SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Med glädje och stolthet ger vi förutsättningar åt alla
DAMER DIV. 1

Långläsning med Hedlund inför seriepremiären!
2020-09-24 20:00
Marcus Hedlund, huvudtränare DA

Nu börjar den historiska seriepremiären närma sig. En premiär som innebär att Munka-Ljungby IBK för första gången någonsin skickar ut ett gäng Allsvenska spelare på planen. Detta är något alla som sympatiserar med MIBK har sett fram emot.


Inför premiären på lördag har vi tagit pulsen på huvudtränaren Marcus Hedlund som har målsättningen klar inför säsongen och framtiden; ”Jag är övertygad om att vi kommer vara där uppe och slåss om en plats som håller oss kvar. Därefter ska vi jobba hårt för att etablera oss som ett stabilt Allsvenskt lag.”


Ta del av hela långläsningen nedan.

En lång försäsong är till enda. Sammanfatta den kort för oss.
- Vi har haft en bra försäsong. Lång, ja. Men den har gått oerhört fort! Vi har hunnit med mycket men det är klart att man gärna hade hunnit med ännu mer.


Så du hade egentligen velat ha en längre försäsong?
Inte längre kanske men ett pass till i veckan hade inte varit fel. Det hade nog inte skadat.

Men tjejerna har krigat på fantastiskt bra och tagit till sig den typ av träning vi kört trots att det varit en del nya moment och inte det alla är vana vid sen tidigare. Jag tycker de har löst uppgiften bra och krigat på oavsett var vi varit, på crossbanan, på stranden eller utegym och oavsett vad vi gjort.

Ni har fått cred för att ni är på olika ställen.
- Ja, men ska man löpa mycket blir det mycket intervaller och träningen i sig är snarlik så kan man ju byta plats för att det inte ska bli långtråkigt. Med nya slingor, ny miljö och underlag så får man ändå lite variation på det.


Ni avslutade träningsmatchandet i lördags på ett starkt sätt med en vinst på bortaplan mot Växjö Vipers. Utöver den har det spelats tre matcher till, ta oss igenom matcherna.
- Vi började med ett tufft motstånd direkt hemma mot Lindås. Jag tycker vi står upp riktigt bra där försvarsspelet ligger i fokus och det gör vi väldigt bra. Sen får Lindås ett par lägen på våra individuella misstag men i det defensiva gör vi det mycket bra och att vi sen inte producerar så mycket är helt förståeligt. Resultatet 1-4 är inget vi fokuserade på. En bra värdemätare där vi märker att individuella misstag straffas på ett helt annat sätt i Allsvenskan och det är bara att lära sig direkt.


- Sen har vi dubbelmöten med Lund där vi först ställs mot deras JAS-lag där tanken var att vi skulle ha lite mer boll vilket vi också hade. Deras lag är ett fantastiskt duktigt gäng med många hungriga spelare men vi jobbar på bra och får ha mycket boll som vi ville, men hade fortfarande fokus på försvaret. Att vi knep första vinsten med 3-2 var såklart skönt.


- Ett par dagar senare ställdes vi mot Lunds SSL-lag där vi får jobba väldigt mycket i försvaret igen. Det kan tyckas tråkigt men försvaret är grunden i det hela och ska man som nykomling kunna etablera sig är det defensiva spelet oerhört viktigt. Att få sättas på prov och möta spelare som nyper varje gång vi gör ett misstag, det var nyttigt. Vi förlorar matchen stort resultatmässigt men när vi står i uppställt försvar lyckas dem bara göra ett mål och resten är på kontringar och på våra individuella misstag. Vi klarar dessutom av varje boxplay vi får. Så ett spelmål och resten var på misstag vilket jag ser som en nyttig läxa.


Vi går in lite mer på genrepet mot Växjö. Hur skönt och viktigt var det att vinna?
Klart att det var väldigt skönt att få avsluta träningsmatcherna med en seger och dessutom mot ett lag från Allsvenskan som ändå visat att de håller på den nivån. Segern stärker självförtroendet och tron på det vi gör. Vi är där vi ska vara och på helt rätt väg mot en bra slutprodukt. Nu har vi en vecka kvar (intervjun gjordes i måndags) innan serien drar igång för att finslipa på alla delar och sen får man jobba vidare på detaljer under hela säsongen. Men av de stora bitarna är det tre innebandypass kvar och klart att segern mot Växjö gjorde veckan något enklare.


Tycker du att vinsten visar att Munka är att räkna med?
- Ja det är klart det gör. Jag är helt övertygad om att när allt stämmer för oss och om vi kan spela på den fysiska nivån vi gjorde mot Växjö samt ta vara på våra lägen så är vi svåra att tampas med. Det glädjer mig att det inte är några slumpmål vi gör mot Växjö utan vi jobbar fram och skapar lägena själva. Jag är övertygad om att vi kommer chocka många lag om vi kan hålla samma intensitet och det fysiska spelet vi hade mot Växjö.


