Serie:Damer Div 1 Skåne   Tabell >>
En regning torsdag..
2019-12-14 09:35
En regnig torsdag blev det dags att åka ner till Lund och spela den match som sedan tidigare blivit flyttad.
Vi startar matchen med en hel del press och efter många chanser så tar vi ledningen genom Nathalie som assisteras av Angelica (08.15) 0-1 och som sedan placerar den längs marken vid målvaktens första stolpe. Det skulle bara dröja 43 sekunder tills Wilma sätter bollen i målet genom en passning av ännu en gång Angelica (08.58) 0-2. Vårt spel fortsatte och ju mer perioden gick, desto högre blev kvalitén och det bjöds på en hel del fina målchanser och passningar. Lund skapar sedan en kontring och placerar bollen bakom vår målvakt (11.25) 1-2. Vi fortsätter med vårt fina och kontrollerade spel och gör därefter 1-3 genom ännu en gång Wilma som nu assisteras av Sofia (12.35) 1-3.

Efter pausen går vi in inför andra med taktiken att fortsätta så som vi spelade i slutet av första perioden, kontrollerat och säkert spel. Men denna period ville inte bollen studsa vår väg. Det var mycket stolpe ut, ribba ut och målvaktsräddningar. Vi fick även ett mål bortdömt i denna period. Det enda målet denna period görs av Lund (08.56) 2-3.

Tredje perioden startas med bra spel och energi från vår sida, men redan efter 01.36 drabbas vi av en utvisning, vilket resulterar i att Lund kvitterar till 3-3 genom en styrning. Perioden fortsätter och 05.15 tar vi ledningen igen genom Arta som assisteras av Carolina 3-4. Denna ledning håller vi länge och vi fortsätter försöka spela ett säkert spel, kanske inte just det spelet vi önskat. Men 18.16 kvitterar Lund 4-4, som även blir resultatet efter ordinarie tid. Matchen fortsätter därefter i sudden där vi går på offensivt och sätter bollen högt bakom deras målvakt efter endast en minut genom Moa. S som assisteras av Linda (01.00) 4-5.

Målgörare: Wilma Holmkvist 2, Nathalie Britzén Bengtsson, Arta Tahiri, Moa Schörling

Assister: Angelica Forsborn 2, Sofia Henriksson, Carolina Karlsson, Linda Nilsson

Matchens lirare: Wilma Holmkvist och Tina Delin

Vi var medvetna om att det skulle bli ett tufft motstånd, då Lund haft väldigt tajta och jämna matcher mot de flesta lagen i serien. Vi tappar ett poäng, men vår kamp fortsätter redan i etermiddag då det är dags för nästa match hemma mot FC Helsingborg.
Hoppas vi ses idag lördag 14/12, matchstart kl. 13.30 i Munkahallen!