IBK Finn-Lung vs. MIBK

Resultat: 2-6 (0-1, 0-3, 2-2)

Då var alltså säsongens andra trepoängare i serien i hamn! I lördags åkte vi till Lund för att ta oss ann bottenkollegan IBK Finn-Lund i en så kallad måstematch.

Det var en match där vi gick in som favoriter i med tanke på tabelläget men en bortamatch i Tunahallen är aldrig enkel. Vi pratar om stora kontraster från vad vi är vana vid i Munkahallen. En plan som har sina tydliga skavanker och i övrigt en sliten hall. Men framförallt ska man ställa upp mot ett lag som aldrig slutar springa eller kämpa! Oavsett vad resultatet är och vad matchklockan står på så sliter hemmaspelarna konstant.

Första perioden kan man sammanfatta med ett ord: Rörigt! Det var mycket fart och fläkt men desto mindre ordnat spel från båda lagen. Nervositet, lite slarv och en svårspelad plan ställde till det för oss emellanåt.

Som vi på förhand hade anat så springer Finn otroligt mycket och gör det svårt för oss. När vi väl får fart på boll och ben så ser vi glimtar av den innebandy vi kan och vill spela.

Efter en del farligheter åt båda hållen där vi trots allt har ett relativt stort övertag så tar vi ledningen efter 13.18 genom Linnéa, assisterad av Soley. Bra rull på bollen, ner djupt i plan, upp till back som lägger in bollen på mål och folk framför kassen.

Om första perioden var rörig så är den efterkommande raka motsatsen. I andra perioden tar vi tag i matchen ordentligt, höjer oss några procent och visar att vi är några klasser bättre än hemmalaget.

Nu visar vi stort tålamod, vi släpper bollen mycket och rätt och framförallt har vi konstant bra rörelse. Vi får inte glömma vårt tighta och tuffa försvarsspel heller!

Efter 8.24 i andra perioden utökar vi ledningen. Efter stort tålamod där vi rullar runt på offensiv planhalva en lång stund tar Hanna en båge från hörnan, 0-2 på matchklockan.

Strax efter målet drar vi på oss en utvisning för hårt spel. Soley får sitta av 2 minuter på botbänken. Det är dock vi som utnyttjar detta läge och utökar vår ledning till 0-3. Vi visar att vi är starka med en spelare mindre på planen och hotar stort två gånger. Med 10.27 på klockan kommer Astrid fri mot hemmamålvakten efter en läcker framspelning av Elin. Ingen tvekan och 0-3 till oss!

Av bara farten gör vi ett mål till, strax efter vårt BP, genom Emma på pass från Tina. Boll in på mål och först på returen.

Vi fortsätter på den inslagna vägen och för spelet. Vi fortsätter spela med stort tålamod, bra rörelse och bra fart på bollen. Finn kommer upp emellanåt och skapar några lägen men Sofie håller fortsatt tätt i målet.

Finn reducerar två gånger om i tredje perioden. 1-4 med 2.23 på klockan och 2-4 cirka 6 minuter senare. Deras andra mål kommer i ett nytt BP för oss där dem lite enkelt får ta retur både en och två gånger utan att vi får bort bollen.

I detta läget gick funderingarna på att ta en Time Out för att samla ihop tjejerna och lugna ner allt. Vi avvaktar dock lite och tur var väl det, 2-5 genom Elin kommer ganska så omgående. Vivi står för assisten denna gången. Detta var ett otroligt skönt och viktigt mål då Finn hade börjat få lite kontakt men tjejerna visar moral och tog tag i sakerna själva.

Med lite mer än halva perioden spelad utökar vi till 2-6 efter en mycket bra dubbling vid sarg på mitten där det först blir ett 2 mot 1 läge och senare ett friläge som Emma förvaltar på bästa sätt.

Resten av perioden spelar vi av på ett mycket bra sätt och visar att vi är det klart bättre laget.

Målgörare: Emma Löfqvist 2, Linnéa Olsson, Hanna Myhrman, Astrid Nilsson, Elin Myhrman.

Assister: Soley Magnusdottir, Matilda Nilsson, Elin Myhrman, Tina Olofsson, Viviana Lundberg.

3 poäng och mycket bra spel långa stunder i en på förhand knepig bortamatch är i hamn. Nu har vi två raka segrar i serien vilket förbättrar vår position något och vi hänger på mittenlagen. Vårt självförtroende får sig en liten boost och vi får ett kvitto på att vi absolut är på rätt väg!

Härnäst väntar ett stekhett derby hemma mot FBC Engelholm på fredag klockan 20.00! Vi hoppas självklart på 3 nya poäng där och ett stort stöd på läktaren!

Toppmatch väntar!2023-11-17 20:19
Premiären är kommen!2023-09-27 16:22
Mika inför avgörandet2023-03-23 20:31
Kaffe kaka, tionde raka!2022-12-07 21:39
Sjunde raka mot Röke!2022-11-16 22:06
Seger i hemmapremiären!2022-10-11 18:00