Vad är du mest nöjd med efter försäsongen?
- Hittills är jag nog mest nöjd med hur alla nya spelarna integrerats i laget tillsammans med alla ”gamla”. Det är aldrig lätt att komma som ny från en annan förening och samtidigt är det inte alldeles lätt för de befintlig spelarna att få 5-6 nya lagkamrater så att dem verkligen anammat varandra och tagit sig till varandra både på och utanför plan är väldigt viktigt. Får man då svettas tillsammans på stranden, på crossbanan i spåret och samtidigt hata sin tränare lite grann så kanske det hjälper till, haha. Jag vet inte, men hoppas det!


Men det är väl annars en sak som varit bra här i Munka även tidigare? Man hör ofta att det är lätt att komma in i gruppen, laget och klubben.
- Jag är ju själv inte ny i klubben men i laget och jag tror väl att här är många starka viljor men absolut så välkomnar man alla nya på ett bra sätt. Det är en styrka och någonting som är viktigt för att det ska fungera i en förening av denna storleken.


Någon enskild spelare eller en lagdel som överraskat positivt?
- Där är klart ett par spelare har visat framfötterna under försäsongen och krigat på riktigt bra och tagit till sig alla delar vi pratat om, jobbat med och som sticker ut där.


När det kommer till innebandyplanen är det samma där, det är egentligen för många för att namnge en specifik spelare utan många, om inte alla, har visat framfötterna.
Ett namn kan du ge oss.
- Ja men alla spelarna som varit i klubben sen tidigare har man ju koll på och vet vad dem går för.


- Så nu under träningsmatcherna så är där ju några nya som tex kommer från en säsong i division 1. Nu har de fått kliva upp mot ett allsvenskt motstånd direkt och en av dem är Nellie Jemth som verkligen visat sig hålla på denna nivån. Att hon är bra vet man sen tidigare men detta är ändå ett snäpp upp men hon har verkligen visat att denna nivån inte är övermäktig.


Nyförvärven. Vad säger du nu när du fått se alla in action? Ungt och orutinerat har det pratats och skrivits om på sina håll. Kan man istället se det som ungt, talangfullt och hungrigt?
- Alla har gjort det väldigt bra. Det blev en knepig start för vår nya målvakt Estelle då hon inte fick den tiden på sig vi hade tänkt att komma in i allt nytt innan hon fick ta ett stort ansvar med tanke på Majas skada. Det blev ingen mjukstart men det är en till som gjort det väldigt bra och hon är en duktig målvakt. Med hjälp av Robin och teamet runtomkring så ska det bli bra. Vi hoppas bara på att Maja ska återhämta sig på ett bra sätt så det blir en riktig kamp om platsen i målet.


- I övrigt är det som jag sa och alla har gjort det väldigt bra och kommer in i det mer och mer. Alla har anpassat sig bra och kommit in i det på ett bra sätt så det är kul att se.


- Sen vet jag inte riktigt vad jag ska säga om det där med ungt och orutinerat. Våra nyförvärv är absolut unga men jag ser det nog mer som att våra spelare är hungriga, vill lära sig och jobba för att bli bättre. Jag tror det är till vår fördel för oss som nykomlingar som ska anpassa oss till en ny nivå då unga spelare brukar ha något lättare för att ta till sig nya grejer och det finns faktiskt redan ett par rutinerade spelare i laget. Jag tror att kombinationen med unga spelare som vill lära sig av våra äldre är den bästa.


En träningsvecka kvar innan premiären hemma mot Warberg. Hur kommer den se ut?
- Dagens (måndagens) rehabpass bytte vi ut mot ett innebandypass för att finslipa på detaljer och vässa till alla spelformer. Annars har tjejerna krigat på bra med Paulina på måndagarna men denna veckan kände vi att ett innebandypass till var att föredra. Så tre pass med detaljer, special teams och formationsanpassad träning och högt tempo för att vrida på dem sista grejerna.


Är Munkas damlag säsongen 20/21 redo för Allsvenskan?
Det är vi och jag tycker vi bevisar det i helgen mot Växjö. Vi är där och vi är redo att ställa upp för fight på lördag mot Warberg.


Hur går tankarna inför premiären? Har ni koll på motståndet?
Ja men vi har fått lite information samt sett någon träningsmatch. Warberg är lite i samma sits som vi med några äldre med rutin men framförallt mycket yngre spelare underifrån. Det kommer bli en jämn och tuff match mot en annan nykomling så poängen blir viktiga direkt.


- Men att vi är redo för Allsvenskan är helt klart!


Varför kommer det spelas allsvenskt i Munkahallen även säsongen 21/22? Antar att det är prio nummer ett.
Ja, men det måste vara målsättningen som nykomlingar och framförallt denna säsongen med upplägget där bara topp 6 klarar sig kvar utan negativt kval eller direkt nedflyttning. Men jag har sett vad vi kan leverera när allt stämmer och jag är övertygad om att vi kommer vara där uppe och slåss om en plats som håller oss kvar. Därefter ska vi jobba hårt för att etablera oss som ett stabilt Allsvenskt lag. Vi har lag runtomkring som är på den absoluta toppen men Munka ska vara det solklara valet när man är på väg framåt.


- Kombinationen med ungt och hungrigt samt äldre och rutinerat ger oss styrkan till att vi håller oss kvar!


