MIBK vs. Skurup

Resultat: 4-3 (0-1, 3-0, 1-2)

I fredags tog vi emot Skurup i vår hemmaborg i en match som skulle visa sig bli en väldigt häftig historia.

Skurup är en av två nykomlingar i serien i år, tillsammans med Willands, men man är långt ifrån ett strykgäng. Det finns gott om talang och potential i laget och man har redan ställt till med problem för en del rutinerade division 1 gäng, inklusive oss numera.

Vi var förvarnade på hur Skurup spelar, bland annat efter att ha mött i stora drag samma lag med samma tränare för några säsonger sen. Vi har även tidigare på säsongen scoutat laget på plats under en match.

Vi hade alltså en relativ klar bild av vilka Skurup är och inför matchen skrev vi bland annat:

Det gäller att vara beredd på att ta fighten och om det är något Skurup är bra på så är det just att fightas. Man är djupt sammansvetsade som lag och dem har spelat ihop sig under många säsonger. Det är ett väldigt ungt lag som springer tills man stupar och helst springer man gärna lite till efter det.”

Matchen börjar i ett högt tempo och vi får direkt se prov på bortalagets löpstyrka, framförallt i det offensiva spelet där man springer konstant. Utan boll tar man det något lugnare än vad vi hade förväntat oss till en början.

Vi har lite problem emellanåt och slarvar framför allt med bollen för mycket. Skurup skapar en hel del farliga chanser och när klockan står på 12.30 tar Skurup till slut ledningen.

I slutet av perioden börjar vi ta oss in på lite farligare områden och där det gör lite ont att ta sig in, bland annat i slottet. Detta leder till matchens första utvisning och det är en bortaspelare som får sätta sig på botbänken, 2 minuter för hands. Dock lyckas Skurup freda sitt mål denna gången.

Med klockan på 19.58 drar Skurup på sig en ny utvisning, nu för felaktigt byte. Detta gör att vi får börja nästa period med powerplay, ypperligt läge att kvittera deras ledning.

Efter första perioden får vi tacka Moa Norling i målet för att det bara står 0-1 på tavlan. Otroligt skönt att ha två målvakter som vi kan lite på till 100%, oavsett vem vi sätter i kassen.

På ca 4 minuter i början av andra perioden har vi vänt matchen. Först utnyttjar vi vårt powerplay där Carolina ”CK” Karlsson gör sitt första mål i Munkatröjan efter återkomsten från FBC, assisterad av Emma Ljunggren. 2-1 stänker kapten Tina Olofsson in, snyggt assisterad av Frida ”Fritz” Karlsson.

Efter detta har vi förhoppningar på att ta tag i matchen och göra livet än mer surt för bortatjejerna. Vi fortsätter dock slarva alldeles för mycket och tillåter Skurup skapa en hel del farligheter men Moa fortsätter storspela och vi har även hjälp av ribba/stolpar någon gång. 9.42 in i perioden utökar vi vår ledning till 3-1 genom Linnéa Olsson, assisterad av ”Fritz”.

Andra perioden vinner vi med 3-0 och vi går till paus med en skön 3-1 ledning. Men alla som håller på med denna underbara sport vet att 2 mål inte är mycket. Långt ifrån en trygg ledning!

Inför tredje perioden vill vi, som hemmalag och ett mer rutinerat gäng, hålla i taktpinnen och föra matchen dit vi vill. Skurup känns dock väldigt taggade och ser ut att vilja göra match av detta in i det sista. Man lägger ner ett otroligt jobb utan boll och till slut får bortalaget utdelning. Skurups reducering till 3-2 kommer efter 6.38.

Nu sätter det unga Skurupslaget mer och mer press på oss. Detta gör att man ibland vinner bollen högt upp, men man öppnar även upp sig för farliga lägen bakåt. Tyvärr får vi tyvärr ingen utdelning på chanserna vi skapar.

Matchen börjar lida mot sitt slut och Skurup tar ut sin målvakt i ett sista försök att få till en kvittering. Det känns som att vi har bra kontroll på läget men med endast 37 sekunder kvar av matchen lägger en bortaspelare in ett riktigt höstlöv som på något sätt letar sig in i bortre burgaveln bakom en skymd Moa. Ett otroligt tufft baklängesmål som kändes väldigt onödigt att släppa in, där ska vi göra det bättre. Bortalaget firar såklart kvitteringen vilt men än var inte matchen slut. Man kunde se i ögonen på hemmatjejerna att dem hade bestämt sig, såhär skulle matchen inte sluta. Mitt i Skurups lyckorus efter kvitteringen lyckas vi vaska fram ett sista läge då bortalagets försvar blir väldigt bolltittande.”CK” spelar fram, från fickan på offensiv planhalva, en helt omarkerad Julia ”Bengt” Bengtsson mitt i slottet som tar emot bollen, tar ett steg fram och sprätter upp bollen i nättaket. 4-3 med enbart 11 sekunder kvar av matchen, vilken dramatik! Skurup lyckas faktiskt skapa en sista halvchans med skottet går en bit över.

Vi tar alltså en ny trepoängare, den andra för säsongen, och den första på hemmaplan. Dock får vi medge att Skurup ställde till väldiga problem för oss. Detta är ett gäng som kommer göra livet jobbigt för många lag och är man inte beredd på att slita i 60 minuter är risken stor att man tappar poäng. Att slita och fightas för varandra hade vi inga problem med, dock gör vi Skurup aningen bättre genom att slarva med bollen alldeles för mycket.

I förra matchen mot FBC fick Katta briljera i målet, denna gången var det Moa som fick visa sin potential. Som vi tidigare har sagt är det en otrolig trygghet att veta att oavsett vem vi sätter i målet får vi en bra och stabil sista utpost. Detta räddar oss många gånger denna matchen.

Vi visar återigen att vi är otroligt svårslagna då vår inställning och vilja till att slita för varandra i 60 minuter, minst, är klanderfri. Nu väntar vi bara på att vårt spel med boll ska släppa helt och då kommer vi bli ännu jobbigare att möta.

Målgörare: Carolina Karlsson, Tina Olofsson, Linnéa Olsson, Julia Bengtsson.

Assister: Frida Karlsson 2, Emma Ljunggren, Carolina Karlsson.

Härnäst väntar en knepig bortamatch på torsdag klockan 20.00 mot Gantofta som öppnat serien på ett fint sätt där man bland annat har snott en poäng borta mot ett topptippat Malmö och förlorat knappt borta mot ett starkt Stanstad. Man har även slagit Willands hemma med 7-6.

Toppmatch väntar!2023-11-17 20:19
Premiären är kommen!2023-09-27 16:22
Mika inför avgörandet2023-03-23 20:31
Kaffe kaka, tionde raka!2022-12-07 21:39
Sjunde raka mot Röke!2022-11-16 22:06
Seger i hemmapremiären!2022-10-11 18:00
Seriepremiär imorgon!2022-09-30 17:56
Jemth förblir blå!2022-09-20 11:45