SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Med glädje och stolthet ger vi förutsättningar åt alla
DAMER DIV. 1

Intervju och långläsning med Bella och Nellie
2020-08-21 20:02
Nellie Jemth & Bella Hellsviken

Efter lite drygt tre och en halv månad lång försäsong har nu Munkas allsvenska damlag gått in i hall. På lördag väntar dessutom säsongens första match då seriekollegan Lindås kommer på besök. Vi har tagit oss en pratstund med ”Bella” Hellsviken och nyförvärvet Nellie Jemth som ser fram emot matchen; ”Vi får en bra fingervisning på var vi står och vad vi kan förvänta oss längre fram när serien drar igång.” Säger Isabella och får medhåll av Nellie; ”bra att mäta sig mot ett allsvenskt lag direkt.”

Läs hela intervjun med Bella och Nellie nedan.

Den ”tråkiga” delen av säsongen är avklarad. Hur har försäsongen varit?

Bella: Jag tycker den har varit bra. Det har varit bra tempo, varierande träning med både korta och långa intervaller så det var varit lite gott och blandat. Alla nya har kommit in i gänget på ett bra sätt så försäsongen har absolut varit bra tycker jag.

Nellie: Jag håller med, tycker också att den har varit bra och varierande. Vi har varit på många olika miljöer som på löparbana, crossbana och haft styrketräning i skogen. Löpteknik har vi också haft.

Har ni haft nytta av löptekniksträningen?

Nellie: Man har väl främst nytta av det i starten på en löpning men sen tänker man på lite annat när man väl är igång. Men det var absolut ett bra upplägg.


Nellie, du som är ny inför denna säsongen; märker du någon skillnad från vad du är van vid?

Ja absolut. Redan vid de första träningstillfällena märkte man att tempo var högre och att det var, eller är, lite mer seriöst här. Det är lite mer på allvar så nivån är ju högre vilket både är utmanande och roligare tycker jag. Det pushar en till att bli bättre.


Ni har nyss haft ett träningsläger. Hur var det och vad gjorde ni?

Bella: Det var kul och en bra blandning med två innebandypass, lite fys och sen var vi iväg på tiokamp som var sjukt rolig där vi var uppdelade i olika lag. Där skulle man hjälpas åt genom svåra uppgifter på olika sätt och en hinderbana. Det var lite teambuilding. Sen hade vi lite andra aktiviteter som ”så ska det låta”. Vi sov uppe i hallen och lagade mat tillsammans.

Nellie: Sen hade vi teori med genomgång om hur vi ska spela och lite lagmöte om vad alla kan, eller ska kunna, förvänta sig av gruppen med lite olika regler och uppförande som respekt mot varandra t.ex.

Hur var det för dig som är ny, Nellie?

Jag tyckte det var väldigt skönt för i början så drogs vi nya till varandra men med teambuildingen så blev det att man pratade med alla andra och man lär känna varandra mer än vad man gjort under träningarna och i slutet av lägret så var vi verkligen som en stor grupp.

Lite lättare där än på t.ex. planen eller i löparspåret?

Nellie: Precis. Man hinner inte riktigt med det där så lägret med teambuilding var väldigt bra.

Bella: Sen var vi även uppdelade i små grupper blandat med äldre, yngre, nya spelare och gamla spelare som hjälptes åt med olika uppgifter som t.ex. att duka fram och av vid frukost och då blir det att man pratar med varandra på ett helt annat sätt.


Du som varit i klubben ett par säsonger Bella, tredje nu om jag inte har fel för mig, vad skiljer sig från föregående säsonger hittills?

Det som skiljer sig mest är att vi har en ny huvudtränare som man ska lära känna, även om jag haft honom i Skånelaget förr så var det längesen. Men med det kommer ju vissa förändringar som t.ex. upplägget på hur vi tränar och sen har vi ju fått in en del nya ansikten i laget. Rent spelmässigt så är det väl inget som är helt nytt men såklart blir det lite förändringar och andra idéer och tankar. Det handlar om lite nytt i försvarsspelet och en del om samspelet mellan olika positioner som ska gå ihop.

Hur blir det som nykomlingar. Kan man förvänta sig samma spel?

Vi har ju varit vana vid att ha boll hela tiden och nu blir det väl lite annorlunda eftersom det är en division högre upp. Så vi får väl fokusera på lite annat än vad man ska göra när man har bollen, vi kommer nog få försvara mer nu.

Eftersom du själv tog upp att vi har en del nya ansikten i laget och då är det är framförallt unga och talangfulla spelare sm kommit in. Vad ser du för fördelar med det?

Det finns väldigt många fördelar med det! Framförallt är alla hungriga och vill visa vad man går för. Alla som har kommit hit vill mycket, är ettriga på planen och ingen ger sig i första taget. Trots att rutinen inte finns där så är alla jobbiga att möta på planen. Det är kanske inte alltid som rutin är det viktigaste, absolut en del, men det är även viktigt med den hungern alla unga har.

Sen tycker jag också att alla har kommit in i gruppen på ett bra sätt och här i Munka är det väldigt lätt, det är en väldigt familjär klubb. Alla pratar verkligen med alla även om man inte spelar i samma lag.

