FBC Engelholm vs. MIBK

Resultat: 3-2 (3-1, 0-0, 0-1)

I lördags tog vi oss in till Ängelholm för ett derby mot FBC Engelholm. Ett kommunderby och allt vad det innebär, det var även det sista derbyt för denna säsongen.

Vi kände att vi hade hyfsat bra koll på hur FBCE skulle spela mot oss. Vi visste att dem spelade många långbollar från egen planhalva, att dem sprang mycket och att det kom till att bli en tuff match, inte minst psykiskt då det är mycket nerver i en sån här match. Dock så trodde vi att dem skulle pressa mer än vad dem gjorde, men vi fick bra med utrymme att spela våra uppspel som vi ville.

Första perioden började med att vi ägde spelet mestadels. Vi kunde spela runt bollen på ett bra sätt och vi hade några farliga målchanser tidigt i matchen, men utan resultat. Istället tryckte FBCE in bollen efter halva första perioden och tog ledningen med 1-0, orättvist. Men strax därefter, närmare bestämt 1 minut och 26 sek senare kvitterade vi till 1-1 genom Nellie Åkesson med assist från Matilda Henrysson.

Därefter hände de någonting och det visade sig att ju längre perioden gick, desto mer lyckades vi hamna i FBCEs spelstil med långbollar och det blev en hel del "Hawaii-spel".. Det resulterade i att FBCE återigen tog ledningen med 2-1 och snabbt därefter även ökade på sin ledning till 3-1.. Två snabba mål inom loppet av 2 minuter i slutet på första perioden. 2-1 målet även det ett störigt mål som med lite tur slinker in, men 3-1 målet ska vi inte ta ifrån dem. Före detta Munka-spelaren Lina Paulsson sprätte upp bollen i krysset från en vinkel som man inte borde kunna göra mål ifrån, jämsides med målet.

Minuten senare tog vi en utvisning för obstruktion men som vanligt höll vi tätt och spelade ett suveränt boxplay!

Andra perioden blev mest en period som bara spelades av. Det hände inte mycket förutom 3 stycken utvisningar. 2 utvisningar tilldelades FBCE och en utvisning på oss för hårt spel. Precis som i första perioden spelade vi ett bra boxplay och släppte inte in något denna gången heller. I vårt powerplay hade vi några chanser, inte minst en ribbträff.. Men vi lyckades tyvärr inte trycka in bollen..

Denna perioden hade vi i alla fall återgått från Hawaii-spelet till det bättre spelet.

Tredje perioden drog igång och det återstod 20 minuter av matchen. Ett tidigt mål från de blåa hade varit bra för att komma in i matchen igen, och så blir också fallet.

1.21 in i tredje perioden reducerade vi till 3-2 genom Nellie Sjögren som assisteras av Linnéa Olsson. Nu var vi på gång igen och en kvittering hade ju inte suttit fel, dock kommer det chanser på chanser men FBCEs målvakt hade en bra dag innanför stolparna.

I mitten av perioden drog vi på oss en utvisning för upprepade slag och denna gången var inte något undantag utan vi spelar boxplayet på ett snyggt sätt. FBCE får dock till ett skott i ribban, 1-1 i ramträffar.

När det återstod drygt 2,5 minut av perioden åkte FBCE ut 2 minuter för slag. 2 minuters powerplay väntade för oss och vi ändrade om lite i vårt powerplay. Men FBCE bommade igen och det blir tyvärr inget mer mål i matchen.

Tyvärr så var detta en orättvis uddamålsförlust i ett rätt så målfattigt derby.. FBCE lade grunden för segern redan i slutet på första perioden när det kom två snabba mål på kort tid och det visade sig att det skulle straffa sig för hela matchen.. Surt!

En riktigt tung förlust som vi var värda att vinna.. Men vi skall gå med huvudet högt ändå, vi genomför matchen på ett bra sätt, viljan och inställningen fanns där men det räckte inte hela vägen denna gången.

Målgörare: Nellie Åkesson, Nellie Sjögren
Assister: Matilda Henrysson, Linnéa Olsson.

Nu är det bara att bryta ihop och komma igen för matcherna duggar tätt för damerna denna veckan med matchdag både torsdag och lördag:

- Torsdag 23/2 kl. 20.00 borta mot IBK Lund Elit i Lunds Idrottshall (matchen som blev flyttad tidigare på säsongen).

- Lördag 25/2 kl. 12.40 borta mot IBK Lund i Vipeholmshallen.

Mer info inför matcherna kommer senare.. :)

Toppmatch väntar!2023-11-17 20:19
Premiären är kommen!2023-09-27 16:22
Mika inför avgörandet2023-03-23 20:31
Kaffe kaka, tionde raka!2022-12-07 21:39
Sjunde raka mot Röke!2022-11-16 22:06
Seger i hemmapremiären!2022-10-11 18:00
Seriepremiär imorgon!2022-09-30 17:56
Jemth förblir blå!2022-09-20 11:45