riktigt bra match i målet vilket gör att vi har två målvakter som visat stora kvalitéer dem senaste matcherna!

Målgörare: Viviana Lundberg, Tina Olofsson.
Assister: Julia Hultberg, Astrid Nilsson.

Imorgon spelar vi nästa match, återigen borta, men denna gången mot IBK Finn-Lund. Detta är en ny viktig match för oss där vi möter ett lag som slåss i botten av tabellen med oss. Finn kommer senast från en riktig smäll mot FBC och vill säkerligen visa att de är bättre än så. Vi måste vara beredda på en tuff match där det gäller att ge 100% i 60 minuter för att vi ska få med oss alla 3 poängen hem och fortsätta vår klättring mot högre höjder i tabellen.
Trots våra småskador och sjukdomar åker vi  till Lund med en stark trupp. Vi har stor tro på oss själva och om vi bara gör vad vi ska så får vi med oss ett bra resultat hem!

Toppmatch väntar!2023-11-17 20:19
Premiären är kommen!2023-09-27 16:22
Mika inför avgörandet2023-03-23 20:31
Kaffe kaka, tionde raka!2022-12-07 21:39
Sjunde raka mot Röke!2022-11-16 22:06
Seger i hemmapremiären!2022-10-11 18:00
Seriepremiär imorgon!2022-09-30 17:56
Jemth förblir blå!2022-09-20 11:45