DAMER DIV. 1

Seger i hemmapremiären!
2022-10-11 18:00
#15 Anna Johansson-Modig. Foto; JPFoto.se, Joakim Persson

I lördags tog vi emot Malmö FBC i vad som var vår hemmapremiär för säsongen. Då vår premiär blev inställd var detta vår andra match och Malmös tredje. Gästerna, som av många är tippade att ligga i toppen och fightas, hade börjat säsongen på bästa sätt med två segrar, 3-6 borta mot Stanstad och 5-3 hemma mot Kävlinge.

Vi invigde säsongen med en målrik historia på bortaplan mot Lund i en match som svängde och var händelserik. Den matchen slutade 6-11 till vår fördel, några mål för mycket bakåt och i övrigt en insats som lämnade mer att önska. Ska sägas att en premiär är alltid en premiär. Vi tog trots allt med oss mycket positivt från den matchen.

Inför matchen mot Malmö tryckte vi på att vi är ett lag som behöver energi. När vi spelar med hög energi har vi visat oss svåra att slå. Något vi saknade i premiären mot Lund var koncentration från start till mål, detta är viktigt i alla matcher men kanske främst mot topplagen i serien. Man blir straffad om man tillåter sig själv att slappna av och tänka på annat. Det främsta som vi kände skulle bära oss till tre poäng var tålamod och spelet med boll. Långa och tunga anfall där motståndarna får jobba hårt i sitt försvar.

Matchen börjar relativt jämt där båda lagen känner lite på varandra och försöker koppla greppet om den. Efter 7.34 tar vi så ledningen genom Linda Nilsson på ett skott från backposition efter att ha fått passen från Emilia Cleasby. Bollen går in bakom en, av Alice Sjögren, skymd bortamålvakt.

Med hjälp av målet är det vi som tar tag i matchen och för det mesta av spelet. Vi visar ett bra tålamod precis som vi ville innan matchen och har mycket boll på offensiv planhalva utan att nödvändigtvis hitta avslut varenda byte.

Med 10.59 på klockan utökar vi ledningen till 2-0 genom Anna Johansson-Modig assisterad av Emmy Nilsson. Målet kommer till efter att vi haft ett hårt tryck flera byten i rad och Anna hittar en lucka vid stolpen via köksvägen.

Känslan från sidan är att laget är ordentligt påkopplat och riktigt spelsugna. Vi har många långa anfall, utan att på något sätt vara helt prickfria, och sätter en bra press på Malmö många gånger. Gästerna känns samtidigt inte ofarliga och vi vet deras kvalitéer och vi bjuder på en del farligheter genom slarv.

2-1 kommer efter 17.44 vilket inte känns helt logiskt och när klockan står på 18.53 får Malmö en straff som är något omdiskuterad då rättsskiparna minst sagt är oense. Det blir mål på den efterföljande straffen och det känns bittert med tanke på att vi tappat en relativt trygg tvåmålsledning på mindre än en och en halv minut. Två baklängesmål sent i perioden kan dessutom vara extremt psykologiskt påfrestande.

Med en sekund kvar på klockan slår vi dock tillbaka och om Malmö fick in två psykologiskt viktiga mål var detta än mer viktigt ur den aspekten. Malin Forssell, ståendes bakom den förlängda mållinjen, får in bollen på något underligt sätt. Assisten står Nellie Ohlsson Thörn för.

Känslan efter första 20 minuterna är att vi styr det mesta av spelet och har bra kontroll på händelserna. Vår sviktande koncentration och vårt slarv straffar oss dock maximalt. Att återta ledningen i sista sekund ger oss ändå något att bygga vidare på.

Andra perioden börjar med att Malmö kvitterar efter 2.47 där bollen på något sätt letar sig in från snäv vinkel men kort därefter, 3.17, tar vi tillbaka övertaget genom en välplacerad Anna Johansson-Modig som rakar in bollen i öppen kasse efter att ha fått den av Nellie Jemth.

