Resultat: 1-10 (1-5, 0-2, 0-3)

I lördags 25/2 gjorde damerna säsongens sista bortaresa då vi tog oss ner till Lund andra gången på bara tre dagar för att denna gången möta IBK Lund.

Det var två lag som egentligen inte hade mycket att spela för då vi redan hade säkrat division 1 kontraktet till nästa säsong och Lund var klara för negativt kval. Men som alltid vill man vinna allt man ställer upp i och dessutom hade vi två tjejer i laget, systrarna Elin och Hanna Myhrman, som gjorde sina sista matcher för oss innan deras flytt. Självklart ville vi avsluta snyggt för deras skull.

Lund som har ett kval som väntar runt hörnet vill såklart få lite medvind in i det för att kunna hålla sig kvar i serien.

Matchen börjar som vi ville och hade tänkt oss. Vi har mest boll, har bra tålamod och rullar bollen fint mellan alla som är på planen. Vi skapar även en del farligheter första 10 minuterna av matchen.

Trots en inledning som vi är helnöjda med är det Lund som tar ledningen efter 11.02.

Vår kvittering kommer dock ganska omgående, 49 sekunder efter deras ledningsmål är matchen utjämnad igen och av bara farten tar vi ledningen ytterligare 30 sekunder senare.

Perioden ser likadan ut från start till slut. Vi spelar en väldigt fin innebandy, dock slarvar vi på lite smådetaljer i försvaret men Katta i målet är säker, har bra fart på boll och ben vilket gör att vi kan ha långa anfall och vi vinner tillbaka många andrabollar.

Vårt tredje mål är som taget ur en skolbok på hur man gör en spelvändning. Vi vinner boll i vårt ena hörn, spelar upp i fickan längst sargen. Därifrån spelar vi in bollen centralt på ett tillslag och sen kommer en djupledspassning som Elin kyligt lobbar in på något sätt.

Vi drar ifrån till 1-5 innan perioden är över.

Målet inför andra perioden är så enkel som att bara fortsätta på den inslagna vägen. Det är såklart en sak som är lättare sagt än gjort.

Första bytena är vi inte alls med och det ser rörigt, vilje- och kamplöst ut första 2-3 bytena.

Trots den minst sagt svaga inledningen av perioden är det vi som utökar ledningen till 1-6 med klockan på 02.57. Skott från back och bra täck framför mål.

Efter målet hittar vi tillbaka till spelet vi hade i första perioden och slutar jaga lägen hela tiden. Nu har vi tålamod, fokus och vilja igen.

Period 2 vinner vi med 0-2 och går till pausvila med en 1-7 ledning.

Vi öppnar tredje perioden med att göra 1-8 efter 00.54. En snyggt mål som visar att man inte behöver jaga lägen. Fart på bollen och noggranna passar och läget kom.

Vi spelar av tredje perioden och matchen på ett snyggt sätt och tredje perioden är betydligt bättre än andra.

Ytterligare 2 mål hinner vi med att göra innan matchen är slut och vi vinner med 1-10. En skön vinst som gör att vi snyggar till vår målskillnad i tabellen.

En otroligt bra period där vi spelar precis som vi vill, en betydligt svagare där vi inte riktigt är på tårna och sen en avslutande period där vi hittar tillbaka till spelet i första perioden. Vi är nöjda med vinsten, alla plusmålen och framförallt vårt första period.

Målgörare: Alice Sjögren 3, Elin Myhrman 2, Tina Olofsson 2, Matilda Henrysson 1, Matilda Nilsson 1, Hanna Myhrman 1.

Assister: Linnéa Olsson 3, Tina Olofsson 3, Astrid Nilsson 1, Alice Sjögren 1, Matilda Henrysson 1.

Nu har vi en match kvar, hemma mot Malmö FBC imorgon söndag den 5/3 matchstart kl. 15.00. Det är en match som inte betyder speciellt mycket för något av lagen egentligen då vi redan har kontraktet i hamn och Malmö ligger stabilt på sin fjärdeplats.

Men såklart vill vi avsluta snyggt inför vår publik! Efter en svängig säsong som började lite knackigt har vi spelat upp oss rejält och att ha kontraktet i hamn redan innan säsongens sista match är väldigt skönt och vi kan summera en klart godkänd säsong!!

Matchen mot Malmö kommer bli tuff. Det är ett väldigt talangfullt lag med många bra spelare. Man ligger inte på fjärdeplats i tabellen om man inte är ett bra lag, så enkelt är det. Vi hoppas på mycket publik som kan hjälpa oss att ta en sista trepoängare för denna säsongen och därmed avsluta på bästa sätt.