Nellie, du som är ny i laget och klubben. Håller du med?

Ja absolut. Direkt när jag kom hit blev man mottagen på ett bra sätt och man fick ett bra välkomnande. Det var det första jag la märke till. Alla ville att man skulle komma in i gruppen och laget direkt. Så det var ett väldigt skönt första intryck.


Ni har gjort samma övergång båda två. Från grannarna inne i Ängelholm till Munka. Hur är det?

Bella: I början är det lite känsligt eftersom det ändå finns någon form av rivalitet. Men när jag gick hit var det enbart för en anledning och det var satsningen på damerna som Munka gjorde och gör. Men det är klart att det är lite känsligt till en början men det handlar bara om innebandyn för jag har fortfarande bra vänner i FBC.

Nellie: Jag är nog för ung för att ha hunnit bygga upp den rivaliteten som alla äldre har. Jag har bara spelat två derbyn och det var förra säsongen. Så för min del var det nog inte lika känsligt.

Du var en av fyra nya spelare vi fick från FBC tidigt, hur skönt var det att inte vara själv?

Det var såklart väldigt skönt. Frågan är om jag vågat gå hit själv, faktiskt. Det var ju såklart en trygghet att veta att vi var några stycken som gjorde samma flytt. Man vill ju komma in i det nya laget så snabbt som möjligt men att inte vara ensam ny och att vi dessutom spelat tillsammans innan och känner varandra sen tidigare var skönt.


Bella har testat på allsvenskan tidigare men för Nellie är det nytt.

Det är kul, en utmaning är det ju. Det ska bli roligt att se hur det är att spela i allsvenskan och att kunna utvecklas som spelare. Så jag ser det som en stor men rolig utmaning.

Din karriär har gått snabbt framåt?

Ja. Förra säsongen var första på seniornivå för mig så det har gått ganska snabbt får jag väl säga.

Är det stor skillnad på spelet från vad du är van vid sen tidigare?

Det är rätt stor skillnad på hur det var i FBC men jag har haft Marcus som tränare i Skånelaget så jag känner igen det mesta. På det vi har gått igenom hittills är det väl egentligen samma stuk så jag känner mig ändå rätt bekväm med det.

Det måste vara en skön känsla?

Absolut! Det är en stor trygghet och det gör mycket att man vet hur tränaren fungerar och tänker.


Hur skönt är det att gå in i hall och köra klubba/boll? Dessutom match tidigt, mot ett allsvenskt motstånd, hur är känslan inför? Vad är fördelarna med att möta ett allsvenskt lag direkt?

Bella: Det är skönt. Vi är väl lite ringrostiga eftersom det bara är andra veckan vi är inne på plan men det är skönt! Fördelen är väl att vi får en bra fingervisning på var vi står och vad vi kan förvänta oss längre fram när serien drar igång. Lite nervös är man ju såklart men vi får se det som träning.

Din första match i Munka, Nellie. Vad säger du?

Det känns lite speciellt. Nu när jag tänker på det blir man lite nervös men det ska verkligen bli kul och precis som Bella säger så är det bra att mäta sig mot ett allsvenskt lag direkt. Vi kommer få en bra bild på var vi ligger som lag och vad vi måste jobba på framöver.

Vi vänder på det. Finns det någon nackdel med att möta en seriekollega?

Bella: Möjligtvis att motståndet kan dra nytta av att se hur vi spelar och vad vi tränar på, men det är ju samma åt andra hållet. Vissa kanske kan komma att vara för nervösa inför matchen det är ”bara” en träningsmatch så det är bara att ut och köra.

Nellie: Nej jag ser väl egentligen ingen större nackdel med det. Man lär ju sig genom att både se och möta andra lag. Nu handlar det ju om att se var vi står, vad vi behöver träna mer på, vad vi redan gör bra och vad vi ska bygga vidare på.


Ni nämnde försvarsspelet tidigare. Vad tror ni är den viktigaste pusselbiten att sätta som nykomlingar?

Nellie: Jag tror att det är ett stabilt försvar. Därifrån kan man alltid bygga vidare och få en offensiv som är bra.

Bella: En viktig del är att vi går in och har kul. Allt blir så mycket bättre när vi går in och har roligt ute på planen, det är ju därför man spelar innebandy.

Nellie: Tron på oss själva måste vi ha, den får vi inte tappa.

Bella: Det är ju inte kul att förlora några matcher på rad, om vi nu kommer göra det, men vi är en så pass stark grupp som tillsammans peppar, pushar och hjälps åt och det gör väldigt mycket.

Nu är det många nya lag också så då får vi fokusera på oss själva och göra vårt eftersom vi inte har så bra koll på motståndarna som vi haft tidigare säsonger.

Ni var inne på det lite båda två. Den mentala biten, hur viktig är den?

Bella: Viktigt. Vi måste fortsätta vara positiva hela tiden, träna på och vi ska se till att göra det vi tror på med självförtroende. Som jag sa tidigare är vi en stark grupp och vi kommer inte ge upp utan vi har många kreativa individer så då kommer vi nog på lösningar om det skulle behövas.

