Samling:14:30
Femte raka och fortsatt serieledning!
2019-10-28 18:05
I söndags var det återigen dags för ny match. Efter en timmes extra sömn, samlades vi i Staffanstorp där IK Stanstad stod för motståndet. Stanstad hade 3 av 4 vinster i bagaget, så ett tufft motstånd väntade.
Kl. 15:30 blåste domaren i pipan och matchen kunde börja. Det tog dryga 7 minuter innan första målet kom och vi tog ledningen, Alice var målskytt. Efter 11 minuter drabbades Stanstad av en utvisning. Tyvärr lyckades vi inte utöka ledningen. Matchen fortsatte i högt tempo och efter 14:14 lyckades Stanstad kvittera till 1-1, som också blev resultatet efter första perioden.

Andra perioden drog igång, vi hade mer att ge och nu var det upp till bevis. Efter bara 57 sekunder tog vi tillbaka ledningen efter att Wilma bågat och placerat in bollen på första stolpen. Tyvärr dog glädjen snabbt ut eftersom Stanstad kvitterade till 2-2, efter bara 33 sekunder. Matchen fortsatte i högt tempo. Vi ägde mer och mer boll och med bara 3 minuter kvar av andra perioden gav det utdelning och Arta stänkte in 2-3 och vi gick till periodvila i ledning.

Tredje perioden inleds med samma höga tempo som den andra slutade. Stanstads tidigare målskytt kvitterade även i denna period, ställningen blev då 3-3, med 13 minuter kvar att spela. När det var 5 minuter kvar av ordinarie matchtid lyckades vi ta tillbaka ledningen. Med en passning från Amelie petade Wilma in den på första stolpen upp i nättaket.

Trots timeout från Stanstads sida och en extra utespelare lyckades vi hålla undan och 3 poäng var åter igen ett faktum.

Målskyttar: Wilma Holmkvist 2, Alice Sjögren och Arta Tahiri
Assister: Tina Delin 2, Angelica Forsborn och Amelie Uhr

Matchens lirare: Emilia Cleasby, Moa Norling och Emmy Nilsson

Nästa match är på torsdag 31/10 kl. 20.00 i Munkahallen! Då möter vi Skurups IBK i DM. Kan man fira Halloween på ett bättre sätt???