DAMER DIV. 1

Suddenvinst mot Gantofta och inför Landskrona
2018-02-02 16:17

I tisdags tog vi emot Gantofta hemma och vi hade för avsikt att fortsätta vandra på samma väg vi påbörjade mot Skurup i omgången innan. Det var vår, hittills, bästa match över 60 minuter. I den matchen gjorde vi nästintill allt rätt och resultatet blev därefter.

Vi hade en riktigt bra känsla inför mötet med Gantofta och den känslan förstärktes efter uppvärmningen där det såg koncentrerar, ordentligt och taggat ut.

När domaren blåste igång matchen var allt detta som bortblåst. Ingenting fungerade. Allt vi hade sagt att vi skulle göra gjorde vi tvärtom av någon anledning. Slarv, energilöst och ingen koncentration. 1-3 efter första perioden och inte mycket att orda om.

20 minuter bortkastade på ingenting. Vi fick börja hos oss själva, ledarstaben. Lika energilöst det var på planet var det i båset. Därefter fick vi väcka spelarna. Om någon vaknade? Svar ja!

Andra perioden var en total motsats till första. Vi fullkomligt sköljde över gästerna byte efter byte. Var fulla av energi, sprang som galningar, vann närkamper och skapade läge efter läge. Efter 15.56 i mellanakten hade vi vänt på steken efter dubbla mål av Arta ”Arne” Tahiri och ett av Matilda ”Henry” Henrysson.

Tredje perioden kontrollerar vi relativt bra. Tyvärr tappar vi huvudet ett fåtal gånger vilket leder till att vi blir straffade genom både utvisningar och baklänges mål. Efter deras sena kvittering bestämde vi oss för att extrapoängen skulle stanna i Munkahallen.

Vi fick som vi ville då Henry avgjorde efter 3.28 in i förlängningen. Detta var hennes fjärde mål i matchen för övrigt.

Otroligt starkt att hämta kraft och ork till att avgöra i förlängningen efter deras sena kvittering. Det visar på hög moral i vår grupp.

Efter matchen tar vi med oss just det, att vi orkar avgöra och framförallt vår andra period för där spelar vi, och agerar, precis som vi ska. Fula av energi och beredda på att offra vad som krävs för lagets bästa.

Nu väntar en svår och tuff bortamatch mot Landskrona som ligger två placeringar ovanför oss i tabellen och har lika många poäng i försprång.

Senast vi möttes vann Landskrona en märklig match. Resultatet som skrevs till 0-8 speglade inte matchen riktigt. Gästerna var hypereffektiva och gjorde mål på lägena vi bjöd på, utöver det hade relativt bra koll på händelserna. Vi borde även tryckt in ett par mål i den matchen. Nu är vi inställda på att visa Landskrona vilka vi egentligen är, att vi är betydligt bättre än vad resultatet i den matchen visar.

Det kommer krävas att vi är fullt fokuserade varenda sekund och inte bjuder på någonting och vi måste även spela fyllda av energi och inställning. Då är vi svåra att komma åt. Tillsammans är vi starka!

Toppmatch väntar!2023-11-17 20:19
Premiären är kommen!2023-09-27 16:22
Mika inför avgörandet2023-03-23 20:31
Kaffe kaka, tionde raka!2022-12-07 21:39
Sjunde raka mot Röke!2022-11-16 22:06
Seger i hemmapremiären!2022-10-11 18:00
Seriepremiär imorgon!2022-09-30 17:56
Jemth förblir blå!2022-09-20 11:45