DAMER DIV. 1

Seger i målrik premiär!
2022-10-04 21:46
#7 Wilma Holmkvist. Foto; Patrik Palm

I lördags gick vi upp i ringen borta mot IBK Lund i vad som var vår seriepremiär. Att möta Lund är alltid lite knepigt, inte minst för att det är ett väldigt kompetent innebandylag med en drös duktiga spelare. Dessutom ställer deras man-man i försvaret till det - OM inte ens motdrag slår väl ut.

Vi startar varje period lite segt, kommer inte ur startblocken riktigt. Därefter hittar vi in i ett flow på 5-10 minuter där vi skärper oss och gör vad vi ska. Sen avslutar vi perioderna något skakigt efter att, möjligtvis, ha slappnat av lite. Detta är en snabb och enkel sammanfattning av matchen.

Efter matchen tog vi några ord med Wilma Holmkvist, läs hennes tankar i inlägget.

Då är premiären avklarad och det blev vinst med 6-11 borta mot IBK Lund. Ge oss en kommentar till det.

-Alltid kul med seriepremiär och med vinst såklart! Vi hade en bra träningsvecka och vi kände oss redo för premiär! Första perioden startar vi bra och efter 11 minuter leder vi med 0-4. Därefter slappnar vi av och gör misstag som de gör mål på. Andra perioden blev händelserik där vi tappar lite koncentrationen efter att vår kapten skadar sig & får avbryta matchen. Lund får in några kassar men vi spelar upp oss och har ledningen även efter andra perioden.

I tredje perioden går vi ut och spelar för Maja, som tyvärr fick åka till akuten, och vinner matchen med 6-11. Vi spelar upp oss men inte till den nivån vi kan men vi gör en godkänd match.

Lund är kända för att spela man-man i sitt försvar, hur är det att möta det?

-Vi visste om att Lund spelar man-man och vi visste om att står vi stilla så blir vi markerade. Det gäller att springa smart och ta smarta löpningar för då skapar vi ytor åt varandra.

Du gör 1+1 vilket får anses vara godkänt. Vad säger du om din egna insats?

-Jag tycker att jag gjorde en bra match men kunde nog kommit upp någon nivå till. Då hade jag varit nöjd med min insats.

Vi tackar Wilma för att hon tog sig tid till intervjun och säger grattis till segern både till henne och hela laget!

En premiär är alltid en premiär. Det kan finnas en del fjärilar i magarna som ställer till det och allt kanske inte klaffar till 100% från början. Vi går segrande ur matchen mot ett förväntat topplag vilket vi självklart är väldigt nöjda med. 11 mål framåt och en rad olika målskyttar är positivt. Defensiven fungerar stundvis bra - när vi är koncentrerade och inte slarvar. Mycket fort att ta med oss och en del annat vi kan förbättra.

Målskyttar; Anna Johansson-Modig 3, Nathalie Britzén Bengtsson 2, Linda Nilsson, Wilma Holmkvist, Nellie Ohlsson Thörn, Moa Schörling, Linnea Gustavsson, Alice Sjögren.

Assist; Nellie Jemth 2, Sofia Enerstad 2, Emilia Cleasby, Emmy Nilsson, Nathalie Britzén Bengtsson, Linda Nilsson, Wilma Holmkvist, Nellie Ohlsson Thörn.

Nu väntar en ny träningsvecka innan nästa match som är på lördag klockan 13.30 i Munkahallen då vi tar emot Malmö FBC. Vi vill självklart se så många blåhjärtade som möjligt på läktaren som stöttar oss till tre nya poäng!

Toppmatch väntar!2023-11-17 20:19
Premiären är kommen!2023-09-27 16:22
Mika inför avgörandet2023-03-23 20:31
Kaffe kaka, tionde raka!2022-12-07 21:39
Sjunde raka mot Röke!2022-11-16 22:06
Seger i hemmapremiären!2022-10-11 18:00
Seriepremiär imorgon!2022-09-30 17:56
Jemth förblir blå!2022-09-20 11:45