Nellie: Självförtroendet tror jag är väldigt viktigt, att fortsätta peppa varandra och inte ge upp om vi får lite motgång. En stark tro på oss är viktigt.


Vi tackar både Bella och Nellie för intervjun och önskar båda två lycka till på lördagens match.
Matchen kommer att sändas live på följande länk: www.innebandy.se.tv/livestream?id


Nyhetsarkiv
Toppmatch väntar!2023-11-17 20:19
Premiären är kommen!2023-09-27 16:22
Mika inför avgörandet2023-03-23 20:31
Kaffe kaka, tionde raka!2022-12-07 21:39
Sjunde raka mot Röke!2022-11-16 22:06
Seger i hemmapremiären!2022-10-11 18:00
Seriepremiär imorgon!2022-09-30 17:56
Jemth förblir blå!2022-09-20 11:45
Anna väljer att stanna!2022-09-16 13:09
Efter Malmö FBC hemma2022-09-10 10:55
Vinst mot Skurup borta2022-09-03 15:45
Seger i Svenska cupen!2022-08-30 18:35
Emmy stannar!2022-06-07 20:00
Seger mot Växjö!2022-02-24 16:32
Växjö hemma idag!2022-02-23 14:23
DA tar emot Göteborg2022-02-08 15:54
Match uppskjuten 6/1!2022-01-05 16:40
Andra advent 20212021-12-05 13:01
Inför Warberg hemma2021-12-03 10:03
Inför Växjö borta!2021-11-09 16:44
DA tar emot Craftstaden!2021-11-05 17:18
Vill du det lilla extra?2021-06-16 21:15
Moa till SSL!2021-04-21 14:00
Emmy blir Munka trogen!2021-04-08 19:00
Vi tackar Daniel!2021-03-28 18:10
TREDJE ADVENT!2020-12-13 13:34
ANDRA ADVENT!2020-12-06 10:11
FÖRSTA ADVENT! 2020-11-29 16:49
Inför Lindås med Robin2020-10-16 17:35
Värvningsbomb!!!2020-07-16 21:30
Säsongen är igång!2020-05-11 03:20
Staben runt DA utökas!2020-04-26 21:03
ALLSVENSKAN 2020/2021!2020-03-20 11:35
SERIESEGRARE!!!2020-03-16 03:50
3 POÄNG & SERIELEDARE! 2020-02-15 15:31
En regning torsdag..2019-12-14 09:35
INSTÄLLD MATCH 30/11! 2019-11-29 22:32
DERBY IKVÄLL!2019-11-05 09:40
Tredje raka segern!2019-10-15 12:20
Två vinster i bagaget! 2019-10-08 10:18
Inför Landskrona hemma2019-10-04 08:41
Vinst i Seriepremiären!2019-09-30 17:52
Sniper klar för MIBK!2019-05-10 10:11
TACK Cajsa Nilsson2019-04-22 15:00
Förlust mot Växjö2019-03-30 16:10
Inför Växjö2019-03-30 09:25
Inför Växjö borta2019-03-23 10:03
Intervju inför derbyt! 2019-03-15 21:00
Inför derbyt! 2019-03-15 15:05
Vinst mot Höllviken! 2019-03-03 16:20
SERIEFINAL IMORGON!!!2019-01-28 17:34
Vinst mot Skurup! 2019-01-26 18:00
Tredje advent! 2018-12-16 23:03
Andra advent! 2018-12-09 09:48
DERBY!!!2018-12-05 21:44
ÅTTONDE RAKA x2! 2018-11-23 22:56
Sjunde raka vinsten!!!2018-11-16 22:57
4:E raka vinsten! 2018-10-21 17:17
Nästa station, Skurup! 2018-10-20 13:19
Skånederby!2018-02-23 09:48
Seger mot Landskrona2018-02-06 00:43
Derby ikväll! 2018-01-18 10:37
Ny spelare på plats! 2017-12-13 23:50
Äntligen match igen! 2017-11-23 23:05
VÄRVNINGSBOMB!!!2017-11-17 13:41
Ny derbyvinst! 2017-11-07 15:34
Inför Landskrona hemma2017-10-28 15:59
Knepig bortamatch vänar2017-10-25 19:50
Hemmaseger mot Skurup! 2017-10-24 11:27
Hemmapremiär i serien! 2017-10-05 23:58
Förlust i premiären..2017-10-04 13:21
Ny spelare klar! 2017-08-12 15:24
En bomb modell större!2017-05-13 08:29
Ledarstaben utökas! 2017-05-10 22:28
Provträning!2017-04-03 22:54
Inför Röke hemma 29/12017-01-29 09:14
INSTÄLLD MATCH 15/1!!!2017-01-15 10:05
Vinst mot Malmhaug! 2016-12-10 00:20
Inför FC Helsingborg 2016-11-01 12:42
Inför Röke IBK2016-10-29 09:13
Inför Gantofta hemma2016-10-24 13:20
Inför IBK Lund Elit2016-10-14 16:43
Intervju! 2016-09-27 10:45
 
Aktuellt
Stötta oss!
Sponsorer