SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Med glädje och stolthet ger vi förutsättningar åt alla
DAMER DIV. 1

Vi tar tempen på Marcus Hedlund
2021-06-09 19:20
Marcus Hedlund

Säsongen 21/22 är igång för DA och vad passar då bättre än att ta pulsen på huvudtränaren Marcus Hedlund?

 

Här nedan kan ni läsa en intervju med honom där han får dela med sig av sina tankar kring bland annat lagbygge, den positiva starten på förra säsongen och den stundande säsongen.

 

Jag vet att både jag, mina ledarkollegor och tjejerna vill vinna varje match man spelar.”. Det verkar med andra ord inte saknas vilja, inställning eller motivation för att göra vad som krävs.

Hur är läget med dig såhär ett par veckor in i säsongen?

Läget är bra men det är mycket och allting kommer på en gång. ”Silly” startade igång mycket tidigare än vad det var tänkt men jo, överlag är det bra.

 

Två nyförvärv hittills i form av Klara Jansson från Röke och Nellie Ohlsson Thörn från FC Helsingborg samt två kontraktsförlängningar med Linda Nilsson och Emmy Nilsson. Om vi börjar med Klara, hur skulle du beskriva henne?

Klara är en väldigt lojal och mogen spelare. Trots sin unga ålder har hon en hel del rutin från både division 1 och Allsvenskan och har växt i sin roll de senaste åren. Hon kommer bidra med både offensiv spets och defensivt lugn. Klara är en väldigt noggrann spelare.

-Munka har varit intresserad av att få in henne tidigare väl?

Ja det stämmer. Vi var i kontakt med henne redan inför förra säsongen men då ville hon fortsätta utvecklas ett år till i Röke och division 1 men till denna säsongen kände hon sig redo att ta steget och det passar bra med övriga pusselbitar i livet.

-Hur vill du beskriva Nellie?

Nellie är en väldigt träningsflitig och ordentlig spelare som har en bra blick för spelet samt en bra fysisk kapacitet. Jag tror hon kommer bidra med en hel del lugn på planen och det ska bli både kul och intressant att se henne sättas på prov på en ny nivå och omgivning. Det är en spelare som var lagkapten för Skånelaget och tog silver där. Det ska bli mycket intressant att se henne här!

-Förklara hur upplägget ser ut kring hennes övergång.

I Nellies fall så har vi haft en väldigt god dialog med FCH och henne så hon kommer fortsätta gå på en dubbellicens där men kommer satsa så mycket hon kan för att göra sig redo för spel i Allsvenskan hos oss. Merparten av tiden kommer att läggas här men med tanke på Svenskas (innebandyförbundet) nya direktiv för ålder i JAS så är hon tillgänglig för spel även där. Så hon kommer spendera mest tid här men säkerligen träna en del och spela matcher med FCHs JAS-lag också.

-Finns det även möjlighet för spel i deras division 1-lag?

Där finns ju möjlighet till det, ja. Men riktigt hur det kommer se ut exakt har vi inte bestämt utan det får vi ta lite under resans gång. Första tanken är Allsvenskan och därefter JAS.

-Det är en back ni får in i detta nyförvärvet?

Ja, det stämmer.

-Om vi tittar vidare på förlängningarna med Linda och Emmy, hur viktigt är det att befintliga spelare väljer att stanna?

Det är jätteviktigt att de spelarna som är här utvecklas, trivs och vill fortsätta spela innebandy i Munka. Varje gång vi får till en kontraktsförlängning är det superkul och ett tecken på att föreningen och laget gör något rätt. En förlängning av ett kontrakt är en vinst för oss och får inte ses som en självklarhet.

-Det är viktigt att bygga vidare på samma grupp, grund och stomme alltså?

Kan man få en kontinuitet i laget och med spelarna så är det såklart det absolut bästa. I fjol fick vi satsa ganska hårt på de nya spelbitarna för att anpassa oss till det Allsvenska spelet vilket blev lite på bekostnad av gruppdynamiken och den bollen ska vi plocka upp tydligare i år för att ha med gruppdynamiken i det hela. Vi har lagt en grund i spelet sen förra säsongen och nu ska vi få in de nya spelarna i det.

-Vilket i år bör bli lite lättare då ni inte har lika många nyförvärv?

Precis. Därför ska vi kunna lägga mer fokus på gruppen som är en av de större bitarna. Det är viktigt att alla fungerar ihop och trivs tillsammans.

 

Hur ser läget i truppen ut i övrigt? Känner ni er tillfreds eller ni jobbar på att få in fler spelare?

Vi hade ju ingen superbred trupp i fjol och när då ett par spelare har valt att lägga klubban på hyllan så är det klart att det skapar tomrum som vi jobbar på att fylla. En del har vi redan lyckats fylla men det är klart att vi gärna hade sett ett par spelare till för att kunna skapa det mest optimala arbetsklimatet och ge de bästa förutsättningarna för att utvecklas på ett bättre sett med en högre konkurrenssituation.

-Hur jobbar ni? Är det viktigast ATT få in spelare eller är det viktigare att det blir rätt?

