Samling:12:30
Serieledare efter vinst mot Röke!
2020-02-16 16:04
Matchen börjar i ett högt tempo där spelet är aningen böljande till en början.
Vi tar ledningen efter en snygg flippass från Classe till Amme som i sin tur hittar Fia i slottet som snyggt styr upp bollen i nättaket.
Vi utökar vår ledning genom att Fia visar upp sin fina teknik och efter ett skott på mål skjuter Amme in returen.
Röke reducerar till 2-1 efter att vi gett bort bollen lite väl lätt.
I slutet på första perioden får vi chans att spela powerplay. Vi har en del skott men inget som tyvärr mynnar ut i ett mål.

Andra perioden börjar och vi är fortsatt i powerplay-spel, det dröjer inte lång tid innan Classe skjuter ett skott på mål. Det är trafik framför mål och tar på någon och sedan dimper bollen ner framför CK som kan peta in 3-1.
I denna perioden är det mycket kamp, många närkamper och frislagen avlöser varandra. Det dröjer nästan ca halva perioden innan vi kan utöka ytterligare genom pass från Fia och skott från Amme. Det visar sig att vår tremålsledning inte kommer vara speciellt länge.
Röke gör tre mål på ganska kort tid, där de sista två är en aningens underliga. Nåväl, vi tar timeout och beslutar oss för att det här är fortsatt vår match. Inte lång tid efter det gör vi 5-4 efter pass från Fia och skott från Anna.

Inför tredje perioden pratar vi mycket om att denna segern får kosta vad den vill och att vi kommer kämpa tills slutsignalen går. En för alla, alla för en.

Tredje perioden blir även den fartfylld och båda lagen krigar på. Det känns hyfsat tryggt i Munkalägret tills vi åker på en utvisning för fasthållning. Under de två minuter som Röke har powerplay så sliter vi för varandra och dem kommer inte till några speciellt farliga lägen. Inte långt efter deras powerplay tar dem timeout och spelar sedan 6 mot 5.
De sista minuterna blir en aning nervösa då bollen ett antal gånger studsar framför vårt mål men vi lyckas hålla den utanför och vinner tillslut rättvist med 5-4.

Denna matchen kan man på något sätt ta som ett skolexempel på hur man kämpar för varandra och hur man aldrig ger upp.

Mål: Amelie Uhr 2, Sofia Henriksson 1, Carolina Karlsson 1, Anna Johansson-Modig 1
Assister: Sofia Henriksson 3, Emilia Cleasby 1, Amelie Uhr 1
Matchens lirare: Moa Schörling och Anna Johansson-Modig

Stort Tack till all publik som var på plats i Munkahallen och hejade fram oss till 3 poäng! Ert stöd var mycket betydelsefullt och vi hoppas på lika stort läktarstöd i resterande matcher.

Nu väntar en veckas matchuppehåll full med träningar och uppladdning inför återstående 3 matcher av serien, 3 superviktiga matcher där vi måste ta samtliga 9 poäng för att behålla serieledningen och därmed göra kval och drömmen till allsvenskan sann!

Nästa match är lördagen den 29 februari borta mot Skurup.
Jag hoppas att så många utav er som möjligt vill komma och stötta oss till vinst även där!