DAMER DIV. 1

Tre matcher - tre segrar!
2022-09-19 13:51
Foto; Roger Nielsen

Under helgen har vi avverkat tre matcher, där alla tre slutade i vinst, på lika många dagar. Det började i fredags då vi i andra omgången i gruppspelet av Skånemästerskapet tog emot Lomma FBC på hemmaplan. Efter att ha mött tre SSL-lag i Svenska cupen där vi mestadels fick rikta in oss på att försvara såg vi fram emot att få äga bollen lite mer denna helgen.

Det vi ville se inför helgens första match var energi och det skulle vi få genom vunna dueller över hela planen, ge 100% i varje byte och ett bra och effektivt presspel. Utöver detta ville vi förvalta det förväntade bollinnehavet på bästa sätt.

Matchen börjar på absolut bästa sätt för vår det då vi redan efter 47 sekunder får hål på bortalaget genom Maria ”Urre” Ursin, assisterad av Emmy Nilsson, efter en tilltrasslad situation framför deras mål.

Som väntat är det vi som tar tag i bollen från första början och äger den mer eller mindre konstant. Lomma sjunker väldigt lågt och spelar kompakt vilket gör att vi inte kommer till några riktigt heta målchanser utan mer halvfarliga lägen.

Efter 7.42 får vi utdelning efter en snabb och bra kontring då Lomma inte hunnit komma rätt i försvaret. Emmy tappar (droppar om vi ska vara snälla) bollen ett par meter in på offensiv planhalva och Nellie Jemth är på rätt ställe och snappar upp den. Hon hittar i nästa skede in till Emmy i höga slottet som tar emot bollen, bågar ett par steg och drar dit den distinkt.

Här efter fortsätter spelet se likadant ut; vi har mycket boll, Lomma krymper ihop och gör det svårt för oss. 3-0 kommer efter 17.02 på klockan. Återigen är det Emmy på pass från Nellie.

Analysen efter första perioden är att det egentligen inte är så mycket att orda om. Vi får jobba betydligt mer med boll än de tidigare matcherna samtidigt som Lomma gör det trångt för oss och sliter på hårt i deras försvar. Det offensiva spelet, i avslutsläget, kan vi spetsa till. Få en förflyttning på målvakten och nypa till direkt.

Den andra perioden är den första lik till en början. Vi har bollen mer eller mindre konstant, bortsett från de gånger bortalaget mer eller mindre lyckas slå ifrån sig bollen, MEN; vi kommer inte riktigt till de absolut hetaste lägena. Gästerna gör det bra. De få gångerna vi lyckas skapa är det mer genom en individuell prestation.

När klockan tickat upp till 8.32 utökar vi vår ledning genom ett mål i PP. Linnea ”Glenn” Gustavsson drar in bollen i öppen kasse efter en diagonalpass från Linda Nilsson. Karriärens enklaste mål för göteborgskan? Hon var på rätt plats åtminstone!

Här efter händer inte speciellt mycket innan 5-0 kommer. Det är återigen ”Glenn”, denna gången på pass från Moa ”Schöris” Schörling, som hittar nätet. Målet är väldigt likt det föregående dock har bortalaget full styrka på planen denna gången. Efter ett lite längre anfall får ”Glenn” bollen på bortre stolpen och återigen kan hon mer eller mindre raka in bollen i tom kasse.

Efter två perioder har vi ledningen med 5-0, allting gott så långt. Att vi går på halvfart är dock rättvist att säga. Visserligen HAR vi mycket boll – däremot gör vi inte mycket med övertaget. De få gånger vi blixtrar till, vid målen, gör vi det bra.

Redan efter 1.54 in i den avslutande perioden utökar vi ledningen till 6-0. Denna gången är det SSL-meriterade nyförvärvet Sofia Enerstad som hittar en bra position i slottet och nyper till direkt på passningen från ”Urre”.

Vi fortsätter gneta på efter detta målet och det börjar nästan bli tjatigt vid detta laget men vi jobbar på med stort bollinnehav och bortalaget sliter på i sina defensiva positioner. 7-0 kommer när tiden är 7.09 genom ett direktskott från Linda efter att Malin Forsell hittar henne med en stenhård och distinkt pass tvärs över banan.

Vi spolar fram till 12.49 då bortalaget tröstmålar och reducerar till 7-1. Känns lite onödigt och okoncentrerat från vår del.

