En otroligt viktig vinst mot FC Helsingborg!
2019-12-15 14:37
Tre matcher inom loppet av en vecka är nu över.
Igår vände serien och FC Helsingborg som vi mötte i seriepremiären stod för motståndet.
Premiären slutade med vinst 1-3 till oss och det var nu ett revanschsuget FCH som gästade Munkahallen.
Första perioden börjar i ett högt tempo redan när startsignalen går igång och vi lyckas hålla ett högt tryck mot FCH med väldigt många chansar men utan något resultat. Perioden slutar mållös.

Andra perioden fortsätter i ett högt tempo där vi låter bollen göra de största jobbet tillsammans med fortsatt slit, som vi diskuterade i omklädningsrummet och som äntligen skapade utdelning när Sofia 10:15 sätter 1-0, assisterad av Moa. Vi tar sedan tag i taktpinnen mer och mer och släpper inte till några farliga lägen. 16:05 kliver Emilia in och sätter 2-0. Endast 7 sekunder efter 2-0 målet sätter Sofia sitt andra mål för dagen, assisterad av Arta. Perioden slutar i en 3-0 ledning och vi börjar få kontroll på matchen och vårt hårda slit och tålamod har gett utdelning.

Tiden 05:39 in i tredje perioden tar FCH timeout och de börjar sätta en högre press på oss. Tiden 13:15 reducerar de till 3-1. FCH sätter även 3-2, tiden 14:40. FCH kommer närmre oss och Maja gör otroligt fina räddningar men vi lyckas hålla matchen kontrollerad ända till slutsignalen går.
Vi gör en bra match och vårt hårda slut visar återigen resulterat genom en otrolig viktig vinst med 3-2.

Målgörare: Sofia Henriksson 2, Emilia Cleasby.

Assister: Moa Schörling, Arta Tahiri.

Matchens lirare: Sofia Henriksson och Maja Birgersson

Nu tar vi lite juluppehåll från matcherna och laddar om med massa god julmat och även träningar så är vi redo för nästa fight 2020 borta mot Landskrona, 11 Januari 16:30.
Hoppas vi ses där! God jul och gott nytt år.