Vi vill ju ha in spelare som vet vad de vill och vill framåt i sin karriär. Vi ser hellre att vi lyckas knyta till oss två som känns helt rätt än fem stycken som inte är det om man ska säga så.

-Kvalité är viktigare än kvantitet i detta läget?

Ja precis, kvalité och vilja före kvantitet. Hellre lite tunnare men något spetsigare. Det gynnar inte någons utveckling att sitta på bänk för att vi är för många eller för att man inte vill detta tillräckligt mycket. Varken den enskilda spelaren, laget eller klubben. Vi försöker hitta en god balans mellan personlig utveckling och lagets bästa.

-Letar ni spelare till en specifik position?

Just nu är vi på jakt efter framförallt backar samt center om det skulle dimpa ner något intressant.

-Så om det är någon back som läser detta är det bara att hojta till?

Haha ja precis. Då får man gärna höra av sig! Vi behöver såklart fylla på laget i stort men det är här vi letar lite mer aktivt.

 

Försäsongen är igång. Hur ser planeringen ut framöver?

Det är ju fortfarande en svår situation när det kommer till planering. Eftersom damallsvenskan inte räknas till elitklassen enligt Svenska innebandyförbundet så får vi inte lov att träna inomhus, vilket man får om man tillhör en så kallad elitklass. Vi försöker anpassa oss så gott vi kan efter de direktiven som finns.

-Det innebär utomhus i ur och skur?

Haha ja, ungefär så. Vi startade upp första måndagen i maj följt av tester på tisdagen i ösregn och blåst. Det blir mycket uppbyggnadsträning men vi försöker kombinera det med glädjen att få träffas igen och det har varit mycket löpning sen vi la av i mitten av oktober vilket tjejerna har skött väldigt bra. Jag har full förståelse för att motivationen tryter lite mot slutet men överlag så har alla krigat på bra och ska ha en stor eloge för det. För oss handlar det om att hitta tillbaka till glädjen i gruppen och till innebandyn, trots att vi inte får gå in i hall.

-Där kanske det med att bygga en bra gruppdynamik kommer in. Ni inte får spela innebandy men man får träffa gruppen iallafall?

Precis. Mycket fokus kommer ligga på det tillsammans med att göra oss redo för spel till hösten, förhoppningsvis. Planerna ändras efterhand beroende på vad restriktionerna säger.

 

Vi backar bandet ett par månader. Starten på förra säsongen var positiv, det tror jag alla är överens om. Vad kan ni ta med er därifrån till den stundande säsongen?

Vi hade förberett oss väl och var inställda på att steget till Allsvenskan skulle bli tufft. Långt ifrån övermäktigt, men en utmaning. Jag tycker att tjejerna tillsammans med oss ledare tog ansvaret för de olika bitarna som behövdes, både att vi hängde med fysiskt när serien drog igång men även att vi byggde vidare på det som fungerade bra sen tidigare och stärkt upp de bitarna som blir ännu viktigare och tydligare i Allsvenskan. Jag är väldigt nöjd med starten vi gjorde förra säsongen och det ska vi bygga vidare på. Som nykomlingar är framförallt defensiven en grund att stå på och det ska vi fortsätta jobba med.

-Det känns nästan som att ni går in i denna säsongen som nykomlingar igen.

Ja men lite så blir det eftersom förra säsongen inte blev färdigspelad utan avbröts så tidigt. Men det säger sig självt att om man inte släpper in så många mål behöver man inte producera överdrivet mycket framåt heller. Sen är jag en förespråkare för en offensiv innebandy så det gäller att hitta en bra balans mellan en stabil defensiv utan att spela ”tråkbandy”. Känner man sig säker och stabil i det defensiva spelet så blir det lättare att våga släppa bromsen och även gasa i offensiven. Jag hoppas vi tar med oss det vi lärde oss under våra första fem matcherna vi fick i Allsvenskan.

-Trots att det bara blev fem matcher så är det ju någon form av rutin.

Ja, helt rätt. Det är inte på något sätt att vi känner oss bekväma och lutar oss tillbaka men vi vet samtidigt att när vi har vår dag och gör vad som krävs så plockar vi poäng. Alla är medvetna om att man inte får någonting gratis och en match avgörs inte innan 60 minuter och det har vi själva bevis på (Lindås hemma där Munka vände 0-2 till 4-2 i sista perioden). Vi vet vad vi kan men det gäller att alla presterar under en hel match.

 

Vad går ni in med för målsättning inför säsongen?

Vi är inte riktigt där än utan vi ska få ihop laget först och sätta de delarna vi ska sen får vi tillsammans komma överens om vilken målsättning vi ska ha. Men det är klart att grundmålet är att klara sig kvar och klara dem tuffa kraven från förra säsongen som gäller även denna där fem lag trillar ur direkt och ett lag får kvala. Om jag inte är helt fel på det så blir det nu fyra lag som trillar ur eftersom Floda valde att dra sig ur damallsvenskan. Oavsett vad måste vi komma topp sex för att inte riskera att trilla ur och den målsättningen är ju redan ganska hög sen är det klart att jag vet att både jag, mina ledarkollegor och tjejerna vill vinna varje match man spelar. Kan man ha den inställningen varje match, varje minut, varje byte och moment så kan vi komma längre än så men det är där vi får börja och bygga från.

