Tre sköna och viktiga poäng mot IBK Finn-Lund
2017-02-12 19:01
MIBK vs. IBK Finn-Lund
Resultat: 7-3 (2-1, 4-2, 1-0)

I fredags tog vi emot IBK Finn-Lund på hemmaplan. En svår och knepig match trots att gästerna bara tagit 1 poäng på hela säsongen och denna tog man i omgång 15 hemma mot Malmhaug som är ett bra lag. Man har även stått upp bra mot bland annat IBK Lund Elit på slutet. Detta plus att gästerna är ett lag som aldrig slutar springa och kämpa för varandra gjorde att vi var beredda på en tuff match. Slappnar man av och slarvar minsta lilla blir man straffade, vilket vi märkte vid deras båda mål.

Vi har fått vänja oss vid att ha en relativt tunn trupp till matcherna numera, inget undantag denna gången. 11 utespelare plus 1 målvakt blev 9+1 under dagen. Sjukdomar, resor och jobb gör att vi har en del spelare borta. Även bortalaget kom med en tunn trupp så det var bara till att gilla läget.

Inför matchen tryckte vi mycket på att ta ett byte i taget och skruva upp tempot när vi hade bollen. Fart på boll och ben skulle skapa lägen åt oss. Vi ville inte stressa upp oss utan ha ett stort tålamod och bollinnehav vilket vi lyckas bra med.

Matchen såg likadan ut från början till slut kan man kort sammanfatta det. Vi förde matchen och hade bollen största delen av matchen. Det lilaklädda bortalaget kom upp emellanåt och fick några fåtal längre anfall. Annars var det mest strölägen och några kontringar vi fick försvara oss mot. Så länge vi höll oss koncentrerade och inte slarvade kändes det aldrig riktigt oroligt. Vid två tillfällen slarvade vi dock och det utnyttjade Finn. Då gick man från 2-0 till 2-2. Trots att vi tappade ett tvåmålsöverläge blev vi inte stressade och gick ifrån vår matchplan utan fortsatta gnugga på som vi hade tänkt. Vi fick även utdelning cirka 5 minuter efter deras 2-2 mål. Den ledningen skulle vi utöka 3 gånger om mellan 10.22 och 13.33 i andra perioden. På lite mer än 3 minuter gick vi från en 3-2 ledning till 6-2. Med en så pass trygg ledning är det lätt att slappna av lite och tro att matchen är avgjord. Men mycket tid kvar av matchen och ett motståndarlag som kör på oavsett vad det står i matchen gjorde att vi inte kunde släppa på någonting utan istället möta upp deras vilja och kämpaglöd. Finn reducerar till 6-3 innan andra perioden tar slut.

I slutperioden ser spelet likadant ut som i första och andra. Det är vi som har bollen mestadels och skapar flest farligheter. För att inte bjuda gästerna på någonting fortsätter vi spela med stort tålamod. Vi fastställer slutresultatet till 7-3 efter 14.50.

Målgörare: Elin Myhrman 2, Hanna Myhrman, Nellie Åkesson, Soley Magnusdottir, Matilda Nilsson, Tina Olofsson.
Assister: Elin Myhrman, Tina Olofsson, Matilda Nilsson.

Nästa match spelar vi kommande helg då vi tar oss in till Ängelholm och Kungsgårdshallen för att spela ett prestigeladdat DERBY mot FBC Engelholm.
Vi ska göra allt vi kan för att ta revansch från förra derbyt då FBC lyckades knipa alla poängen efter en svängig match. Lyckas vi knipa alla poängen går vi upp på 27 poäng, samma som Engelholm.
På lördag 16.00 i Kungsgårdshallen smäller det i säsongens sista kommunderby! Missa INTE det!

Toppmatch väntar!2023-11-17 20:19
Premiären är kommen!2023-09-27 16:22
Mika inför avgörandet2023-03-23 20:31
Kaffe kaka, tionde raka!2022-12-07 21:39
Sjunde raka mot Röke!2022-11-16 22:06
Seger i hemmapremiären!2022-10-11 18:00