Förlust mot serieledarna IBK Lund Elit & inför IBK Lund borta 25/2
IBK Lund Elit vs. MIBK
Resultat: 5-3 (1-0, 2-0, 2-3)

Igårkväll åkte damerna ner till Lund i ett snöoväder för att ta sig an IBK Lund Elit som i skrivande stund är serieledare och efter gårdagens vinst så har dem kanske till och med säkrat seriesegern i division 1 och kvalplatsen till Allsvenskan.
För oss var det här en match där vi blivit medvetna om att vi har säkrat vårt division 1 kontrakt inför nästa säsong och slipper kval! Därför skulle vi spela och ha roligt de sista matcherna, men det har vi ju haft hela säsongen! :)

Matchen startade med fördel till Lund. De tog ledningen med 1-0 när matchuret stod på 6.25 in i första perioden. Vi spelade bra, hade några bra chanser tidigt i matchen, men lyckades inte få in bollen.

Andra perioden fortsatte vi spela bra och vi fick mer och mer tag om markeringarna i deras anfall, som för övrigt inte var speciellt förvånansvärt bra. Men Lund tog till vara på sina chanser och gjorde mål på våra misstag. 8 minuter in i matchen utökade dem sin ledning till 2-0 innan vi minuterna efter drog på oss en utvisning för hårt spel. Vi spelade två minuters boxplay som inte var något undantag denna gången heller utan att vi spelade en bra och tight box och Lund lyckades inte komma till någon farlig målchans.
Även i denna perioden hade vi våra chanser på att spräcka nollan på Lund och det började bli lite frustrerande för oss när dem återigen utökade sin ledning till 3-0 med knappa två minuter kvar av andra perioden.
Andra perioden slutade alltså 3-0.

Tidigt i första perioden drog Lund ifrån ytterligare när dem gjorde 4-0 dryga 2 minuter in i perioden. Vi fortsatte som vanligt ALDRIG att jobba, inställningen och viljan att vinna fanns där precis som alla andra matcher denna säsongen. Vi har vänt matcher förr och det hade varit extra roligt att göra det mot serieledarna.
När matchklockan stod på 04.22 in i tredje perioden öppnade vi upp ytan på vänsterkanten som var ren väldigt många gånger i matchen, Linnéa Olsson drar iväg ett skott som spräcker nollan på Lund. Hon assisterades av Louise Johnsson som för övrigt gjorde debut i matchen. De blåa krigarna fick nu en nytändning och det återstod många minuter av matchen för att kunna göra det till en riktigt rolig kväll.
Dessvärre utökade Lund sin ledning 08.55 till 5-1. Men vi gav oss inte och drygt 2 minuter senare vände Elin Myhrman runt i höga slottet och smäller dit 5-2, utan assist. 38 sekunder senare var Elin i farten igen då hon på en frislagsvariant bågade och drog iväg ett dragskott som visade sig reducera till 5-3, assisterad av Louise Johnsson. Klockan stod på 11.23 och det var nästan halva perioden kvar att spela. Vi var på gång och Lund såg mer och mer darriga ut.
Vi skapade fler chanser i slutet på perioden men vi fick inte lika bra utdelning på våra lägen som tidigare. Vi gjorde vår klart bästa period och det var synda att det inte lossnade för oss målmässigt tidigare i matchen.

Matchen slutade 5-3 till Lund. Vi vann den tredje perioden och vi vann skottstatistiken med 14-18, vilket säger en del om att det var en jämn match som vi skall vara nöjda med trots att vi förlorade.

Målgörare: Elin Myhrman 2, Linnéa Olsson.
Assister: Louise Johnsson 2.

Ny match redan imorgon lördag 25/2 kl. 12.40 i Vipeholmshallen.
Säsongens näst sista match och vår sista bortamatch.
Imorgon beger vi oss återigen till Lund för att ta oss ann IBK Lund som ligger näst sist i tabellen, i skrivande stund på en kvalplats för att försöka hålla sig kvar i divisionen.
Förra mötet mot IBK Lund vann vi på hemmaplan med 3-0.