 

 

Vi tackar Marcus så mycket för att han tog sig tid till en intervju.

Kan tilläggas att efter intervjun gjordes har restriktionerna lättat och vi får numera även träna inomhus.

 


Nyhetsarkiv
Toppmatch väntar!2023-11-17 20:19
Premiären är kommen!2023-09-27 16:22
Mika inför avgörandet2023-03-23 20:31
Kaffe kaka, tionde raka!2022-12-07 21:39
Sjunde raka mot Röke!2022-11-16 22:06
Seger i hemmapremiären!2022-10-11 18:00
Seriepremiär imorgon!2022-09-30 17:56
Jemth förblir blå!2022-09-20 11:45
Anna väljer att stanna!2022-09-16 13:09
Efter Malmö FBC hemma2022-09-10 10:55
Vinst mot Skurup borta2022-09-03 15:45
Seger i Svenska cupen!2022-08-30 18:35
Emmy stannar!2022-06-07 20:00
Seger mot Växjö!2022-02-24 16:32
Växjö hemma idag!2022-02-23 14:23
DA tar emot Göteborg2022-02-08 15:54
Match uppskjuten 6/1!2022-01-05 16:40
Andra advent 20212021-12-05 13:01
Inför Warberg hemma2021-12-03 10:03
Inför Växjö borta!2021-11-09 16:44
DA tar emot Craftstaden!2021-11-05 17:18
Vill du det lilla extra?2021-06-16 21:15
Moa till SSL!2021-04-21 14:00
Emmy blir Munka trogen!2021-04-08 19:00
Vi tackar Daniel!2021-03-28 18:10
TREDJE ADVENT!2020-12-13 13:34
ANDRA ADVENT!2020-12-06 10:11
FÖRSTA ADVENT! 2020-11-29 16:49
Inför Lindås med Robin2020-10-16 17:35
Värvningsbomb!!!2020-07-16 21:30
Säsongen är igång!2020-05-11 03:20
Staben runt DA utökas!2020-04-26 21:03
ALLSVENSKAN 2020/2021!2020-03-20 11:35
SERIESEGRARE!!!2020-03-16 03:50
3 POÄNG & SERIELEDARE! 2020-02-15 15:31
En regning torsdag..2019-12-14 09:35
INSTÄLLD MATCH 30/11! 2019-11-29 22:32
DERBY IKVÄLL!2019-11-05 09:40
Tredje raka segern!2019-10-15 12:20
Två vinster i bagaget! 2019-10-08 10:18
Inför Landskrona hemma2019-10-04 08:41
Vinst i Seriepremiären!2019-09-30 17:52
Sniper klar för MIBK!2019-05-10 10:11
TACK Cajsa Nilsson2019-04-22 15:00
Förlust mot Växjö2019-03-30 16:10
Inför Växjö2019-03-30 09:25
Inför Växjö borta2019-03-23 10:03
Intervju inför derbyt! 2019-03-15 21:00
Inför derbyt! 2019-03-15 15:05
Vinst mot Höllviken! 2019-03-03 16:20
SERIEFINAL IMORGON!!!2019-01-28 17:34
Vinst mot Skurup! 2019-01-26 18:00
Tredje advent! 2018-12-16 23:03
Andra advent! 2018-12-09 09:48
DERBY!!!2018-12-05 21:44
ÅTTONDE RAKA x2! 2018-11-23 22:56
Sjunde raka vinsten!!!2018-11-16 22:57
4:E raka vinsten! 2018-10-21 17:17
Nästa station, Skurup! 2018-10-20 13:19
Skånederby!2018-02-23 09:48
Seger mot Landskrona2018-02-06 00:43
Derby ikväll! 2018-01-18 10:37
Ny spelare på plats! 2017-12-13 23:50
Äntligen match igen! 2017-11-23 23:05
VÄRVNINGSBOMB!!!2017-11-17 13:41
Ny derbyvinst! 2017-11-07 15:34
Inför Landskrona hemma2017-10-28 15:59
Knepig bortamatch vänar2017-10-25 19:50
Hemmaseger mot Skurup! 2017-10-24 11:27
Hemmapremiär i serien! 2017-10-05 23:58
Förlust i premiären..2017-10-04 13:21
Ny spelare klar! 2017-08-12 15:24
En bomb modell större!2017-05-13 08:29
Ledarstaben utökas! 2017-05-10 22:28
Provträning!2017-04-03 22:54
Inför Röke hemma 29/12017-01-29 09:14
INSTÄLLD MATCH 15/1!!!2017-01-15 10:05
Vinst mot Malmhaug! 2016-12-10 00:20
Inför FC Helsingborg 2016-11-01 12:42
Inför Röke IBK2016-10-29 09:13
Inför Gantofta hemma2016-10-24 13:20
Inför IBK Lund Elit2016-10-14 16:43
Intervju! 2016-09-27 10:45
 
Aktuellt
Stötta oss!
Sponsorer