DAMER DIV. 1

Tre poäng i toppmötet!
2019-03-08 15:00
Bild av peppes_foto
I söndags tog vi emot Höllviken i en match som betydde mycket mer än innebandy, tre poäng och fortsatt jakt på kval uppåt. Denna matchen var en del av klubbens event där målet för hela dagen var att samla in pengar till Barncancerfonden Södra. Detta blev en succéartad dag då det blev dubbla segrar (H1 vann även sin match), en hel del mål gjordes som innebar mer pengar till insamlingen och till slut fick klubben in betydligt mer pengar än vad målet var.

Så till vår drabbning mot Höllviken...
Inför matchen hade vi bra koll på vad som skulle behöva göras för att skicka hem Höllviken tomhänta. Offensivt är Höllviken mycket skickliga och framförallt i deras kontringsspel. Tappar man boll på fel ställe är risken stor att man blir straffad direkt. Man har ett par spetsspelare som ligger med i toppen av poängligan och det gäller självklart att ha koll på dom. Dessutom ligger man alltid på gränsen och försöker komma in under skinnet på sina motståndare, här gäller det att vara smarta inte bjuda på någonting.

Matchen är en relativt jämn och, som förväntat, tuff historia där vi rycker i andra perioden och går från 1-1 till 5-1. Höllviken vaskar fram en hel del farligheter och skapar problem för oss samtidigt som vi ser lite vilsna ut under första halvan av perioden. Minuterna innan vi gör 3-1 ändras matchbilden helt. Då tar vi över spelet fullkomligt & stänger skickligt ner gästernas försök till reducering. 5-1 gör vi i absolut sista sekund, 19.59.

Inför den avslutande perioden fanns det inte i våra tankar att slå av på takten och bevaka ledningen. Vi skulle fortsätta driva på och vara det bollförande laget. Höllviken får dock lite luft under vingarna genom ett tidigt mål till 5-2. Man lyfter ytterligare något snäpp när 5-3 målet kommer. Där och då börjar det kännas stressat på sina håll i hemmalaget. Vi tar time out för att försöka lugna nerverna och samla oss igen. Vi fick stopp på den påbörjade blödningen och när vi fick PP efter 13.00 spelade vi i stort sett av det utan att ta några onödiga risker. Med klockan på 18.11 skjuter vi gästerna i sank genom ett mål i tom kasse.

Detta var en enormt viktig & skön seger på många sätt, inte minst hela dagens betydelse. Det var mycket publik på plats & det var såklart glädjande att vi kunde bjuda tillbaka med en bra innebandymatch som slutade med 3 poäng. Efter vinsten så sitter vi fortsatt i en bra sits inför dom avslutande två omgångarna.

Nu gäller det att göra jobbet till 100% in i kaklet. Att snubbla på mållinjen är inget vi tänker acceptera!
Nästa match är på söndag 10/3 klockan 16.00. Då beger vi oss till Staffanstorp för att försöka välta ett mycket duktigt och talangfullt Stanstad.

Toppmatch väntar!2023-11-17 20:19
Premiären är kommen!2023-09-27 16:22
Mika inför avgörandet2023-03-23 20:31
Kaffe kaka, tionde raka!2022-12-07 21:39
Sjunde raka mot Röke!2022-11-16 22:06
Seger i hemmapremiären!2022-10-11 18:00
Seriepremiär imorgon!2022-09-30 17:56
Jemth förblir blå!2022-09-20 11:45