Med 6.42 på klockan utökar vi vår ledning och det är återigen genom Anna Johansson-Modig. Efter att först ha slagit bort bollen på offensiv planhalva jobbar hon stenhårt tillbaka och vinner den på mittplan vilket ger henne ett friläge där hon visar kyla. Hon drar målvakten och lyfter in en backhand.

Efter halva perioden är känslan att vi slappnat av lite, börjat slarva och att vi inte alls är lika påkopplade som tidigare samtidigt som gästerna har höjt sig flera snäpp. Perioden svänger betydligt mer än den tidigare.

Efter 15.50 är vi ytterst nära att dryga ut ledningen då Nellie Ohlsson Thörn får till ett rungande dragskott som dessvärre går i målramen och studsar ut istället för in.

16.53 hettar det till i matchen efter en situation på mittplan. Båda lagen drabbas av varsin utvisning samtidigt som vi blir lite extra hårt drabbade då vi får en 2+10 mot oss.

När matchklockan passerat 17.00 är det Emmy Nilsson som hamnar i målprotokollet i spel 4 mot 4. Målet kommer till efter att hon snor bollen på mittplan och får ett friläge. Här tvekar hon inte en sekund och drar in ett stenhårt skott i bortre krysset.

Andra perioden är mer publikvänlig och som sagt så svänger det betydligt mer än i första och vi kontrollerar inte händelserna lika bra. Ställningen har dock drygats ut till en tremålsledning i vår favör vilket vi såklart är nöjda med. I tredje perioden ska vi gå ut och knyta ihop säcken. Alla poängen ska stanna i Munkahallen!

Tredje perioden kan sammanfattas som att vi gör precis det, knyter ihop säcken. Malmö krigar på in i slutet och visar att man inte tänker ge sig utan kamp. Gästerna lyckas dock inte krypa närmre utan det är istället vi som fastställer slutresultatet 7-3 efter 13.18 genom Nellie Jemth där Emmy Nilsson får assisten.

Vi vinner alltså vår hemmapremiär med 7-3 och detta mot ett tippat topplag som vi vet är bra. Detta gör samtidigt som vi har en känsla av att vi kan mer. Vi visar våra kvalitéer många och långa stunder samtidigt som vi har saker att jobba på, något annat vore konstigt.

Efter matchen tog vi en pratstund med Anna Johansson-Modig som lämnar planen med tre nya mål i bagaget. Precis som i premiären.

Vinst med 7-3 mot ett topptippat Malmö FBC. Vad säger du om er insats?

-Tyckte det var en godkänd insats. Kändes lite stressigt stundtals och vet att vi kan stäppa upp några växlar till men en vinst är en vinst! Alltid en skön känsla att ta med sig 3 pinnar!

Hur kändes det för egen del?

-Min egna del kändes helt okej. Finns alltid saker att jobba på men alltid skönt att kunna bidra laget med poäng.

3 mål mot Lund & 3 nya idag. Det får anses vara en godkänd start och du verkar ha hittat en tidig formtopp. Någon förklaring till det?

-Jag dricker mycket mjölk! Haha nej men spelar man med bra spelare omkring sig är det mycket lättare att producera. Tycker min femma har hittat varandra bra dessa två första matcherna av säsongen där vi fått många fina målchanser! Men för mig är det viktigaste att vi vinner och inte min egna prestation. Men så klart är det alltid kul att bidra laget med poängproduktion.

Toppmatch väntar!2023-11-17 20:19
Premiären är kommen!2023-09-27 16:22
Mika inför avgörandet2023-03-23 20:31
Kaffe kaka, tionde raka!2022-12-07 21:39
Sjunde raka mot Röke!2022-11-16 22:06
Seger i hemmapremiären!2022-10-11 18:00
Seriepremiär imorgon!2022-09-30 17:56
Jemth förblir blå!2022-09-20 11:45