DAMER DIV. 1

Sex nya poäng mot Skurup och Lund!
2020-03-08 15:29
Efter två matcher spelade, en borta mot Skurups IBK och en hemma mot IBK Lund, har vi spelat hem sex nya superviktiga poäng.
Matchen mot Skurup förra helgen slutade med 1-8. En match som började oroligt då Emilia Cleasby redan efter tolv sekunder lyckades dra på sig en lårkaka. Med en back mindre spelade vi hela matchen på tre backar och tre formationer uppåt. Detta stoppade oss inte då vi efter första perioden hade 1-5 på tavlan. Varje match nu i slutskedet är superviktiga för oss i och med att vi behöver alla poäng för att hålla oss kvar som 1:a och på så sätt ta oss vidare till kval mot allsvenskan. Matchen mot Skurup var den match som vi förberedde oss på kunde bli tuff. Dels har dem varit väldigt starka på hemmaplan denna säsong men de har även ett speciellt golv som är ganska halt för de som inte är vana vid det. Efter slutsignalen knep vi i alla fall tre poäng med oss hem till Munkaborgen. Matchens lirare x3 blev Nathalie "Pelle" Britzén Bengtsson som gjorde en magisk insats i 60 minuter - en riktig lagspelare. Matchens målgörare: Wilma Holmqvist 4, Sofia Henriksson 2, Tina Delin 1, Alice Sjögren 1.

Igår hade vi IBK Lund på besök i Munkahallen. Det var en match där inte bara tre poäng stod på spel - vi hade även en insamling till Barncancerfonden Södra där det skänktes pengar per mål vi i Munka gjorde samt per publik som var i hallen. Vi var inför denna match väldigt revanschsugna då vi tappade poäng mot Lund på bortaplan. Även om vi hade 3.300 kronor som skänktes per mål vi gjorde fokuserade vi på ett byte i taget och att ge allt i varje närkamp. Matchen började starkt målmässigt då vi ledde med 2-0 redan efter 1.13 in i första perioden. Dock började vi tappa fokus och slarvade med boll vilket gjorde att Lund kvitterade till 2-1 7.13 in i första. Vi avslutar första perioden med resultatet 3-1. I periodpausen har vi som mål att gå in i andra period med större fokus då viljan fanns där till 100 %, vi behövde "bara" få rätt på vårt spel också. I andra perioden hittar vi tillbaka till vårt spel och lyckades få in ytterligare fyra mål. Vi avslutar, för ovanlighetens skull, med ett powerplay där Linda Nilsson tryckte in 7-2 efter en assist från Arta Tahiri. Just powerplay har vi inte haft så många i år vilket var bra att vi fick in under matchen. Blev hela två powerplay, vilket behövdes för att spetsa till och spela ihop oss inför kommande match/matcher. Under tredje perioden fortsatte vi kämpa då vi visste att ju fler mål vi gör desto mer skänks till Barncancerfonden Södra. Slutresultatet blev 10-3 vilket medförde att vår match bidrog med 33.300 kronor till insamlingen - en insamling där klubben lyckades samla in 250.000 kronor på. Vi behöver sälja Sportlotten som finns kvar för att komma upp i summan. Sportlotten kostar 50 kronor där 10 % går till insamlingen. Den finns att köpa i kansliet eller i kiosken.

Nästa match, sista seriematchen, är på söndag 15/3 kl. 15.00 i Munkahallen då Åstorp/Kvidinge gästar oss!

Toppmatch väntar!2023-11-17 20:19
Premiären är kommen!2023-09-27 16:22
Mika inför avgörandet2023-03-23 20:31
Kaffe kaka, tionde raka!2022-12-07 21:39
Sjunde raka mot Röke!2022-11-16 22:06
Seger i hemmapremiären!2022-10-11 18:00
Seriepremiär imorgon!2022-09-30 17:56
Jemth förblir blå!2022-09-20 11:45