Förlust mot Röke trots 2 bra perioder..
2017-02-04 00:12

MIBK vs. Röke IBK
Resultat: 2-5 (2-2, 0-1, 0-2)

Ny match för damerna, men tyvärr inga poäng denna gången. I söndags blev det förlust hemma mot serieledarna Röke.

Som vanligt var vi lite ont om folk pga sjukdomar, jobb, resor m.m. Vi kom även till spel med halvkrassliga och småskadade spelare. Vi var beredda på en tuff uppgift men långt ifrån omöjlig. Vi lyckades plocka poäng mot Röke borta och kände att vi skulle kunna göra det på hemmaplan också.

Första perioden är väl vår bästa. Då vågar vi spela vårt spel och skapar en hel del lägen. Vi blir inte uppstressade i onödan vilket vi ibland kan bli. Vi är bättre och kyligare med boll än att vi ska behöva slarva när vi blir lite pressade eller i ett uppspel, detta visar vi i första perioden.

Det är även vi som tar ledningen 4.30 in i matchen genom vår skyttekung Tina, assisterad av Astrid.

Tyvärr får vi inte jobba vidare på den sköna inledningen då Röke ca minuten senare kvitterar.

Vi fortsätter dock spela en fin innebandy och hitta bra lägen då och då. Efter 13.30 tar vi ledningen på nytt genom systrarna Myhrman, Hanna gör mål på pass från Elin.

Vår ledning får vara lite längre denna gången men Röke kvitterar dessvärre efter 15.11.

Efter målet sker ingen större förändring rent spelmässigt utan vi håller upp vårt spel på ett bra sätt och fortsätter skapa lägen. Röke skapar även dem en del farligheter.

Efter 18.11 drar vi på oss en utvisning för slag, dock håller vi undan perioden ut.

Sista sekunderna på utvisningen dödar vi enkelt i början av andra perioden. Efter det händer något med vårt spel. Röke tar över nästintill fullkomligt och pressar tillbaka oss långa stunder. Vi har svårt att få igång något eget spel och fastnar gång på gång i våra uppspel. Detta leder till småfarliga omställningar och vi får jobba mycket utan boll.

Röke tar ledningen med 2-3 efter 3.41 och detta står sig perioden ut.

I pausen pratar vi om att hitta tillbaka till spelet, modet och viljan vi hade i första perioden. Lyckas vi med det är det långtifrån över.

Spelet ser lite bättre ut i tredje perioden än vad det gjorde i andra. Dock räcker inte detta då bortalaget utökar sin ledning till 2-4 efter 2.59 in i slutperioden. Cirka 3 minuter senare gör Röke även 2-5 och nu är det uppförsbacke på riktigt. Underläge med 3 mål mot ett av topplagen är inte enkelt att vända på. Men är det något vi lärt oss så är det att tjejerna i blått aldrig ger inte innan slutsignalen går.

Vi lyckas spela upp oss lite och blir lite mer desperata. Nu lägger vi mer bollar på mål och jobbar stenhårt på alla lösa bollar. På detta sätt skapar vi en del farligheter men dessvärre vill bollen aldrig studsa vår väg. 2-5 står sig perioden ut.

Efter en mycket bra period, en vi helst vill lägga bakom oss och en som är helt ok får vi se oss slagna av dem nya serieledarna. En förlust är alltid en förlust, man går in i varje match med målet att plocka alla poängen på ett eller annat sätt. Men i denna matchen räcker vi inte riktigt till med det manskapet vi hade till förfogande då vi även var tvungna att spela krassliga och halvskadade spelare en hel del. Vi håller dock stundtals jämna steg med Röke och skapar tillräckligt med lägen för att göra några mål till. Vi ska ta med oss detta och jobba på vissa bitar.

Målgörare: Tina Olofsson, Hanna Myhrman.

Assister: Astrid Nilsson, Elin Myhrman.

Nästa match är en ny viktig match då vi åker till Helsingborg på söndag för att ta oss ann en direkt konkurrent om att undvika kval.

FCH vs. MIBK söndag 5/2 kl. 14.45 i Helsingborg Arena B.