DAMER DIV. 1

Tung förlust mot IBK Göteborg
2022-02-11 11:55

I tisdags tog vi emot tabelltvåan från Göteborg i en match som egentligen skulle spelats tidigare men som så många andra blivit flyttad pga pandemin. Efter två raka förluster ville vi verkligen tillbaka på rätt spår igen.

Vi har varit inne i en strulig period där vi haft många sjuka och varit tvungna att flytta fler matcher än denna. Nu börjar spelare komma tillbaka men den där pandemin sätter sina spår..

Det kändes dock bra efter förberedelserna och uppvärmningen då alla kändes påslagna och med mycket vilja. Kanske lite för mycket skulle det visa sig.

Att det skulle bli en svår och tuff match var vi beredda på. Göteborg är ett väldigt bra och kompetent lag. Man ligger trots allt tvåa av en anledning.
Men även vi är ett bra lag när vi kommer upp i nivå och gör det vi ska. Tittar man tillbaka i tiden så har vi haft ett ramstarkt försvar som varit väldigt svårt att komma igenom, tyvärr fallerade den pusselbiten i tisdags. Det är en nyckel för att hitta tillbaka till vinnarspåret.

Göteborg kom ut till match med ett högt tempo, visade prov på säkerhet och trygghet i sitt spel. Tyvärr lyckades vi inte möta upp det. Att det fanns vilja hos hemmalaget syntes dock. Tyvärr svängde det över och vi överarbetade vissa situationer vilket bland annat ledde till farliga omställningar för bortalaget som man utnyttjade.
Första perioden slutar 1-5 i favör till gästerna. Detta efter ett par mål på omställningar samt ett par genom deras diagonalspel.

Vi lyckas reducera till 2-5 efter bara 22 sekunder in i mellanakten och i tiominutersperioden som följer känns det som att vi är på väg att jobba oss in i matchen igen. Dessvärre så släcks den förhoppningen genom två snabba mål bakåt istället i mitten av perioden.
Efter två perioder är ställningen 2-9. I pausen mellan andra och tredje perioden bestämmer vi oss för att avsluta snyggt och försöka ta med oss en bra sista period.
Vi lyckas relativt bra med det även om vi förlorar den med 0-2. Spelet med boll fungerar bättre och utan boll tar vi fighten ordentligt. Att se hela laget kämpa och slita in i det sista oavsett vad det står på tavlan tyder på någonting. Det finns moral, karaktär och en enorm vilja hos samtliga. Det om något ska vi ta med oss. Att vi är ett bra innebandylag har vi visat tidigare, nu ska vi bara hitta en väg upp på vinnarspåret igen och då kommer inte tåget stanna innan ett nytt allsvenskt kontrakt är i hamn!

Redan imorgon, lördag 12 februari, har vi chans till revansch då vi tar emot Lindome IBK klockan 15.15.
Sist vi möttes drog vi det längsta strået efter en 1-3 vinst på bortaplan. Då var vi inne i en bra period och nu hoppas vi på att lördagens match ska vara startskottet på en ny sådan.

Extra roligt är att morgondagens match är utsedd till "Veckans match" på InnebandyTV, vilket innebär att matchen kommer sändas live med filmteam och kommentator på plats från Svenska Innebandyförbundet.

Matchen är gratis att titta på. Sändningen börjar kl. 15:05 och länk till livesändningen hittar ni här:

Munka Ljungby IBK - Lindome IBK (innebandy.tv)