Knappa minuten senare, 13.47 på klockan, replikerar vi då ”Schöris” trycker in en boll som studsar fram och tillbaka runt deras mål. Assisten står Nathalie ”Pelle” Britzén Bengtsson för. Skönt med en snabb replik efter gästernas mål.

16.31 in i perioden kommer 9-1 och det är ännu en gång ”Glenn”, hennes tredje mål i matchen, som blir målskytt. Om hennes tidigare mål var enkelt så får vi nog erkänna att detta var ännu enklare. Men en målskytt står vid rätt ställe när bollen dyker upp! Vid de tidigare målen har hon hittat en bra position genom rörelse, denna gången är det en sargretur som studsar in framför mål och det är bara till att sätta ner klubban i backen och lägga in bollen i mål. ”Pelle” assisterar även till detta målet.

Vi hinner med ett mål till i matchen och denna gången är det Emilia ”Classe” Cleasby, med klockan på 18.11, som drar dit ett direktskott efter att ha fått bollen från Nellie ”Olle” Ohlsson Thörn. Avslutet sitter snyggt i bortre krysset.

Vi avslutar matchen med en bättre period än mellanakten. Det är inte mycket att orda om, vi är det bättre laget och SKA vara det bättre laget. Gästerna gör det långa stunder svårt för oss genom sitt tighta och kompakta försvar.

Intervju med Linnea ”Glenn” Gustavsson efter matchen;

Efter tre matcher där ni fick jobba mycket utan boll var det raka motsatsen idag. Vad säger du er insats?

-Jag tycker att det märks på laget att det är väldigt stor skillnad från matcherna förra veckan. Ovanan att ha boll i så mycket ytor är något vi behöver öva på. Vi har ytor men utnyttjar inte de så bra som vi borde kunna göra. Det är väl största skillnaden från de tidigare matcherna, nu har vi mycket yta men vet inte riktigt hur vi ska göra för att utnyttja det. Annars löser vi det bra, vi trycker tillbaka motståndet största delen av matchen och de skapar inte så mycket.

Är det svårt att spela och tända till ordentligt inför en match där ni vet att ni kommer ha bollen mer eller mindre hela matchen?

-Ja, det är väl inte de roligaste matcherna alltid. Jag själv föredrar att gå in till en match som underdog och få visa vad man går för under den pressen istället för att vara den som förväntas prestera. Nu i början av säsongen kan det vara svårare innan vi kommit in i det helt. Men vi löser det bra.

Tre mål från din klubba idag. Hur kändes det för egen del?

-Det kändes bra. Många fina framspelningar från lagkamraterna som skapar målen. Jag får öppet mål så jag har mycket de/dem att tacka. Jag är på rätt ställe och de/dem hittar mig bra.

Du får ett stort ansvar som nyförvärv. Idag fick du bära kaptensbindeln (som vandrat runt under försäsongen), du får spela PP bl.a. Något du känner dig trygg i?

-Kaptensbindeln är något som är rätt nytt för mig men jag tycker det är kul. Jag har kommit in i gruppen på ett bra sätt, det är ett väldigt öppet lag så det har inte varit några konstigheter all att ta den platsen jag har fått. Så det känns bra!

I lördags begav vi oss till Halland för en träningsmatch mot Kustens IF, ett motstånd vi egentligen inte visste någonting om. Ett intressant möte mot ett lag på andra sidan åsen!

Vi vinner matchen med 0-5 (0-3,0-0,0-2) där målskyttarna är Sofia Enerstad, ”Pelle”, Nellie J, ”Olle” och Malin. Assisterna står Wilma, ”Glenn”x2, Linda och Malin för.

Helgens tredje match spelades hemma mot Åstorp/Kvidinge i vad som var den avslutande omgången av Skånemästerskapens gruppspel. Detta var även ett genrep inför premiären kommande helg. Inför matchen la vi stor vikt vid att vara jobbiga för våra motståndare – hela tiden. Detta skulle vi vara genom att vinna alla 50/50-dueller, hota både med och utan boll, jobba hårt i vår backcheck samt skapa ytor och ta ytor.

Inledningsvis turas vi om att ha bollen i matchen innan den sätter sig. När vi tar ledningen med 1-0 efter 5.31 genom ”Pelle” på pass från Klara tar vi tag i taktpinnen och utökar även ledningen cirka tre minuter senare. Denna gången är det ”Schöris” som hittar nätet efter att ha fått bollen i backposition på mittplan. Därefter trampar hon runt sin motståndare, viker in i slottet och sätter skottet bakom en något skymd målvakt. Även denna gången är det Klara som spelar fram.

