DAMER DIV. 1

Referat från segern mot Malmö FBC Ungdom
2018-10-19 17:23
Bild från matchen mot Malmö FBC Ungdom av @peppes_foto
Segertåget rullar vidare mot nästa station efter vinst nummer två mot Lund på bortaplan och vår tredje raka trepoängare hemma i vår borg mot Malmö.
I den svåra bortamatchen mot Lund visar vår bredd, styrka och tyngd sig där vi i ärlighetens namn inte gör någon jättematch men vinner ändå till slut med 3-8. I första perioden fungerar inte speciellt mycket för oss och spelet är slarvigt, lite stressat och försvaret rörigt. Resultat efter en spelad period är 2-2. Under de inledande 15 minuterna i andra perioden tar vi tag i spelet ordentligt och styr spelet helt och hållet på det sättet som vi vill. Tredje perioden kontrollerar vi helt och hållet och ger inte hemmalaget någon möjlighet att komma in i matchen igen. Att åka från en knepig bortamatch mot Lund med 3-8 och tre poäng och känna att vi kunde gjort en bättre match tyder på styrka. I matchen efter, hemma mot Malmö, tog vi vår tredje vinst av tre möjliga och resultatet skrevs till 9-5. Matchen började i ett rasande tempo där 4 mål, 2 till vardera lag, faller innan det gått 7 minuter av matchen. Efter 12.38 tar Malmö ledningen för första gången i matchen och ytterligare drygt 3 minuter senare utökar gästerna ledningen till 2-4. Riktigt tungt förr oss och i det skedet sattes vår karaktär på prov. När klockan tickat upp till 16.01 får vi in en skön reducering och efter en spelad period är ställningen 3-4. I andra perioden får vi en lika bra inledning som i första, om inte ännu bättre, då det enbart tog 1.38 innan vi fick in kvitteringen till 4-4. Båda lagen gör ett mål vardera till i mittenakten och ställningen efter två spelade perioder är jämt 5-5. Precis som i matchen innan mot Lund gör vi en riktigt stark sistaperiod och går från 5-5 till 9-5 innan matchen är slut. Det här med att göra snabba mål i början av varje period verkar vara vår melodi i denna matchen då vi även i den tredje perioden får en grym start. 6-5 gör vi redan efter 1.19. Därefter rullar perioden på och vi kontrollerar händelserna matchen ut. Vi räknar in ytterligare tre mycket sköna poäng på vårt konto efter en jämn match mot ett mycket kompetent Malmö. Ännu en gång är det en mycket stark avslutande period som bärgar vinsten. Nästa match är den 21/10 klockan 14.00 då vi beger oss till Skurup för att försöka knipa vår fjärde raka vinst!

Toppmatch väntar!2023-11-17 20:19
Premiären är kommen!2023-09-27 16:22
Mika inför avgörandet2023-03-23 20:31
Kaffe kaka, tionde raka!2022-12-07 21:39
Sjunde raka mot Röke!2022-11-16 22:06
Seger i hemmapremiären!2022-10-11 18:00
Seriepremiär imorgon!2022-09-30 17:56
Jemth förblir blå!2022-09-20 11:45