Vi tackar Marcus för intervjun och önskar honom, hand kollegor och laget ett stort lycka till inför lördagens premiär! 


Matchstart på lördag 26/9 kl. 15.15 i Munkahallen och matchen livesänds här: 
https://www.innebandy.tv/livestream?id=s-munka-ljungby-ibk-warberg-ibf-7reoch


Nyhetsarkiv
Toppmatch väntar!2023-11-17 20:19
Premiären är kommen!2023-09-27 16:22
Mika inför avgörandet2023-03-23 20:31
Kaffe kaka, tionde raka!2022-12-07 21:39
Sjunde raka mot Röke!2022-11-16 22:06
Seger i hemmapremiären!2022-10-11 18:00
Seriepremiär imorgon!2022-09-30 17:56
Jemth förblir blå!2022-09-20 11:45
Anna väljer att stanna!2022-09-16 13:09
Efter Malmö FBC hemma2022-09-10 10:55
Vinst mot Skurup borta2022-09-03 15:45
Seger i Svenska cupen!2022-08-30 18:35
Emmy stannar!2022-06-07 20:00
Seger mot Växjö!2022-02-24 16:32
Växjö hemma idag!2022-02-23 14:23
DA tar emot Göteborg2022-02-08 15:54
Match uppskjuten 6/1!2022-01-05 16:40
Andra advent 20212021-12-05 13:01
Inför Warberg hemma2021-12-03 10:03
Inför Växjö borta!2021-11-09 16:44
DA tar emot Craftstaden!2021-11-05 17:18
Vill du det lilla extra?2021-06-16 21:15
Moa till SSL!2021-04-21 14:00
Emmy blir Munka trogen!2021-04-08 19:00
Vi tackar Daniel!2021-03-28 18:10
TREDJE ADVENT!2020-12-13 13:34
ANDRA ADVENT!2020-12-06 10:11
FÖRSTA ADVENT! 2020-11-29 16:49
Inför Lindås med Robin2020-10-16 17:35
Värvningsbomb!!!2020-07-16 21:30
Säsongen är igång!2020-05-11 03:20
Staben runt DA utökas!2020-04-26 21:03
ALLSVENSKAN 2020/2021!2020-03-20 11:35
SERIESEGRARE!!!2020-03-16 03:50
3 POÄNG & SERIELEDARE! 2020-02-15 15:31
En regning torsdag..2019-12-14 09:35
INSTÄLLD MATCH 30/11! 2019-11-29 22:32
DERBY IKVÄLL!2019-11-05 09:40
Tredje raka segern!2019-10-15 12:20
Två vinster i bagaget! 2019-10-08 10:18
Inför Landskrona hemma2019-10-04 08:41
Vinst i Seriepremiären!2019-09-30 17:52
Sniper klar för MIBK!2019-05-10 10:11
TACK Cajsa Nilsson2019-04-22 15:00
Förlust mot Växjö2019-03-30 16:10
Inför Växjö2019-03-30 09:25
Inför Växjö borta2019-03-23 10:03
Intervju inför derbyt! 2019-03-15 21:00
Inför derbyt! 2019-03-15 15:05
Vinst mot Höllviken! 2019-03-03 16:20
SERIEFINAL IMORGON!!!2019-01-28 17:34
Vinst mot Skurup! 2019-01-26 18:00
Tredje advent! 2018-12-16 23:03
Andra advent! 2018-12-09 09:48
DERBY!!!2018-12-05 21:44
ÅTTONDE RAKA x2! 2018-11-23 22:56
Sjunde raka vinsten!!!2018-11-16 22:57
4:E raka vinsten! 2018-10-21 17:17
Nästa station, Skurup! 2018-10-20 13:19
Skånederby!2018-02-23 09:48
Seger mot Landskrona2018-02-06 00:43
Derby ikväll! 2018-01-18 10:37
Ny spelare på plats! 2017-12-13 23:50
Äntligen match igen! 2017-11-23 23:05
VÄRVNINGSBOMB!!!2017-11-17 13:41
Ny derbyvinst! 2017-11-07 15:34
Inför Landskrona hemma2017-10-28 15:59
Knepig bortamatch vänar2017-10-25 19:50
Hemmaseger mot Skurup! 2017-10-24 11:27
Hemmapremiär i serien! 2017-10-05 23:58
Förlust i premiären..2017-10-04 13:21
Ny spelare klar! 2017-08-12 15:24
En bomb modell större!2017-05-13 08:29
Ledarstaben utökas! 2017-05-10 22:28
Provträning!2017-04-03 22:54
Inför Röke hemma 29/12017-01-29 09:14
INSTÄLLD MATCH 15/1!!!2017-01-15 10:05
Vinst mot Malmhaug! 2016-12-10 00:20
Inför FC Helsingborg 2016-11-01 12:42
Inför Röke IBK2016-10-29 09:13
Inför Gantofta hemma2016-10-24 13:20
Inför IBK Lund Elit2016-10-14 16:43
Intervju! 2016-09-27 10:45
 
Aktuellt
Stötta oss!
Sponsorer