2017-12-18 21:37
Vinnargroupie! :)

MIBK vs. IBK Lund

Resultat: 4-0 (2-0, 2-0, 0-0)

I fredags välkomnade vi IBK Lund till vår hemmaborg för att spela årets sista seriematch samtidigt som serien vände. Inför matchen hade vi revansch att kräva efter förlusten i premiären. I den matchen gjorde vi ett ganska tamt intryck och det var inte mycket som stämde för oss, nu ville vi visa Lund vår egentliga nivå.

Lund kom till Munkahallen med en nedåtgående formkurva efter att man först vunnit tre raka för att sen förlora de två senaste matcherna. Vi var med andra ord beredda på ett Lund som ville upp på vinnarspåret igen och avsluta året med en vinst.

Vi kom däremot till matchen med en formkurva som pekade stadigt uppåt. På de tre föregående matcherna hade vi två vinster och senast blev det oavgjort, med mersmak på betydligt mer ska tilläggas, mot Malmö.

Matchen började i ett ställningskrig där båda lagen kände lite på varandra de första 8-9 minuterna och det skapas en del lägen åt båda håll. Vi hade lite mer boll men Lund var inte helt ofarliga när dem gick till anfall.

Runt matchminut 10 började vi ta tag i taktpinnen ordentligt och därefter var det vi som förde matchen och skapade allt fler farliga lägen.

Efter 12.50 gör vi 1-0 genom ett riktigt klassavslut signerat Nellie Sjögren. Vi vinner bollen i vårt vänstra hörn samtidigt som Carolina ”Ck” Karlsson gör sig fri centralt i banan och får bollen. Hon skickar därefter bollen vidare på djupet till Nellie som löper förbi sin back på utsidan och trycker dit bollen i bortre krysset. Skolbok på en spelvändning kan man säga!

Av bara farten gör vi 2-0 tio sekunder senare på en frislagsvariant genom Tina Olofsson, assisterad av Linnéa Olsson.

Vi fortsatte att föra matchen perioden ut och kontrollerade händelserna på ett mycket bra sätt. Lund hade något friläge i första perioden som vår målvakten för dagen Moa Norling gör en idioträddning på och i övrigt agerade hon stabilt på det gästerna vaskade fram.

Trots ledning med 2-0 och relativt stort övertag i spelet var vi inte helnöjda med första perioden. Vi tyckte att det fanns lite detaljer i vårt spel som vi slarvade med.

I mittenakten dröjde det enbart 4.31 innan vi utökar vår ledning till 3-0 genom Julia ”Bengt” Bengtsson, framspelad av Arta ”Arne” Tahiri och nästan exakt 4 minuter senare gör Tina sitt andra mål för dagen och återigen är det Linnéa Olsson som står för framspelningen.

Vi fortsätter på den inslagna vägen perioden ut och går till nästa paus med en relativt trygg 4-0 ledning.

Tredje perioden blev en ganska trygg transportsträcka till tre poäng. Känslan var dock att om Lund får in en reducering kan det bli lite nerv i matchen samtidigt som det lika gärna kunde rinna iväg om vi gjort ytterligare ett mål och dödat matchen.

Det blir inte fler mål i matchen utan vi ser till att alla poängen stannar kvar i Munkahallen. Vi tycker att detta är en fullt rättvis seger där vi kontrollerar matchen från minut 8-9 i första perioden till sista sekund.

Detta var en oerhört skön seger där vi spelar en fin innebandy långa stunder och sätter vårt försvarsspel, dock finns det alltid detaljer att slipa på.

Målgörare: Tina Olofsson 2, Nellie Sjögren, Julia Bengtsson.

Assister: Linnéa Olsson 2, Carolina Karlsson, Arta Tahiri.

Nu återstår det enbart en match detta året och det är hemma mot Malmö FBC SSL-lag i kvartsfinal i DM på onsdag. Det ska bli en fantastisk upplevelse och en utmaning som heter duga att ställas mot ett SSL-lag med bland annat en nybliven världsmästare i form av Ellen Rasmussen i laget, hur häftigt är inte det?!

Vi hoppas såklart på storpublik och vi ska se till att njuta och försvara våra färger på bästa sätt!
MIBK D1 vs. Malmö FBC SSL onsdag 20/12 kl. 20.00 i Munkahallen!

Toppmatch väntar!2023-11-17 20:19
Premiären är kommen!2023-09-27 16:22
Mika inför avgörandet2023-03-23 20:31
Kaffe kaka, tionde raka!2022-12-07 21:39
Sjunde raka mot Röke!2022-11-16 22:06
Seger i hemmapremiären!2022-10-11 18:00
Seriepremiär imorgon!2022-09-30 17:56
Jemth förblir blå!2022-09-20 11:45