DAMER DIV. 1

Vinst mot Skurup borta
2022-09-03 15:45
Bild; floorballframedbyak

Efter den minst sagt imponerande insatsen borta mot Warberg i Svenska cupen, som vi vann med 2-9, vände vi i torsdags blickarna mot Skurup för första matchen i Skånemästerskapets gruppspel.

Inför matchen förväntade vi oss ett något större bollinnehav än mot halländskorna och med det ville vi ha långa och energifyllda anfall. För att nå dit behövde vi spela något enklare och inte leta den avgörande passen i fel läge.

Signifikant för Skurup, med sitt unga och väldigt energifyllda lag, brukar vara deras outtröttliga presspel. De senaste mötena lagen mellan har man dock försökt spela ett lite lägre försvarsspel mot oss. Intressant att se vilket försvar vi skulle få möta.

Defensivt ville vi hålla ihop laget på ett bra sätt över hela banan oavsett om vi stod lågt eller pressade.

Matchen börjar lite som väntat. Vi har mycket boll och hemmalaget faller hem i sitt försvar.

Efter 6.14 tar vi ledningen genom Maria ”Urre” Ursin, assisterad av Moa ”Schöris” Schörling. Det var väldigt skönt att få hål på deras försvar så pass tidigt i matchen. Efter målet fortsätter vi äga mycket boll men slarvar dessvärre en hel del.

Något som syns tydligt är att vårt presspel fungerar bra – när vi gör det tillsammans.

Efter ouppmärksamhet och dåligt fokus vid ett frislag låter vi Skurup kvittera efter 15.22.

När klockan tickat upp till 17.15 återtar vi ledningen genom Klara Jansson assisterad av Malin Forssell. Detta efter att vi fått utdelning efter ett lyckat presspel.

Vi summerar första perioden med den enkla men tydliga beskrivningen; detta är en vardagsmatch.

Tidigt i andra perioden utökar vi vår ledning till 1-3 genom Wilma Holmkvist på pass, i ärlighetens namn var det nog ett försök till avslut på sin egna retur, från Linda Nilsson som för dagen var uppflyttad som forward.

Precis som i första perioden äger vi mycket boll och Skurup faller lågt i sitt försvar. Hemmalaget lyckas hålla oss utanför de farligaste ytorna. Högre bolltempo och fler maxlöpningar krävs för att vi ska komma igenom.

Med lite drygt 5 minuter kvar av perioden får vi än en gång utdelning efter en bra press högt upp i banan. Vi lyckas bryta bollen bakom motståndarmålet som därefter studsar in framför mål och en ohotad Nathalie ”Pelle” Britzén Bengtsson, vispar in den lågt vid stolpen. Efter andra perioden har vi alltså en relativt trygg ledning med 1-4.

Detta var en bättre period från vår sida. Energinivån var på en helt annan nivå och vi slarvade inte lika mycket.

Tredje perioden blev, utan att vara respektlös gentemot motståndet, mer eller mindre en transportsträcka till slutsignalen. När klockan står på 03.59 har vi lyckats utöka ledningen två gånger. Först genom Wilma Holmkvist på pass från Maja ”Majsan” Björklund och minuten därefter är det ”Pelle” som gör sitt andra mål för matchen. Assisten står Linnea ”Glenn” Gustavsson för.

Härefter tappar vi lite fokus på uppgiften och låter Skurup krypa något närmre till både 2-6 och 3-6. Att slappna av och tänka på annat går inte, framförallt inte mot ett lag som aldrig ger sig.

Efter 14.52 kommer, förmodligen, matchens höjdpunkt när vi gör 3-7. Detta målet är ett skolboksexemplar på en kontring. Vi gör ett försök att ta er igenom händelsen som föregick målet. Vi vinner bollen på egen planhalva och hittar ”Glenn” som står på mittplan vid det högra krysset som därefter hittar ”Majsan” som avancerat från sin centerposition in på offensiv planhalva. Hon tar några kliv framåt och drar därefter till ett distinkt handledsskott mot målvaktens högra sida. Till vår glädje går den in via stolpen.

Vi hinner med att göra ett mål till och fastställer slutresultatet till 3-8 och detta genom ett snyggt PP-mål.

Kommentar av Emmy Nilsson, som snart kämpat sig tillbaka från skada, efter matchen;

-8 mål framåt, det är bra. Vi spelar enkelt, rullar boll, har spelare framför kasse och hotar.

I tredje perioden, efter vi gjort 1-6, låter vi Skurup göra 2 relativt snabba mål. Vad är det som händer där och hur går snacket?

-Lite småmissar men vi slår tillbaka snabbt och gör två snabba mål och får ny boost av det. Vi höjer oss snabbt, det är viktigt. Ett bra kvitto.

Nöjda med resultatet och spelet i stort?

-Ja men det tycker jag. En torsdagkväll i Skurup!

I helgen står team building på schemat. I skrivande stund har vi hunnit med, bland annat, ett försök till paddling i en på sina ställen oerhört uttömd bäck/å/fors, paintball och mellan varven en poängjakt som spelarna gör uppdelade i lag.

Toppmatch väntar!2023-11-17 20:19
Premiären är kommen!2023-09-27 16:22
Mika inför avgörandet2023-03-23 20:31
Kaffe kaka, tionde raka!2022-12-07 21:39
Sjunde raka mot Röke!2022-11-16 22:06
Seger i hemmapremiären!2022-10-11 18:00
Seriepremiär imorgon!2022-09-30 17:56
Jemth förblir blå!2022-09-20 11:45