Efter drygt halva perioden spelad kan vi konstatera att vi tagit kontroll över matchen till följd av våra två mål. Åstorp kommer dock upp i farliga kontringar och har bl.a. ett skott i stolpens utsida. När gästerna väl etablerar ett anfall håller vi dem utanför på ett relativt bra sätt.

Innan perioden är slut hinner vi med att göra ett mål till. 18.33 drar ”Classe” in ett välplacerat skott i bortre krysset. Assisten står Nellie för.

Då detta är vår tredje match på lika många dagar är vi något möra i både kropp & knopp, det syns på spelet och intensiteten. Vi är väldigt effektiva och gör mål på det vi skapar samtidigt som Johanna gör ett par bra räddningar i kassen och utan det, samt mer skärpa i bortalaget, hade ställningen varit annorlunda efter första perioden. Inför den tredje perioden krävs det en höjning i egentligen allt. Högre intensitet, mer energi och fler oglamorösa löpningar för att skapa ytor och lägen åt andra.

Snacket i paus verkar ha hjälpt. 2.10 in i perioden är det Klaras tur att placera ett skott i bortre krysset på ett väldigt snyggt sätt där ”Olle” står för framspelningen.

5-0 kommer när tiden står på 3.58 genom Emmy, assisterad av Nellie, som drar in en backhand från slottet.

I början av tredje perioden kan vi se en tempohöjning. Mer tryck i löpningarna och ett något bättre spel. Detta resulterar i en höjd energinivå och överlag en lite trevligare period att beskåda.

Nu kommer vi till en period där det går snabbt. Vi gör 4 mål inom loppet av 38 sekunder.

6-0 efter 6.29 genom Emmy, assisterad ”Schöris” på ett frislag. Bollen går in via stolpen.

7-0 tillkommer efter en snabb kontring där Nellie sätter dit den efter framspelning av Wilma. Tiden är då 6.41.

8-0 gör ”Pelle” efter 6.53 på pass från ”Schöris” och 7.07 in i perioden kommer 9-0 då Nellie ngör sitt andra mål i matchen och ”Urre” spelar fram.

Innan matchen är slut hinner vi med att göra ett mål till och fastställer därmed slutresultatet till 10-0 med 19 sekunder kvar av matchen. Detta genom Sofia som tar en distinkt löpning från sin backposition, får en pass från Nellie och nyper till direkt från slottet. Bollen sitter otagbart i nätet.

Spelar intervju efter matchen gjordes med Nellie Jemth.

Vinst med 10-0 i genrepet mot Åstorp/Kvidinge. Vad säger du om insatsen?

-Vi börjar lite segt och kommer inte riktigt igång. I tredje får vi islossning så det kändes skönt att få en klar vinst med oss idag.

Kan det vara så att matcherna från fredag och lördag sitter kvar i kropp och knopp?

-Ja det är klart det är många matcher på kort tid och det känns i kroppen men vi kämpar på bra och får med oss ett bra resultat till slut.

Två mål och tre assist från din klubba idag. Hur kändes det för egen del?

-Det kändes bra. Det lossnade lite för mig idag så jag hittade mina medspelare bra och det är alltid kul att få göra mål själv också. Känns skönt inför premiären!

Denna helgen har inneburit mer offensivt spel och en hel del mål framåt i jämförelse med matcherna i svenska cupen. Bra för självförtroendet?

-Ja det är klart. Nu har vi fått testa på och öva lite anfall också, innan var det som sagt mest försvar. Att vi gör lite mål ökar självförtroendet vilket såklart är positivt.

Börjar ni bli redo för premiären? Nu har ni en vecka på er att slipa lite.

-Det tycker jag absolut att vi börjar bli. Vi har kört hårt sista tiden med många matcher och nu får vi se hur den kommande veckan ser ut men vi ska ladda batterierna och komma in i premiären starkare än någonsin.

Nu väntar en sista träningsvecka inför premiären som går av stapeln på lördag då vi tar emot IBK Landskrona i Munkahallen med matchstart 13.30. Mer inför den matchen kommer.

Toppmatch väntar!2023-11-17 20:19
Premiären är kommen!2023-09-27 16:22
Mika inför avgörandet2023-03-23 20:31
Kaffe kaka, tionde raka!2022-12-07 21:39
Sjunde raka mot Röke!2022-11-16 22:06
Seger i hemmapremiären!2022-10-11 18:00
Seriepremiär imorgon!2022-09-30 17:56
Jemth förblir blå!2022-09-20 11:45