DAMER DIV. 1

Historisk första trepoängare!
2020-10-14 21:30

Efter en poäng i premiären hemma mot Warberg i en match som slutade 4-4 och en tråkig förlust på bortaplan mot Pixbo, 2-3, där både spelare och ledare verkar vara överens om att man inte kom upp i normal standard av olika anledningar begav sig Munkas damer till Göteborgsområdet för match mot Floda i lördags.

Träningsveckan inför matchen handlade mycket om att höja nivån på egentligen allt. Som nykomling har man inte råd att ge motståndarna ett försprång.

Om vi hoppar fram till matchdagen såg man redan på uppvärmningen att samtliga hade tagit till sig tränarnas önskemål (krav) och detta var en match som tjejerna verkligen ville vinna. Det var ett lag som verkligen var på tå. Stämningen på uppvärmningen gav en bra känsla. Hela laget kändes påkopplat men samtidigt avslappnade, en väldigt bra mix.

Trots den goda känslan fick vi en mycket tung start på matchen efter en något skakig inledning från vår sida. Redan efter 1.10 tar hemmalaget ledningen genom ett avslut utifrån, i närheten av höga slott. Här gäller det att visa moral och karaktär.

Efter målet tar vi oss in i en bra period på cirka tio minuter där vi har ett par bra försök framåt och vi skapar en del farligheter och oreda i Flodas försvar. Visserligen är inte Floda helt ofarliga men vi skapar inte bara våra egna chanser utan även deras genom lite slarv och markeringsmissar. Man märker tydliga tendenser till att hemmalaget vill att vi ska titta boll och tappa markering bakom oss i slottet och genom det kunna sticka in bollen huvudsakligen bakifrån mål.

Känslan är att när vi väl vårdar bollen och spelar den innebandyn vi kan så skapar vi många bra målchanser och Floda har det väldigt jobbigt i deras zon.

När klockan står på 14.09 får vi chansen i PP. Detta är ett spelmoment vi har en bra statistik i med två mål på lika många försök. Dessvärre löser hemmalaget sin uppgift med viss möda och vi kammar noll denna gången, trots ett par bra lägen till att utjämna matchen.

Till slut kommer dock utdelningen. Vi lyckas jobba oss in i matchen och med hjälp av lägena vi skapar i PP får vi lite luft under vingarna. När klockan tickat upp till 19.39 får Anna Johansson Modig in bollen i mål efter att själv ha snott bollen på mitten ute vid sargen och därefter hittat en lucka någonstans på målvakten. En väldigt skön men framförallt välförtjänt kvittering!

Nu ska vi självklart bygga vidare på detta. I paus pratar tränarna framförallt om att vi måste se till att vårda bollen för då skapar vi högklassiga målchanser gång på gång samtidigt som vi ska sluta skapa lägen åt våra motståndare. Flodas farligheter kommer efter att vi ger bort bollen på ett onödigt sätt.

Inledningen på andra är en kopia på hur största delen av första perioden såg ut. Vi tar tag i bollen och skapar en hel del lägen genom fint spel men fortsätter slarva vid ett par tillfällen. Detta leder såklart till att hemmalaget också skapar en del farligheter och i ett senare skede drar vi även på oss en utvisning pga felaktigt avstånd framför deras målvakt. Detta med tiden på 5.22.

Men det ska sägas att om vi har ett bra PP så har vi ett ännu bättre BP. Vi har dragit på oss 5 utvisningar innan denna matchen där vi lyckats hålla tätt samtliga gånger. Minst sagt imponerande!

Med en spelare mindre på banan går vi faktiskt +1 då Moa Schörling ger oss ledningen med 1-2, assisterad av Nellie Jemth, på en liten ”genomåkning” från egen planhalva. Efter målet spelar vi av deras PP på ett imponerande sätt. Vår box visar kvalité!

Av bara farten utökar vi ledningen till 1-3 när klockan står på 8.51 och denna gången är det Linda Nilsson som drar iväg ett skott utifrån från sin backposition. Assisten står Moa Schörling för.

Efter detta målet gör Floda vissa ändringar i sitt spel och börjar verkligen försöka komma in i matchen igen. Man lyckas vaska fram en del farligheter, vissa målchanser är hundraprocentiga men vi har en storspelade Estelle Lohmander i målet som fredar sitt mål gång efter annan. Vid 16.02 räddar hon dessutom en straff!

Trots att det vitklädda hemmalaget börjar skapa mer och mer är det vi som gör matchens femte mål efter 17.04 då Smilla Ikonen drar iväg ett skott från mitten och bollen sitter snyggt i krysset. Passen till målet signeras Victoria Sylwander.

Till slut orkar inte ens en fullkomligt briljant ”Telly” stå emot längre. Flodas utdelning kommer då man utnyttjar en markeringsmiss från vår sida vid ett frislag och med 2.01 kvar av perioden står det 2-4. Efter målet fortsätter hemmalaget trycka på för ytterligare reducering och vi ser stressade ut. Nerver?

Hur som helst lyckas vi hålla bollen borta från målrassel och efter två spelade perioder står det 2-4 till oss.

Med två tredjedelar avklarade sammanfattar vi händelserna dittills som att vi skapar fortfarande våra lägen genom vårt spel när vi tar tag i bollen och gör vad vi ska. Dessvärre bjuder vi fortsatt motståndet på deras chanser och gör det onödigt spännande emellanåt. Dock måste det sägas att vi direkt från början i den andra perioden går in och visar att poängen ska packas ner i en väska, in i bussen och följa med hem till Skåne!

Första halvan av den sista akten är väldigt svängig och det skapas målchanser åt båda hållen. Flodas försök till att komma ikapp fortsätter och vi känns emellanåt lite rädda för att tappa det vi har. Vid mitten av perioden står ”Telly” för en av många otroliga räddningar. En räddning som egentligen inte ska gå att göra.

Man kan tyda lite nervositet i det blåklädda laget och vissa tendenser känns vid detta läget oroande och det ska bli värre!

I en minut och fem sekunder ska vi tvingas spela med två spelare mindre på banan då vi först drar på oss en utvisning för upprepade förseelser med tiden på 13.08. 14.03 åker nästa spelare ut för slag och nu kan vi förvänta oss ett bombardemang från hemmalagets sida.

Som vi tidigare belyste har vi ett boxplay som imponerat i inledningen av Allsvenskan men nu står vi inför en rejäl prövning. Dessutom tar Floda ut målvakten för att få in ytterligare en spelare.

Med en storspelande sista utpost och tre extremt hårt jobbande spelare på planen lyckas vi döda hela det numerära underläget, bortsett från ett hemmamål som döms bort.

Vi får dessutom en ny chans i powerplay 14 sekunder senare. Dock får vi ingen utdelning denna gången heller innan vi drar på oss en ny utvisning och spel 4-4 väntar i ungefär en minut innan vi återigen får chansen att visa upp vårt eminenta boxplay!

Vi spelar till sist av matchen på ett väldigt bra sätt där vi sliter kopiöst för varandra och säsongens första trepoängare är i hamn!

Denna segern får vi säga var välförtjänt och trots en jobbig start visar vi väldigt bra energi, vilja och beslutsamhet från början. Dessutom krävs det bra moral och karaktär att kunna ta tag i matchen på det sättet vi gör efter en mycket tuff inledning.

Vi visar i denna matchen att vi är kapabla till att spela en bra och fin innebandy när vi väl har huvudet på skaft, har koncentrationen på rätt nivå och vårdar bollen. På denna nivån krävs det att samtliga har fokus på rätt saker och att var och en är beredd på att göra sitt yttersta för lagets bästa.

Vi blickar nu framåt men kan med stor lättnad och glädje konstatera att vi tagit en historisk första vinst i Allsvenskan.

Toppmatch väntar!2023-11-17 20:19
Premiären är kommen!2023-09-27 16:22
Mika inför avgörandet2023-03-23 20:31
Kaffe kaka, tionde raka!2022-12-07 21:39
Sjunde raka mot Röke!2022-11-16 22:06
Seger i hemmapremiären!2022-10-11 18:00
Seriepremiär imorgon!2022-09-30 17:56
Jemth förblir blå!2022-09-20 11:45